menu

Hier kun je zien welke berichten RebelINS als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Beastie Boys - Hello Nasty (1998)

5,0
Laat ik om te beginnen zeggen dat ik de Beastie Boys een drietal geweldige gasten vind. Waarom vind ik dat? Omdat deze van origine punkrockers er gewoon in slagen om na 20 jaar nog steeds één van de grootste hip hop acts ooit te zijn.

Na hun catchy debuutalbum Licensed to Ill dacht iedereen in muziekland te maken te hebben met een zogenoemde ‘one day fly’. De Beastie Boys hebben even leuk gescoord en zullen de geschiedenis ingaan als die gasten van die hit ‘Fight for your Right’. Het tegendeel werd een aantal jaren later echter keihard bewezen met de komst van het album ‘Paul’s Boutique’ welke nog steeds te boek staat als één van de beste albums van de jaren 80.

Het mooie aan de Beasties is het feit dat ze zichzelf elke keer weer vernieuwen, elk album van ze heeft weer een andere stijl. Dit doen ze heel slim, omdat ze van zichzelf weten dat ze verre van de beste rappers zijn en daar dus niet alleen een album mee kunnen dragen. Zo ook op het album Hello Nasty uit 1998.
Ze hebben deze keer besloten om samen te werken met DJ/producer Mix Master Mike wat resulteert in plaat vol met geweldige samples, scratches en een hele space-achtige sfeer. Een heleboel verschillende stijlen passeren ook de revue hier, van pure hip hop tot zang tot zelfs reggae(!). De Beasties weten een perfecte mix te vinden van nummers waarop ze zelf nadrukkelijk na voren komen en nummers waarop slechts instrumentaties nodig zijn om de boel de pan uit te laten swingen.
Het album is vooral bekend van de monstervette hit ‘Intergalactic’, maar het mooie is dat dit nummer op dit album slechts één van de vele supertracks is.

5*

Boston - Boston (1976)

5,0
Wat is dit toch een geweldige plaat. Seventies rock op zijn best!
Brad Delp is een perfecte zanger voor deze nummers. Zijn uithalen geven mij keer op keer weer kippevel.
Het gitaarwerk is ook dik in orde, lekkere ritme secties worden afgewisseld met monstervette solo's. Door de geringe speelduur luistert het geheel ook nog eens heerlijk weg.
Dit is rock zoals ik het wil horen.
Mijn favorieten zijn: Foreplay/Long Time, Smokin', Hitch a Ride en Something About You. Eigenlijk doet de rest van de nummers niet zoveel onder voor deze knallers.