menu

De Site / Algemeen / Het grote feedback / opmerkingen topic #2

zoeken in:
avatar van Gretz
Rudi S schreef:
(quote)


Dit betekend dus dat als jouw voetbalbericht uit het sporttopic gewist wordt jij gewoon naar de rijdende rechter kunt stappen

Ik moet dit toch even gezegd hebben. Geen kritische noot naar specifieke personen, maar wel iets over het enigszins disfunctioneren van MuMe anno 2018.

Mooi dat je even de Rijdende Rechter aanhaalt Rudi (wat een held ), maar ik blijf het persoonlijk frappant vinden dat het op MuMe niet meer toegestaan is om over koetjes en kalfjes te praten en er hier ook geen volwassen discussie over mag worden gevoerd. Dat eigenlijk niemand meer een offtopic-draadje durft te openen, bang dat het topic binnen de kortste keren wordt gesloten of verwijderd. Zier hier hoe weinig actieve topics er nog bestaan over interessante onderwerpen die iets breder gaan dan de muziek. En ga me niet vertellen dat er op MuMe alleen ruimte zou moeten zijn voor muziekgerelateerde onderwerpen. Bij grote broer RYM zijn er ook subfora over film, sport, games, televisie, kunst, boeken en overige zaken. MuMe is een community voor mensen met 1 gezamenlijke passie, maar die vinden het ook verfrissend om over andere dingen te kunnen praten. Het idee van Jordy was naar ik begreep om 'gigantische off-topic discussies' te voorkomen, maar nu gebeurt eigenlijk het tegendeel: het gaat zelden nog over iets anders dan muziek. Vind ik persoonlijk jammer.

Ik ben bloedserieus als ik zeg dat ik vind dat er naar de mening van de vaste users best eens geluisterd mag worden. Stel dat er over een tijdje nog meer wisselingen in het mod-team optreden, wat betekent dit dan voor een 'regel' die ooit als tijdelijke maatregel is opgelegd? (en nodig toe is aan herziening als je de huidige staat van het Sporttopic zo bekijkt 3 posts in >120 uur) Ik vind dat de spelregels op een groot forum als MuMe gewoon duidelijk moeten zijn. Users kunnen zich enkel 24/7 aan de regels houden als ook bekend is wat de exacte regels zijn. Dat laatste is nu niet het geval.

Een voorbeeld van hoe het ook kan vind ik dit muziekforum, waar ik ook zo nu en dan actief ben. Slechts 1 mod/admin, en die heeft eigenlijk zelden iets te doen. Op een goed functionerend forum gaan de gebruikers gewoon zelf op harmonieuze wijze met elkaar om

TLDR: ik beleef nog steeds veel plezier aan MusicMeter, maar geloof dat er wel verbeteringen mogelijk zijn en dat de mening van de gemeenschap serieus genomen zou moeten worden. Zonder de users immers geen MuMe.

avatar van deric raven
Ikzelf vind dat het mod-team zich juist nu erg goed opstelt.
Ze zijn absoluut niet dominant aanwezig, en vrij neutraal (is in het verleden anders geweest), weinig aanvaardingen op de site, en op het gebied van muzikale discussies is er vrij veel ruimte.
De bezem wordt vaak pas eind van de discussie toegepast, en dit voorkomt frustraties.
MusicMeter wordt uiteraard gemaakt door de users, en met een totale anarchie zonder regels, zou MusicMeter het waarschijnlijk een stuk slechter doen.
Ikzelf kom vrijwel nooit op de sport en biertopics, al denk ik dat die best goed vallen te combineren; thuis op de bank zeker.
Voor mij heeft het geen meerwaarde, maar ik stoor mij er ook niet aan, ik vermaak mij al genoeg op de site.
Ook ik heb soms behoefte om diepgaand met iemand over een onderwerp te praten, ook zeker op deze site, en daarvoor gebruik ik de privéberichten mogelijkheid.
Kun je nog steeds heerlijk chatten.

avatar van Gretz
Iemand van de oude garde die mij kan uitleggen waarom dit (10 jaar oude) topic destijds gesloten is? Ik zie namelijk geen escalatie op het einde.

Wellicht dat 5 november 2018 (precies een decennium later) een mooie startdatum zou zijn om het nog eens te proberen met een tweede sportdraadje. Zou zelf ook met alle plezier de berichten vrijwillig willen controleren, zodat de vaste mods er geen werk meer aan hebben.


avatar van Arrie
Het sporttopic bestond toen ook al en volgens mij werd er toen besloten dat voetbal geen eigen topic nodig had maar het gewoon in het sporttopic besproken kon worden.

avatar van Kronos
Gretz schreef:
het gaat zelden nog over iets anders dan muziek.

Zo zou je nog gaan denken dat MusicMeter over muziek gaat.

avatar van Scorpion_21
Goedemiddag,

Vraagje: ik heb mijn avatar opnieuw geupload maar ik krijg niet een grotere versie daarvan te zien op mijn profiel, en andere gebruikers ook niet. Ik heb m via het uploadvakje via mijn avatar gedaan. Iemand enig idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn?

Groeten!
Jorg

avatar van brajoapau
Scorpion_21; indien je avatar kleiner is dan 300x300 zal ie niet weergegeven worden op je profiel pagina.

avatar van L_T_B
Gretz schreef:
Iemand van de oude garde die mij kan uitleggen waarom dit (10 jaar oude) topic destijds gesloten is? Ik zie namelijk geen escalatie op het einde.

Zonder al te veel oud zeer op te rakelen. Blader dit topic maar eens door.

avatar van Arrie
Vanaf hier gaat het over de sluiting van het voetbaltopic.

avatar van Scorpion_21
brajoapau schreef:
Scorpion_21; indien je avatar kleiner is dan 300x300 zal ie niet weergegeven worden op je profiel pagina.

Hij is juist groter en ik moet m verkleinen.

avatar van brajoapau
Scorpion_21 schreef:
Hij is juist groter en ik moet m verkleinen.


Een afbeelding van precies 300 bij 300 uploaden; lukt het je dan nog niet dan weet ik het ook niet meer helaas.

avatar van E-Clect-Eddy
visuele bugs(?) op de invoegpagina...

http://i68.tinypic.com/24p9zs3.jpg

avatar van ranja
Ik weet niet of deze vraag in dit topic hoort... ik zie iets vreemds bij een album
SubUrbia (1997)
Deze staat wel op de site, natuurlijk, met links naar de artiesten. Bij de artiesten zie ik 'm echter niet in de lijst staan.
Ik heb geprobeerd te ontdekken wat het verschil is met een album als Demonlover (2002)
die wel in de discografie van bv sonic youth en death in vegas staat maar kan zo niks ontdekken.

avatar van trebremmit
Het type album verzamel oud meerdere artiesten verschijnt niet bij de artiest. Alle andere type albums wel.

avatar van Arrie
SubUrbia valt onder de categorie ‘verzamel (oude tracks, meerdere artiesten)’, net als bijvoorbeeld Hitzone-verzamelaars. Dergelijke verzamelaars worden niet getoond in de discografie van een artiest, wellicht omdat het bij sommige artiesten dan een enorme lijst zou worden, en omdat de nummers ook elders in de discografie te vinden zijn. Verzamelaars in de categorie (verzamel, nieuwe tracks) worden wel getoond. Dit zijn regelmatig unieke nummers in een discografie, en nummers die speciaal voor die betreffende verzamelaar zijn geschreven. Demonlover staat in de categorie score, die worden ook getoomd.

tl;dr: zie trebremmit.

avatar van ranja
Ok, de vraag is dan of het terecht is dat die bij oude tracks staat... is eigenlijk een mix van oud en nieuw, sommige tracks zijn zelfs uniek voor deze soundtrack.

avatar van trebremmit
Bij 50% nieuwe niet eerder verschenen tracks mag het verzamel nieuw zijn.

avatar van ranja
trebremmit schreef:
Bij 50% nieuwe niet eerder verschenen tracks mag het verzamel nieuw zijn.

ok even tellen

avatar van Gretz
Arrie schreef:
Vanaf hier gaat het over de sluiting van het voetbaltopic.

Thanks. Ace heeft volgens mij gewoon grotendeels gelijk. Met de precedent van het ****baltopic bestaat er in feite een vrijbrief om elk niet-muziekgerelateerd topic te sluiten, op niet-democratische wijze (≠ aan een politiestaat). Middels deze gedachtegang kan 'slowchat' of een 'langer lopende discussie' al een voldoende zwaarwegend argument zijn voor een rigoreus slotje. Dit is niet hoe MuMe mijns inziens hoort te werken. Het forum heeft enkel bestaansrecht dankzij de gebruikers die elke dag trouw inloggen en de moeite nemen om met elkaar te communiceren. Zo ontstaat er een hechte gemeenschap, die ook zonder het toeziend oog van een schoolmeester imho perfect kan functioneren. Maar goed, er komt vast nog een dag waarop de mening van de users hier alsnog serieus zal worden genomen, daar ben ik van overtuigd Tot die tijd zal ik de regels accepteren zoals ze nu zijn vastgelegd.

avatar van Kronos
Gretz schreef:
Maar goed, er komt vast nog een dag waarop de mening van de users hier alsnog serieus zal worden genomen, daar ben ik van overtuigd.

Ik denk dat die mening nu ook al wel serieus genomen wordt. Maar gebruikers die inhoud aan een forum willen geven zullen om te beginnen de opzet van een forum moeten waarderen. Discussies over politiek bijvoorbeeld zijn hier om duidelijke reden niet gewenst. Dan begrijp je meteen dat dit ook geldt voor andere niet-muziekgerelateerde onderwerpen die een enigszins vergelijkbaar effect hebben. En ik kan me vergissen, maar volgens mij vindt de meerderheid dit juist wel goed.

avatar van Glurp
Is het logischer om op de artiestenpagina's het nieuwste werk bovenaan te zetten? Dus sorteren van nieuw naar oud. Net zoals een CV altijd de nieuwste ervaringen bovenaan staan. Uiteraard de kopjes EP's, Reguliere albums, Verzamel handhaven.

avatar van Rudi S
Bij de discografie van Eminem lijkt mij dat niet zo'n goed idee

bennerd
Glurp schreef:
Is het logischer om op de artiestenpagina's het nieuwste werk bovenaan te zetten? Dus sorteren van nieuw naar oud. Net zoals een CV altijd de nieuwste ervaringen bovenaan staan. Uiteraard de kopjes EP's, Reguliere albums, Verzamel handhaven.

Oeh, ik zou dat persoonlijk vreselijk vinden. Indien de opbouw van de site het toelaat, zou dit misschien een setting kunnen worden per gebruiker, cfr berichten bij albums en in topics? Heb alleen geen flauw idee of het technisch mogelijk is en er genoeg animo voor is.

Jordy?

avatar van Jordy
ik vind het geen slecht idee, maar dit soort basisdingen wil ik nu echt niet meer aanpassen aan de site. Het is zoals het is

avatar van chevy93
Glurp schreef:
Is het logischer om op de artiestenpagina's het nieuwste werk bovenaan te zetten? Dus sorteren van nieuw naar oud. Net zoals een CV altijd de nieuwste ervaringen bovenaan staan. Uiteraard de kopjes EP's, Reguliere albums, Verzamel handhaven.
Elke andere muzieksite die ik ken, werkt als ik ze even snel voor de geest haal, met een chronologische volgorde. Wel zijn er wat sites waar een sorteerfunctie is (bv. RYM). Dat lijkt mij sowieso een fijne toevoeging. Vooral het sorteren op het aantal stemmen mis ik nog wel eens. (en ja, ik weet dat daar ook de zoekfunctie voor gebruikt kan worden)

avatar van chevy93
Arrie schreef:
Vanaf hier gaat het over de sluiting van het voetbaltopic.
Best komisch leesvoer. En ook nogal relativerend. In dat licht bezien valt het nu allemaal wel mee. Wat sommige beslissingen des te onbegrijpelijker maken, maar soit.

Andere invalshoek: betekent meer clicks/bezoekers niet ook meer inkomsten?

avatar van Onweerwolf
chevy93 schreef:
Andere invalshoek: betekent meer clicks/bezoekers niet ook meer inkomsten?


Is dit een verkapt verzoek voor het mogen opzetten van een pornotopic?

avatar van Mjuman
Onweerwolf schreef:
(quote)


Is dit een verkapt verzoek voor het mogen opzetten van een pornotopic?


Zoiets zou wel kunnen zorgen voor een toepasselijke headline op de homepage: MusicMeter trekt elke dag meer dan *** unieke bezoekers

avatar van Holden
Onweerwolf schreef:
Is dit een verkapt verzoek voor het mogen opzetten van een pornotopic?
Think big. Think pornmeter.nl

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:19 uur

geplaatst: vandaag om 16:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.