menu

Muziek / Algemeen / Spotify

zoeken in:
avatar van bonothecat
Zijn er meer mensen waarbij Spotify niet meer naar Last fm Srobbled?

avatar van herman
bonothecat schreef:
Zijn er meer mensen waarbij Spotify niet meer naar Last fm Srobbled?

Ja, gisteren geen probleem, maar vandaag doet ie het ineens niet meer. Dat was met de app, ik weet nog niet hoe het met de desktopversie is.

avatar van bonothecat
... na wat zoek werk, en nu met name op twitter:

If you're having trouble scrobbling from the latest version of Spotify, please go here: https://www.last.fm/settings/applications …. Click the "Connect" button next to Spotify Scrobbling and follow the instructions. Once connected it should automatically scrobble your Spotify plays (on any device). pic.twitter.com/OmguaBVK3m

Er is weer een nummer gescrobbled dus lijkt te werken

avatar van sj0n88
Jep. Ik kreeg al een mailtje van Last.fm binnen, waarin ik via een knop de boel weer kon connecten. Het heeft me gisteren wel wat scrobbles gekost

avatar van jordidj1
Had ik gisteren ook, maar prompt had ‘ie mijn scrobbles vannacht weer geüpdatet

avatar van sj0n88
Oja indeed. Ik zie dat ze het met terugwerkende kracht in mijn account hebben gezet. Prima!

avatar van E-Clect-Eddy
Na de Windows April Update op 30 april werd mijn (windows store) versie van Spotify teruggezet van 1.77 naar 1.75 waardoor een vervelend bug ook weer terugkeerde.

Gisteren was er weer de wekelijke update ronde van Microsoft en ondanks dat ik heb ingesteld dat ook apps uit de Windows Store automatisch bijgewerkt mogen worden, gebeurde dit niet. Herhaald zoeken naar updates had geen effect.

Dus vandaag maar via de store zelf gekeken maar daar staat dus geen enkele info over wat nu de meest recente versie is van dit app. Wel raar en iets wat buggy is dat meteen bij openen van de Spotify pagina in de app store er automatisch een download plaatsvindt, alsof dit programma nog niet geïnstalleerd is of als een update. Alleen had ik nog geen knop in de store aangeraakt. Beetje vreemde manier van bijwerken maar misschien is dit een soort bug.

Nu heb ik versie 1.80 die vandaag ook via andere websites wordt aangeboden.

Wat me opvalt bij instellingen en nieuw lijkt zijn twee knoppen:
1. voor instellen volume aan de omgeving: hard, normaal, zacht - beetje dubbel lijkt me, daar is toch al een schuif voor! Wellicht bedoelt voor ander platform of hardware: tablet / gadget ?
2. ook de tweede knop lijkt me dubbel / overbodig: nu staat er zowel onder normale instellingen als onder de uitgebreide instellingen een knop voor het normaliseren van het volume van alle nummers. De tekst bij de knoppen is alleen anders.

avatar van E-Clect-Eddy
bonothecat schreef:
If you're having trouble scrobbling from the latest version of Spotify, please go here: https://www.last.fm/settings/applications …. Click the "Connect" button next to Spotify Scrobbling and follow the instructions. Once connected it should automatically scrobble your Spotify plays (on any device)


Na het bijwerken van de app werden de nummers inderdaad ook niet meer gescrobbled naar Last.fm... ook als ze wel op mijn profiel pagina verschenen, maar nu werkt het wel.

avatar van sj0n88
Hebben andere Spotify-gebruikers er ook last van dat sinds een paar weken de Release Radar essentiële releases mist. Normaal gesproken was het een hele betrouwbare bron om nieuwe muziek van alle voor mij relevante artiesten eruit te filteren. Sinds kort missen er essentiële artiesten en albums. Voorbeeld: Arctic Monkeys stond er vandaag helemaal niet tussen. Terwijl ik het toch regelmatig op heb staan.

avatar van E-Clect-Eddy
sj0n88 niet alleen de laatste weken, voor mij gaat het al maanden mis met de aanbevelingen van Spotify. Het werd recentelijk eerst weer beter daarna weer slechter.

Nu krijg ik ook op vrijdag niet meer de nieuwe releases te zien in "Nieuwe Releases voor Jouw" die zijn nu verplaatst naar zaterdag, nadat ik ze jaren lang altijd op vrijdag kreeg (net als de rest van de Spotify gebruikers neem ik aan)

De releases zijn er dus wel, maar ik moet ze zelf gaan opzoeken.

avatar van sj0n88
E-Clect-Eddy schreef:
sj0n88
De releases zijn er dus wel, maar ik moet ze zelf gaan opzoeken.
'
Ja, precies dit dus. Heel irritant. Spotify is toch een redelijk geavanceerd programma. Dan moeten ze het toch beter kunnen regelen dan ze nu doen. Ik heb wel het gevoel dat het de laatste weken dus nog erger is dan voorheen. Heb al op een forum van Spotify geklaagd, maar geen reactie.

avatar van E-Clect-Eddy
Het zou me niets verbazen als Spotify is overgestapt op een andere vorm van voorspellen / aanbevelen en daar machine-learning niet goed op orde hebben.

Sinds een paar maanden is Discover Weekly ook aangepast, heb ik al eens in een post verteld. Je kan nu aanbevelingen liken (met hartje) of dismissen (verbodsbord). Van de 30 nummers die daar telkens op maandag worden geplaatst / vernieuwd zijn er vaak maar enkele ( 2 tot 8 ) die ik leuk vind, gemiddeld 4 en dat is best weinig, week op week. Het systeem lijkt vooral ingesteld op het verkennen van voor jou onbekende acts.

Eerst was Deezer met hun dagelijkse aanbevelingen en reden om jaren daar een abo te hebben. Spotify nam dat over en breidde het op hun manier uit. Maar dat lijkt nu behoorlijk te verslechteren. Als dit niet verbeterd dan overweeg ik serieus om na 2 jaar weer terug te keren naar Deezer als mijn abo eind dit jaar afloopt.

avatar van bonothecat
Scrobbelen blijft bij mij problematisch. Erg irritant

avatar van sj0n88
Dan zou ik toch even de instellingen in je Spotify-app controleren ofzo, want sinds ik op die Connect-knop in de mail heb geklikt, zijn bij mij alle problemen verholpen.

avatar van E-Clect-Eddy
De desktop app is echt instabiel geworden... die sloot zichzelf spontaan af tijdens het toevoegen van een nummer aan de wachtrij. Na het opnieuw opstarten kwam die terug met de wachtrij zoals die 13 uur geleden aan het begin van de dag was. nieuwe tracks toevoegen lukt soms wel soms niet.

avatar van E-Clect-Eddy
Van kwaad tot erger...

Kon helemaal niets meer in de wachtrij zetten althans het verscheen daar niet. Wachtrij nog eens gewist, geen resultaat.

Heb de Windows Store app verwijdert en weer de standaard desktop versie geïnstalleerd maar ook dat heeft geen enkel effect. Zoals ik al vermoedde zit het probleem in het systeem van Spotify

Na een paar losse nummers geluisterd te hebben lukt het spontaan om weer nummers in de wachtrij te plaatsen (en dat dit ook zichtbaar was). Nu maar hopen dat dit eenmalig was.

Edit: niet stabiel dus.
Het lijkt erop dat er problemen optreden zodra er meer dan circa 400 nummers in de wachtrij staan.

avatar van E-Clect-Eddy
Discover Weekly staat nu ook verkeerd, de nieuwe week begint volgen Spotify nu op dinsdag maar dat weerhoudt ze niet om in de begeleiden tekst nog steeds "Elke Maandag helemaal vers" aan te houden.

Ergens staat daar een klok verkeerd...

avatar van sj0n88
Bizar dat ze er momenteel zo'n potje van maken. Over het algemeen vind ik alle functionaliteiten altijd al redelijk goed werken. Hoe kan het dan dat nu zoveel dingen niet naar behoren werken? Ik blijf een enorme fan van Spotify, dus zal niet zo snel op een andere dienst overstappen. Maar dit wekt wel wat ergernis.

Eerder was ik al eens erg verbaasd over het verwijderen van de berichteninbox, waardoor ik geen muziek meer kon delen met vrienden binnen Spotify.

avatar van E-Clect-Eddy
Over het algemeen was ik jarenlang behoorlijk vrij van problemen bij het gebruik van Spotify maar sinds ik eind 2017 een jaarabo afsloot lijkt het alsof dat een vrijbrief was voor experimenten met mijn account / bibliotheek.

Vermoedelijk voeren ze veranderingen door die niet goed getest zijn.

avatar van sj0n88
E-Clect-Eddy schreef:
Vermoedelijk voeren ze veranderingen door die niet goed getest zijn.

En dat is toch redelijk verbazingwekkend voor zo'n groot bedrijf? Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik me geen leven meer zonder Spotify kan voorstellen. Heb in 'Mijn muziek' alle voor mij relevante albums staan, heb tientallen eigen afspeellijsten en er valt ook nog zoveel nieuwe muziek te ontdekken.

ohmusica
Uit mijn ervaring... er wordt vaak wel eens wat vaak veranderd, maar ik heb niet echt last van 'experimenten', misschien merk ik het niet eens op. De app kan wel eens weigeren of erg veel data slurpen dan vernieuw ik de app (verwijderen en opnieuw instellen). Storingen zijn er dus zelden. Sinds 2010 voer ik afspeellijsten in (ook van albums) ze zijn er gelukkig nog allemaal, ook met gebruik van diverse apparatuur. Wachtlijsten leg ik bijna nooit aan. Het wordt eigenlijk steeds beter en uitgebreider.
@sj0n88 Voor mij ook geen muzikaal leven zonder deze dienst!

avatar van herman
Ik heb eigenlijk nooit problemen met de desktop-versie, maar ik heb ook nooit zo'n lange wachtrij. Meestal wil ik na een paar uur toch weer wat anders luisteren dan gepland, als ik uberhaupt al zolang achter elkaar muziek luister op dezelfde plek.

De mobiele app is af en toe wel zeer traag of niet werkend. Of hij valt ineens uit (soms wel een paar keer per nummer). Meestal helpt het wel Spotify uit te loggen, de app af te sluiten en mijn telefoon opnieuw op te starten en weer opnieuw in te loggen in de app. Misschien omdat ik een grote bibliotheek heb (toch wel gauw 300 playlists vrees ik), of omdat mijn telefoon na 3 jaar wat verouderd is.

avatar van E-Clect-Eddy
Desktop versie van Spotify heeft weer een update gekregen naar 1.82, en heeft meteen de wachtrij weer gewist die ik voor vandaag had klaar staan

Sinds ik weer de standaard desktop app heb en niet degene via de MS Store is de gebruikservaring wel prettiger, minder problemen / minder irritatie's.

Opvallende verandering: als je nu een zoekterm in voert dan krijg je geen tekst-lijst meer te zien maar is alles voorzien van plaatjes. De eerste vijf nummers hebben nu een plaat erbij. Lijkt me alleen het vergroten van geheugengebruik en netwerkverkeer in de hand te werken. Voor mij onnodig en zie ook geen optie om dat uit te zetten of om de vorige presentatie terug te krijgen.

De tweede volume gerelateerde knop die onder geavanceerde instellingen stond is nu verdween. Ook het nut van de tweede knop bij gewone instelling die gaat over volume (hard, normaal, zacht) ontgaat me nog steeds. Daar is al een een schuifbalk voor die snel te bereiken is / niet verborgen zit.

Het geheugengebruik van deze app neemt steeds meer toe, start nog op met bijna 300 MB maar na een paar uur is dat soms over het Gigabyte uitgegroeid. Dat verklaard meteen waarom deze soms zo enorm traag reageert.

avatar van E-Clect-Eddy
Update naar 1.83 werd vanaf 19 juni uitgerold. De grootste verandering lijkt een extra optie onder geavanceerde instellingen. Hier kan je "alle cookies" blokkeren "voor de installatie van de Desktop app". Er is een link naar een informatiepagina over privacy-zaken die sinds 25 mei van kracht is. Inclusief uitleg waar "alles" voor dient. Moet je wel een uurtje de tijd nemen om het te lezen want het is zeer uitgebreid.

Er is ook een waarschuwing: dat als je besluit om tot blokkeren over te gaan dat het je gebruikservaring negatief zal beïnvloeden. Voor mij is die ervaring al negatief in het afgelopen half jaar wat betreft suggestie's / aanbevelingen en ik heb niet eens van die optie gebruik gemaakt! Ik neem aan dat de aanbevelingen dan nog matiger worden dan ze nu al zijn...bij het blokkeren van 'alle' cookies. Het rare is, ik denk dan een desktop app heeft toch geen cookies? Het is tenslotte geen webbrowser? Maar misschien bedoelen ze gewoon een soort cookies die bij Spotify op de servers staan gekoppeld aan mijn account.

Ik ga een andere dag dit verder na lezen en mogelijk overwegen om het (tijdelijk) uit te schakelen. Alhoewel als dit een soort wissen van mijn complete luistergeschiedenis is dan is dat misschien niet zo slim.

avatar van chevy93
E-Clect-Eddy schreef:
Het rare is, ik denk dan een desktop app heeft toch geen cookies? Het is tenslotte geen webbrowser? Maar misschien bedoelen ze gewoon een soort cookies die bij Spotify op de servers staan gekoppeld aan mijn account.
Ik vermoed dat als je de gratis versie hebt, ze echt wel gegevens verzamelen om jouw advertenties te personaliseren. Of 'cookies' dan de juiste terminologie is weet ik niet, maar het komt op hetzelfde neer.

avatar van E-Clect-Eddy
Heel goed mogelijk, maar ik heb een abo tot het einde van het jaar.

Ze zullen überhaupt data van Facebook / Spotify en Last.fm combineren als je dat allemaal aan je account hebt verbonden. Die krijgen ze al 'gratis' toegeworpen door hun gebruikers.

Anyhoe... zelfs als je blokkeert weet je niet echt wat voor effect dat heeft. Er lijken geen cookies actief verwijdert te worden en om te controleren of die cookies niet bijgewerkt / gecontroleerd worden moet je toch al een IT specialist zijn. En die kan toch niet controleren wat er op de servers van Spotify staat... niet zonder een mannetje die daar werkt.

In het algemeen zou een opt-IN ipv opt-OUT m.b.t. cookies gebruiksvriendelijker zijn maar daar zullen organisatie's die afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten niet voor willen kiezen.

avatar van E-Clect-Eddy
Een aantal dagen geleden werd versie 1.84 uitgerold van de desktop app en eerst leek dat geen enkele zichtbare wijziging met zich mee te brengen maar ik keek er gewoon overheen... tot vandaag.

Onder het onderdeel Bibliotheek stond voorheen de map NUMMERS, die is nu hernoemd naar Favoriete Nummers... eigenlijk is dit een herintroductie van een feature die er vroeger al in zat. Nummers kon je vroeger ook al als Favoriet aanmerken en dat kon voor circa 2000 stuks als ik me niet vergis. Ik had ooit veel meer dan die limiet aangemerkt als favoriet en zodoende ontstonden er een bepaald moment 2 mappen: Favorieten 1 en Favorieten 2. Die twee mappen zijn later weer uit de Bibliotheek verplaatst naar mijn afspeellijsten en dat is alles wat ze zijn. Dus een degradatie!

De Bibliotheek map NUMMERS die tot recentelijk bestond, kon gevuld worden met nummers die je wel (tijdelijk) wilde toevoegen aan je bibliotheek zonder dat het favorieten zijn. Bijvoorbeeld nummers die je ooit eens zou willen luisteren maar toen nog niet in de wachtrij kon zetten. Nu zijn deze 'gewone' nummers dus gepromoveerd tot Favorieten, wat dus niet klopt. In die map Favorieten staan, bij mij op dit moment, dus 500 aangemerkt als favoriet dus misschien is dat de limiet die er nu op staat. Het lijkt me veel gedoe van Spotify om via diverse aanpassingen de limiet van het aantal favorieten nummers terug te brengen, maar wel de 'verkeerde' nummers aangemerkt en dus zeer waarschijnlijk een verkeerde / slechte basis / graadmeter zijn voor de aanbevelingen die ze doen.

Het verklaard wel anderzijds waarom de aanbevelingen in de sectie Ontdekken van zo'n bedroevende kwaliteit zijn de afgelopen maanden. Maar niet waarom ze aanbevelingen doen voor nummers/albums die ik al vele maanden geleden al eens geluisterd heb. Misschien houden ze een verouderde schaduw-database / bibliotheek bij voor elke gebruiker? Lijkt me enorm veel werk.

Werk aan de winkel dus om alle nieuwe Favorieten te degraderen en de echte favorieten opnieuw aan te merken als zodanig maar daar wel selectief bij te zijn want de limiet lijkt verlaagd.

avatar van Joshua68
Lijkt wel een wetenschap. Ik gebruik Spotify gewoon om muziek te luisteren...

avatar van Gretz
E-Clect-Eddy schreef:

Werk aan de winkel dus om alle nieuwe Favorieten te degraderen en de echte favorieten opnieuw aan te merken als zodanig maar daar wel selectief bij te zijn want de limiet lijkt verlaagd.

Echt belachelijk hoe weinig mogelijkheden spotify hierin biedt. Geef gewoon alle betalende (premium) gebruikers een bibliotheek van 100-200k nummers. Waarvan ze eindeloos veel nummers als favoriet kunnen markeren. Zo moeilijk is dat niet.

avatar van Gretz
En ik blijf me ook verbazen over het feit dat spotify nog steeds geen relevante userstatistieken aanbiedt zoals het aantal keer dat je een nummer/album hebt afgespeeld. Of het laatste tijdstip van afspelen van een specifiek nummer/album. Of hoe vaak je die ene track hebt geskipt/overgeslagen. Of een mogelijkheid om nummers van een (sterren)rating te zien. iTunes biedt dit soort eenvoudige doch nuttige stats al tijden aan. Makkelijk in te bouwen lijkt me, maar blijkbaar vinden ze op HQ alleen het totaal aantal plays en de algemene hitlijsten interessant. En dat laatste kan me eigenlijk niet zoveel boeien, ik bepaal liever zelf of ik muziek interessant vind, niet op basis van populariteit.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:23 uur

geplaatst: vandaag om 01:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.