menu

Hier kun je zien welke berichten Nicolage Rico als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

5,0
Oke, ik wil nog een keer uitgebreid op deze cd terugkomen, aangezien dit album al een tijd op nr. 1 in mijn top 10 staat. Dit is mijn favoriete plaat, misschien niet eens meer de allerbeste.. Of toch wel?

Politik
Het album begint meteen goed en als je niet wakker was, ben je het nu wel. Voor X&Y was dit altijd het openingsnummer bij concerten. Dit nummer ligt direct goed in het gehoor en dat wordt alleen maar sterker. Ëen van de beste nummers van dit album. Goed openingsnummer!
5 *

In My Place
In het begin één van mijn favoriete nummers, maar verliest behoorlijk zijn kracht na teveel luisterbeurten. Het is een nummer met een goed refrein en is behoorlijk toegankelijk. Op concerten doet dit nummer het altijd goed, dit nummer brengt enige sfeer bij het publiek. Nogmaals, erg jammer dat ik dit nummer te vaak heb gehoord.
4,5 *

God Put A Smile Upon Your Face
In het begin totaal niet mijn favoriet, maar nadat ik dit nummer een aantal maal live heb mogen aanschouwen, vind ik het toch een toppertje. De gitaar doet heerlijk zijn werk en vooral bij concerten levert het kippenvel op.
4 *

The Scientist
Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde, kreeg ik meteen kippenvel. Dat had ik tot die dag nog nooit gehad. Eigenlijk is dit nummer de reden geweest dat ik cd's ging kopen van Coldplay. Ik zette dit nummer op en was meteen verkocht. Het beste nummer van de plaat en één van de beste nummers ooit gemaakt, voor mij.
5 *

Clocks
Voor velen het favoriete nummer ooit van Coldplay. Ook verreweg het bekendste nummer van Coldplay, mede doordat dit nummer hoog in de jaarlijkse toplijsten verschijnt. Dit nummer is na 4 jaar al een klassieker (zelfs eerder). De live-uitvoering is geniaal!
5 *

Daylight
Minder nummer na de 5 toppertjes. Later iets meer weten te waarderen en op een concert doet dit nummer het toch vrij goed.
3,5 *

Green Eyes
Simpel, lief liedje dat ik erg kan waarderen. Even bijkomen van "Clocks" en "Daylight". Al skip ik "Daylight" af en toe. 4,5 *

Warning Sign
Mooi nummer dat nooit wordt gespeeld op concerten. Misschien te gewaagd om live te zingen voor Chris Martin? Op het album komt dit nummer goed uit de verf en heeft het nummer erg goede momenten.
4,5 *

A Whisper
Het enige échte smetje op dit album. Slecht nummer en daardoor skip ik hem altijd. Ach, één slecht nummer moet kunnen en kan de pret niet drukken.
2 *

A Rush Of Blood To The Head
De titeltrack. Heerlijk nummer met een mooie titel en goede teksten. Rustig nummer. Later pas gaan waarderen, samen met Amsterdam. De twee nummers vond ik in eerste instantie erg op elkaar lijken.
4 *

Amsterdam
Niet mijn favoriete stad. Gaat over zelfmoord en aangezien de zelfmoordcijfers in Amsterdam het hoogst liggen (in Europa), heeft het nummer de naam "Amsterdam" gekregen. Schitterend nummer en een mooie afsluiter!
5 *

Ik draai de plaat niet zo heel veel meer, omdat ik hem al helemaal op/grijs heb gedraaid, maar zo nu en dan schuif ik hem toch in de cd-speler. Het blijft mijn favoriete cd, ondanks de vele luisterbeurten. Ik kan hem voorlopig niet van de 1e plaats afhalen.

5* voor dit top-album!

Evermore - Dreams (2004)

3,5
It's Too Late is hun bekendste nummer. Ik moet zeggen dat ik de remix beter vind, hoewel het origineel ook goed is. Daarnaast is Without Your Smile een prachtig popliedje. Aardig album, maar zo nu en dan iets te zoetsappig. 3,5*

iLiKETRAiNS - Progress Reform (2006)

4,0
Ik kan de lovende reacties over dit album heel goed begrijpen. Vooral "Stainless Steel" is fantastisch. Instrumentaal een topband, de stem hoort er dan bij. De teksten zijn van een goed niveau, en ik hoorde van Joy4ever dat elk lied zijn (de zanger en/of bandleden) verleden voor een gedeelte beschrijft. Dat maakt het toch wat interessanter allemaal.

Terra Nova kende ik al, en daardoor onbegrijpelijk dat ik heel het album niet eerder heb beluisterd.

4*

Jeff Buckley - Grace (1994)

4,0
Gekocht naar aanleiding van alle (heel veel) goede recensies bij dit album. Toen een aantal maal beluisterd en een hele tijd weggelegd in de cd-kast. Toen er nog maar eens bijgepakt en het was telkens genieten bij "Hallelujah" . Verder - op enkele momenten na - vond ik het nog niet veel.. Maar "Hallelujah" kan je op elk moment van de dag tranen bezorgen.

Op een gegeven moment werden de liedjes steeds beter. Zo begon ik "Grace" erg goed te vinden, bezongen met zóveel passie. Bovendien is het een lekker afwisselend nummer. Een nummer dat eigenlijk een plek verdiend in een top - welke dan ook..

"Lilac Wine" past zo in mijn favoriete film "Leaving Las Vegas". Een nummer met een geweldige, dromerige sfeer. En dan die tekst: "I drink much more that I ought to drink Because it brings me back you". Kippenvel.

Weer later nog meer nummers weten te waarderen, zoals "Lover, You Should've Come Over" en "Dream Brother". Ja, ik kan wel zeggen dat dit het grootste groeialbum is tot nu toe. Dat zijn meestal de beste albums. Ik denk ook dat dit album nog steeds niet is uitgegroeid. Ook "Mojo Pin" is een heerlijk nummer met woeste gitaaruitbarstingen. Goede opener!

Al met al een afwisselend album en dat is belangrijk!!

Jammer genoeg raken de meeste nummers me niet tot aan het puntje van mijn teen - eerder tot aan mijn enkels -op enkele nummers na.

Ik twijfel tussen de 4* en de 4,5*. Eigenlijk zou ik dit album een 4,25* willen geven. (Mag dat? )

Saybia - The Second You Sleep (2002)

5,0
Ik wil toch graag een stukje schrijven over dit album, aangezien ik er nog steeds veel plezier aan beleef.

1. 7 Demons
Een geweldige opener, wat mij betreft. Het nummer heeft misschien een makkelijke opbouw, maar dat baat niet. Heerlijke zang overheerst. Søren Huss zingt met veel gevoel waardoor je direct beetgepakt wordt bij de eerste noot. Ik kan nu al zeggen dat het gevoel me niet meer loslaat.. Dit is toch wel de sound van Saybia. 4,5 *

2. Fool's corner
Qua sfeer een beetje hetzelfde als "7 Demons". Persoonlijk vind ik dit het beste nummer van de plaat.
Echt een prachtig refrein. Na de gitaarsolo komt een geweldige ontlading. Wat mij betreft het mooiste stukje van de cd. Telkens weer een orgasme voor het oor. Dit nummer blijf ik wel koesteren, dus niet TE vaak luisteren. Tekstueel ook prima in orde.
Meer sterren kan ik niet geven, dus 5*.

3. The second you sleep
De titelsong. Weer een prachtig nummer. Ik kan wel zeggen dat dit album ijzersterk begint. Dit nummer ligt al snel makkelijk in het gehoor. Het nummer doet ook vermoeden dat ik Saybia al jaren en jaren ken, op de één of andere manier. Ik heb ze eigenlijk een jaar geleden pas "ontdekt". Het refrein, met gewaagde uithalen, vind ik schitterend. Je houdt ervan of niet. 4,5 *

4. Snake-Tongued Beast
Het begin klinkt goed, maar verder heeft dit nummer me niet veel te bieden. Het luistert best lekker weg, maar is op veel momenten redelijk saai. Dit nummer heeft ook een wat ruiger sfeertje dan de eerste 3 tracks. 3,5 *

5. Joy
Het eerste wat bij me opkwam bij dit nummer was "Keane". De opbouw en het instrumentale - op de gitaren na - doen me veel denken aan de liedjes van Keane. Verder geen blaam voor Saybia, dit album kwam immers eerder uit dan "Hopes and Fears".
Lekker rustig nummer, maar mist de kracht van de eerste 3 nummers. 3,5 *

6. Still falling
Prachtige opbouw. Bij dit nummer kan je lekker wegdromen... ik tenminste. Heerlijke, lange uithalen bij de climax. Verder een lied met veel variatie, waar ik wel voor val. "Still falling" is één van de toppers van dit album. 4,5*

7. The day after tomorrow
Waarschijnlijk het bekendste nummer van dit album. Vind ik niet gek, want het refrein is pakkend. Een echt meezing-lied. Het is een wat zoepsappig nummer, waardoor ik kan begrijpen dat velen hierop zullen afknappen. De zoetsappigheid wordt iets verminderd door de goede gitaarsolo. Heerlijk nummertje weer. 4*

8. In spite of
Volgens velen het beste nummer. De sfeer is weer ok, maar toch begrijp ik niet dat dit nummer tot de favoriet wordt gerekend van de meesten. Persoonlijk vind ik dit nummer iets te traag. Beetje overschat. 3,5 *

9. Empty stairs
Heerlijk begin weer. Komt een beetje in de buurt van de eerste 2 nummers, qua opzet. Toch een stukje minder. Dit komt voornamelijk door het refrein, dat mij minder aanspreekt. 4*

10. Miracle in July
Voor mij nog steeds een groeier. Het instrumentale, uitgestrekte einde is geweldig! Dit zou ik live graag een keer mee willen maken! Dit is misschien ook het laatste lied dat ze spelen bij een concert? Of heb ik het mis? 4*

11. The one for you
Na de eerste luisterbeurt viel dit nummer me zwaar tegen. In eerste instantie vond ik dit nummer tekstueel iest zwakker. Het refrein vond ik ronduit irritant. De zang is verder perfect, maar het is zo jammer van het refrein. Dat verdiend dit sterke album niet. Met name vanwege de instrumentale ondersteuning ben ik dit nummer gaan waarderen en kan ik toch op een 3,5 * uitkomen.

Eindconclusie:
4,5 *. Vanwege de enorm mooie zang, de sfeer, eigen sound en de prachtige liedjes die erop staan! Helaas een paar mindere nummers. Hopelijk kunnen ze een perfecte 3e album maken. Maar goed, dat lukken verdomd weinig bands.

Thomas Bangalter - Irréversible (2002)

3,5
De score had 0,5* hoger uit kunnen vallen als Symphony N° 7 in a Major OP.92 van Ludwig van Beethoven op de originele versie had gestaan. Had er gewoon wat soundtracks aan toegevoegd, zou ik zeggen.

Verder heerlijk dreigend (vooral Rectum is bangelijk), vooral de film goed ondersteunend (opnieuw Rectum). En daar draait het vooral om.

3,5*