menu

Hier kun je zien welke berichten RebelINS als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Warren G - Regulate...G Funk Era (1994)

Oké, Warren G vind ik een hele matige rapper. Op dit album heb ik geen één memorabele verse van hem voorbij horen komen. Echter is zijn stemgeluid wel erg fijn en al helemaal op zulke heerlijk geproduceerde beats als op deze plaat. Dit is hoe G-funk bedoelt is, super laidback.

Rap technisch gezien een onvoldoende, maar de productie maakt het op deze plaat meer dan goed!

3,5*

White Lion - Mane Attraction (1991)

4,5
Het ligt inderdaad aan mij. Geen idee hoe ik het nummer toen beluisterd heb, maar ik heb er nu geen last meer van zeg maar

Hoe dan ook wat is dit in één woord een wereld plaat!
De voorgaande platen van White Lion heb ik ook beluisterd en ik vind ze allemaal heerlijk. Het verschil echter met deze plaat is dat er op voorgaande platen op sommige momenten iets teveel een eighties glammetal gehalte aanwezig was. Op deze plaat is dat van de baan omdat de heren ervoor gekozen hebben er een lekkere harde rockplaat van te maken. Iets wat nog meer in mijn straatje ligt

Vanaf de opening, het geweldige Lights and Thunder, het tranentrekkende Broken Heart en de belachelijk lekker beukende Leave me Alone kan het eigenlijk al niet meer stuk. De balans tussen prachtige ballades (Till Death do us Part) en keistevige hardrock (She's Got Everything) is perfect. Hoewel het geheel toch wel een dik uur duurt vliegt de tijd voorbij.
De band is echt in topvorm hier. Doodzonde dat deze plaat het bij het grote publiek niet goed deed stomme grunge

5*

Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

5,0
Dit is in het genre hiphop één van mijn absolute favorieten. Mijns inziens heeft de Wu-tang clan deze combinatie van rauw talent, keiharde hongerige raps en simpele opnamekwaliteit nooit meer weten te evenaren. De sfeer hierop valt onmogelijk zelf te creëren, dat ontstaat gewoon. Prachtig ook om de verhalen achter het maken van deze plaat te lezen in het schitterende boekje Check the Technique van Brian Coleman.