menu

Muziek / Algemeen / Het grote webwinkeltopic

zoeken in:
avatar van Rumour
Ik bestel inmiddels weer volop bij Dodax, de levering is echt uitstekend! En dagelijks vergelijken van je verlanglijst tussen .nl, .co.uk en .de loont echt! Scheelt regelmatig meerdere euro's per cd (nog bedankt voor de tip gaucho).

Voor de wisselkoers van de Britse pond is betalen met creditcard het goedkoopst (gemiddeld kun je zo'n 10 eurocent bij de prijs optellen).

Bij WowHD bestel ik nooit weer. Die hebben twee bestellingen niet geleverd en nooit gereageerd op mijn klachten. Rovers.

avatar van Soledad
Soledad (moderator)
Is er iemand die de belachelijke prijzen begrijpt die verkopers via Amazon vaak vragen? 100 euro of meer voor een enkele cd die vaak via Discogs nog voor een tientje te krijgen is. Hoewel, dit type verkoper kom je ook op Discogs tegen. Ik kan me nooit voorstellen dat ze het werkelijk verkopen voor die prijzen. Maar er zal toch een verklaring voor zijn? Meer mensen die dit herkennen of komt doet vooral bij jazz cd’s voor?

avatar van Kronos
Heeft gewoon met particuliere verkopers te maken denk ik. Het is niet alleen bij jazz het geval.
Deze bijvoorbeeld:
bol.com | Secret Society, Europe | CD (album) | Muziek
https://www.dodax.nl/nl-nl/search/?s=europe+secret+society

Vind je op Discogs nog aan een normale prijs:
Europe - Secret Society (CD, Album) | Discogs

Die cd zal wel out of print zijn maar de verhouding aanbod/vraag blijkt niet zo'n idioot hoge prijs te verklaren.

avatar van dix
dix
Het afgelopen jaar heb ik twee maal een mindere ervaring gehad op Discogs. Wat doe je dan: je plaatst een negative bij het feedbackforum.

De issue: allebei deze negatives bleken enkele weken later verwijderd. Bij één van de twee heb ik deze in overleg met Discogs opnieuw mogen plaatsen, maar helaas een paar maanden later: wederom verwijderd.

Ik krijg de indruk dat verkopers makkelijk de negatieve beoordelingen ongedaan kunnen krijgen, zonder dat er bij de koper wederhoor plaatsvindt. Het resultaat is een site met vooral heel veel betrouwbare verkopers en dus extra transacties.

Heeft er iemand soortgelijke ervaringen?

avatar van Soledad
Soledad (moderator)
Mmmm bij mij was het andersom. Ik kreeg een wraak negatieve feedback van een hele nare Spaanse verkoper. Dit aangegeven bij Discogs en deze werd keurig netjes verwijderd. Behalve dit ene geval heb ik eigenlijk nagenoeg alleen maar positieve ervaringen via Discogs. Alleen de prijzen die met name Japanse verkopers durven te vragen zijn soms schandalig.

avatar van dix
dix
Soledad schreef:
Mmmm bij mij was het andersom. Ik kreeg een wraak negatieve feedback van een hele nare Spaanse verkoper. Dit aangegeven bij Discogs en deze werd keurig netjes verwijderd.

In mijn geval kreeg ik van de seller een cancellation onder het mom van 'not available' terwijl hij het item onmiddellijk een relisting gaf voor een hoger bedrag. Negative feedback werd tot twee maal toe verwijderd, zonder opgaaf van reden.

avatar van Mjuman
Tot nu toe - touch wood - zoiets nog niet meegemaakt. Wel dat platen niet helemaal aan verwachting voldeden en dat werd netjes geregeld.

Wel iets vergelijkbaars meegemaakt als dix dat er bij een (relatief) goedkoop artikel *niet* werd gereageerd, terwijl hetzelfde artikel (duidelijk herkenbaar) later via een ander user-id duurder werd aangeboden. Mijn idee: is de prijs too good to be true, dan is dat meestal ook zo

avatar van Running On Empty
Brexit gaat invoer beperkingen geven met betrekking tot goederen van Amazon UK.

Wat gaat dit betekenen voor bij Amazon UK aangesloten retailers buiten de UK ??

Geen beperkingen ??

avatar van gaucho
Ik heb geen kristallen bol, maar volgens mij valt dat laatste wel mee. Het eerste niet, ben ik bang, zeker niet bij een harde Brexit. Als er geen nadere afspraken gemaakt worden, gelden voor goederen uit de UK straks dezelfde importregels als voor pakweg de VS of China: als je over een bepaald (laag) maximumbedrag, ik dacht nog steeds 22 euro, importeert vanuit de UK, is de kans op flinke toeslagen (belastingen en VAT) groot.

Amazon UK roept marktpartijen die als 'third party sellers' verkopen via Amazon UK nu al op om hun goederen te verplaatsen naar locaties buiten de UK als ze de importheffingen willen ontlopen. Dat zou betekenen dat het prijstechnisch weinig invloed heeft als je via Amazon.co.uk bestelt van een retailer die naar Nederland verstuurt van buiten de UK, zeg Duitsland of Zwitserland. Maar ik weet het niet zeker, we zullen het zien.

Wel lijkt het erop dat de consumentenbescherming die bij Amazon altijd zo goed op orde is, straks wegvalt bij een 'no deal' Brexit. Als de UK dan niet meer onder de EU-regels valt, lijkt het me dat mooie bepalingen als een 'afkoelingsperiode' van 14 dagen na aankoop en het kosteloos retourneren van defecte goederen niet meer van toepassing zijn.

En ten derde zou de beschikbaarheid van artikelen op Amazon.co.uk wel eens drastisch kunnen teruglopen, omdat Amazon.co.uk ook voor de hand liggende producten nu moet importeren uit landen die andere importregels en -heffingen gaan hanteren.

Nogmaals, ik heb geen kristallen bol, maar dit lijken me een paar gevolgen. Ben wel van plan het na eind maart uit te gaan proberen....

avatar van Running On Empty
gaucho schreef:
Amazon UK roept marktpartijen die als 'third party sellers' verkopen via Amazon UK nu al op om hun goederen te verplaatsen naar locaties buiten de UK als ze de importheffingen willen ontlopen. Dat zou betekenen dat het prijstechnisch weinig invloed heeft als je via Amazon.co.uk bestelt van een retailer die naar Nederland verstuurt van buiten de UK, zeg Duitsland of Zwitserland. Maar ik weet het niet zeker, we zullen het zien.

Wat dat betreft ben ik vooral ook benieuwd of de verzendkosten van die retailers gelijk blijven (1.82 pond) of dat ze wellicht omhoog gaan naar het niveau van de retailers bij Amazon Duitsland (4 tot 6 euro).

avatar van gaucho
Ja, dat is een belangrijke vraag: gaan die retailers hun (eventueel) gestegen kosten doorberekenen in hun verzendprijzen of niet? Ik bestel regelmatig wat bij Amazon.de, maar alleen van Amazon zelf. Externe retailers prijzen zichzelf (noodgedwongen waarschijnlijk) bijna automatisch uit de markt met zes euro verzendkosten voor een CD'tje.
Dan is amazon.co.uk met tarieven van 1,55 of 1,82 GBP momenteel nog een stuk aantrekkelijker. Al zag ik wel dat Amerikaanse aanbieders op de Engelse Amazon-site tegenwoordig de (onbetaalbare) Amerikaanse verzendtarieven hanteren. Dat is in het recente verleden anders geweest.

Het zal straks wel weer een kwestie van vergelijken worden wat het goedkoopste uitpakt. Maar ik voorzie dat zowel CD's als LP's hierdoor opnieuw duurder zullen gaan worden...

avatar van Mjuman
L' histoire se repète - nietwaar? Toen op een gegeven moment de US verzendtarieven stegen én de douanebeambte op Schiphol zijn permanente winterslaap ontrees, was het rap gedaan met Amazon-orders uit de US. Nog een paar keer de gang naar het postkantoor mogen maken om een pakje op te halen & to pay my dues om te ontdekken dat mijn financieel voordeel volledig verdampt was daardoor.

Vrees het ergste wat dat betreft. Aantal jaren geleden was al in een analyse van Amazon te lezen dat ze strategisch erop mikten om de hub (lees: centrale marktplaats) te worden voor ecommerce-transacties. Puur door te faciliteren kun je dan nog goed verdienen.

Inmiddels hebben aardig wat businesses een Europees vastelandsadres en verzenden sommigen vanuit de Kanaaleilanden. Je kunt moeilijk heffen als het om een intra-company transactie gaat, maar de klant zal natuurlijk opdraaien voor de extra kosten van die tussenschakel.

Nu kan je nog het spelletje Schraapmans cd-meester spelen door prijzen en kosten van .co.uk, .de en .fr te vergelijken, maar dat zal snel voorbij zijn. D'r zijn nl al aardig wat verzendopties gesneuveld de afgelopen 5 jaar (waaronder geen verzendkosten boven 30 GBP). Een leuk spel was altijd je genre te kiezen en dan te sorteren op prijs (laag >> hoog) en dan was het wonderbaarlijk om te zien hoeveel aardigs je kon vinden voor 0,01 met 1,82 voor verzending, had je een cd voor iets meer dan 2 euro.

Het bijzondere was dat als je in een serie (zeg Late Night Tales) 5 titels vond, leidde dat - zo werd dat bij affiliates door het systeem van Amazon afgedwongen, ivm traceability - tot 5 verschillende orders en enveloppes, ook al bestelde je die 5 tegelijk.

Via de website die de KVK heeft opgezet ivm de Brexit kun je met de productcodes al naspeuren wat de mogelijke gevolgen zullen zijn, vermoedelijk zo'n 15%. Met een stijging van de verzendkosten van - guess what - 1,50 - 2 GBP - lijkt me dat voldoende om de tweedehandshandel in cd naar Europa een fikse opdonder te geven. Bijkomend nadeel zal ook zijn dat de handel tussen particulieren onderling lastiger zal verlopen.

Al met al: voldoende reden om geld te reserveren voor 1-2 * p.j. een trip naar de UK, of naar de grote beurs waar ook veel Britten komen.

avatar van BoyOnHeavenHill
Dodax loopt momenteel weer gesmeerd. Zondag twee CD's besteld, vrijdag al de eerste binnen.

avatar van gaucho
Zijn er meer mensen die zich de laatste tijd een beetje beginnen te ergeren aan de beperkingen die Amazon zijn klanten oplegt met Amazon Prime?

Voor het eerst sinds lange tijd heeft Amazon.de momenteel weer eens een behoorlijk aanbod in de serie '3 CD's voor 15 euro'. En met 6 CD's betaal je dan ook geen verzendkosten omdat je boven de 29 euro uitkomt.

Dus ik selecteer er zes. Kom je er bij het afrekenen achter dat voor een deel van die CD's geldt dat ze niet naar Nederland kunnen worden verstuurd. Het kan dan weer wel als je een Prime-abonnement hebt, maar ik heb voor mezelf al vastgesteld dat de voordelen van Prime niet opwegen tegen de kosten. Voor mij komt het voornamelijk neer op betalen voor snellere levering (boeit me niet) en gratis verzending die ik meestal toch al krijg.

Uiteindelijk geen deal gesloten, Jammer voor Amazon, en ook voor mij... Ik snap wel dat ze met Prime proberen meer trouwe klanten te werven, maar op zo'n manier schieten ze zich bij sommige klanten toch in de voet, lijkt me. Want nu ga ik toch maar weer bij Dodax rondneuzen...

avatar van Wandelaar
Amazon is voor mij geen optie vanwege de slechte werkomstandigheden daar voor de orderpicker. Berichten hierover zijn alarmerend. Werknemers worden slecht betaald, moeten 120 pakketjes per uur draaien, krijgen geen plaspauze en moeten in een fles plassen, slapen op de vloer. Extreem! Zie de diverse berichten, o.a. de BBC documentaire, hierover. Dan betaal ik liever 2 euro meer bij een bedrijf dat een beetje fatsoenlijker te werk gaat. Nog liever koop ik mijn spullen hier in het dorp bij de winkel. Bij goedkoop betaalt de werknemer de prijs in de meeste gevallen.

avatar van Sir Spamalot
Of je bestelt tot en met deze zondag zonder verzendingskosten bij jpc.de: https://www.jpc.de/jpcng/home/static/-/page/campaign.

gaucho, een paar weken geleden bood Amazon.de of Amazon.fr (ik weet niet meer welke) What Happens Next van Joe Satriani aan voor 6,99 eur maar enkel voor Prime leden. Ik heb niet toegehapt. Met Dodax blijf ik voorzichtig, eentje per keer maar er ligt bij mij nog altijd dat pakketje Fates Warning.

avatar van B.Robertson
B.Robertson (crew)
Mijn geluk maar eens beproefd met de jaarlijkse Large-bestelling. Normale prijs voor My Minds Mine en Nuclear Holocaust en wat cheap ones van wat grindcore-bands, Megadeth, Black Sabbath en Scorpions.

avatar van E40
E40
Van 08/04/2019 t.e.m.14/04/2019 : 2 + 1 gratis -actie bij mediamarkt.be op ruim assortiment LP's en CD's !

avatar van Onweerwolf
B.Robertson schreef:
My Minds Mine


Live nog steeds leuk.

avatar van B.Robertson
B.Robertson (crew)
Al is de concurrentie groot, My Minds Mine heeft toch maar mooi onderdak gevonden bij een gerenommeerd label als Selfmadegod. Is me goed bevallen twee keer bij Large bestellen, zit twee dagen tussen als het op voorraad leverbaar is. Kledingsbonnen t.w.v. €6,66 aan iemand anders gegeven. Heb nog wat Dodax-bestellingen variërend van op tijd een leveringsmelding tot wat levertijd overschrijdend spul.

avatar van xxerwinxx
Ik bestel vaak bij JPC.de vaak muziek dvd's besteld, ook vaak zeldzame en andere die hier veel duurder zijn of niet meer leverbaar zijn.
Meestal duurt het 3 dagen voor ik het in huis heb, alleen op dit moment wacht ik al 1 week op een bestelling (vorige week woensdag was die onderweg) en het is nu donderdag al en nog steeds niets.
Hopelijk komt het snel.
Ook wel iets bij dodax besteld, je weet dat het daar vaak 1 a 2 weken duurt voor je hem binnen hebt, maar deze is wel heel goedkoop, je moet alleen langer wachten

avatar van Môrthul
Ik heb de gok gewaagd en weer eens wat bij wowhd besteld, de NTS Sessions van Autechre. Eind deze week of begin volgende week zou hij aan moeten komen, ik ben benieuwd...


avatar van Môrthul
Daarom heb ik met Paypal betaald, als er niks komt vraag ik gewoon mijn geld terug Ik heb al wel een verzendbevestiging gehad dus dat geeft me hoop op een goede uitkomst.

avatar van Soledad
Soledad (moderator)
Bij mij kwamen de cd’s netjes binnen destijds via wowhd

avatar van Môrthul
Gister binnengekomen, voor een concurrerende prijs (lager dan Dodax), en verzonden vanuit de VS

avatar van Mjuman
Môrthul schreef:
Gister binnengekomen, voor een concurrerende prijs (lager dan Dodax), en verzonden vanuit de VS


Count your blessings - lees gewoon de ervaringen/reviews op Trustpilot en bedenk "1 zwaluw brengt nog geen lente"; ik zou er geen zaken mee willen doen. Aan de andere kant: wie niet waagt, wie niet wint - het blijft natuurlijk gewoon jouw poen. En ik zou me niet zoveel voorstellen van die zekerheid van PayPal: pas na 6 maanden kan je "een geschil openen"; bij Amazon is dat echt wel sneller.

avatar van Tony
Gokken doe je in t casino, niet op webshops met bagger recensies. WowHD heeft bij mij echt helemaal en definitief afgedaan. Dodax, jpc, cdjapan, zijn the places to be voor mij.

avatar van Rogyros
Ik bestel ook nooit meer bij WowHD. Ik heb geen recente ervaringen bij dat bedrijf. Ik heb ik even op de link geklikt die Kronos plaatste. Maar wat ik zo zag is dat de laatste negatieve recensie op trustpilot van augustus 2018 was. Geen recente negatieve ervaringen zijn daar gedeeld als ik goed gekeken heb.

avatar van dix
dix
Nooit een probleem gehad met WowHD. Ze zijn niet de snelste, maar wél altijd de goedkoopste. Ik bestel er iedere maand wel wat en heb alles mogen ontvangen.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:15 uur

geplaatst: vandaag om 17:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.