menu

Hier kun je zien welke berichten Strangeways als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

XTC - English Settlement (1982)

5,0
De geringe reacties om Mummer en The Big Express zijn niet om over naar huis te schrijven. Zijn dit echt veel mindere albums?

Ondanks dat hij van mij 4* krijgt, is Mummer een van de mindere albums, hoewel hij met Moulding's Wonderland juist een van de beste XTC nummers bevat. The Big Express zojuist weer eens beluisterd en dat is echt een uitstekend album met prijsnummers als Wake Up, All You Pretty Girls en This World Over. Na English Settlement, Black Sea en Apple Venus vol. 1 een solide maar ondergewaarderde subtopper in hun oeuvre. De later toegevoegde bonusnummers voegen echter weinig toe en verstoren de balans een beetje.

XTC - The Big Express (1984)

4,5
En op de laatste track ontspoort dit album. Train Running Low on Soul Coal is één puinhoop.

Dit zijn eigenlijk de enige zinnen in dazzler's recensie waar ik het oneens mee ben. De eerste 3 minuten van Train Running Low on Soul Coal zijn naar mijn mening sowieso niet kakafonisch. Na de 3 minuten grens wordt de muziek inderdaad wat dissonant, als begeleiding bij het beeld van een oude, overbodige trein die met piepende wielen en drijfstangen tot stilstand komt. Weinig gepolijst, maar het doet voor mij geen afbreuk aan de kwaliteit van het nummer.