Metallica - ...And Justice for All (1988)

Label: Elektra

1. Blackened (6:40)
  2. ...And Justice for All (9:44)
  3. Eye of the Beholder (6:25)
  4. One (7:24)
  5. The Shortest Straw (6:35)
  6. Harvester of Sorrow (5:42)
  7. The Frayed Ends of Sanity (7:40)
  8. To Live Is to Die (9:48)
  9. Dyers Eve (5:12)
  10. The Prince * (4:26)
  11. One [Live] * (7:59)
  12. ...And Justice for All [Live] * (10:05)
wtf???

ik wist nooit dat het Blackened intro andersom is!!
het is gewoon een heel ander muziek stuk, achterstevoren gedraaid, ideetje van Jason

avatar van CTK
CTK
Mij stoort het allemaal zo niet.

Ik heb dit album leren kennen zoals het was en ben dus gewend aan de nummers hoe ze zijn. Het blijft zalig beuken

Grindpad
stoort mij ook niet, maar het is wel een leuk weetje, niet?

avatar van Edwynn
Het hele album met opgekrikte bas staat bekend als ...And Justice For Jason. Geinig, maar meer ook niet.

Het geluid van het origineel is niet je dat, maar op een of andere manier past het allemaal erg goed bij de wat grimmige sfeer die Justice uitademt.
Ik heb liever onder- dan overproduktie.

stuart
Dit album staat ook wel bekend als....And All For Ullrich , vanwege het ego van de drummer en de prominente 'plaats' in de produktie van zijn drums......(heb ik ooit ergens gelezen).

avatar van Thomzic
Grindpad schreef:

ik wist nooit dat het Blackened intro andersom is!!

Mis ik iets? Andersom? Intro? Blackened?

Grindpad
yup, youtube maar eens wat rond

stuart schreef:

Ik zou weleens een remix van deze plaat willen horen.

Guardian of Isis
Man, man, man, wat is Lars hier ge-wel-dig! Ik heb de plaat wel al honderd(en) keren beluisterd, maar nu valt het me écht op hoe op dreef hij hier is. Zijn drumwerk hier, en vooral in Dyers Eve, het pinnakel van Metallica's woede, waar hij die dubbele bas ervan langs geeft, is fenomenaal. Een scherp contrast als je hem hoort op latere platen, waaronder de nieuwste Death Magnetic (hoewel ik die voor de rest wel op niveau vind). Zeker nu, tijdens de examens, is het nummer ideaal om je eens goed af te reageren.

Guardian of Isis schreef:

Is idd ook een van mijn favoriete aridrumplaten.
En hoe komt deze plaat zo agressief?! simpel: geen Bass klinkt agressiever.

avatar van muismat
One blijft een van de meest strijdlustige nummers ooit.

muismat schreef:
One blijft een van de meest strijdlustige nummers ooit.

misschien moet je de tekst nog eens nalezen....

avatar van schizodeclown
Ja opzich snap ik het wel een beetje, die stuk met die roffels en nabootsing van een mitrailleur bijv. geeft wel een bepaalde power muzikaal gezien, maar de achterliggende gedachte is natuurlijk gewoon eng.

sterk album, vooral blackened, eye of the beholder, one en dyers eve

avatar van steven
favorieten hier :
dyers eve
blackened
and justice
one
harvester of sorrow

bijna alles dus, ik stoor me niet aan de productie. ze volgen hier ook nog wel het ride the lightning/master of puppets patroon qua album opbouw.
kan wat mij betreft zo in het rijtje klassiekers van de eerste drie albums. Black album was al iets minder speciaal ( nog steeds goed hoor) , daarna werd het gewoon bij tijd en wijlen echt kut met peren. Maar ja ze hebben zelf die standaard zo hoog gezet.

heb ze op Sonisphere gezien waar ze blackened , one , en dyers eve speelden , hoogtepunten van de set!

PriestMaiden
Blackened is een mooie opener, ook mijn favoriet van dit album.
Dit album behoort ook tot de beste albums van Metallica. Het enige nadeel is dat de nummers soms lang duren en je moet daar wel voor in de juiste stemming zijn.
One is het bekendste nummer: maar de andere nummers zijn even goed. Voor mij zijn Blackened, het titelnummer en Harvester of Sorrow zelf ietsje beter.

haveman
stuart schreef:
Niet mijn Metallica album, maar zo af en toe wil ik nog wel eens een nummer beluisteren of ik ook 'hoor' wat anderen erin horen (of niet); dus eerst even The Frayed Ends Of Sanity ergens 'opvissen'....

Waarom breng je eigenlijk geen stem uit?

Laag stemmen is niet verboden hoor.

Joy
niet stemmen ook niet

haveman
Joy schreef:
niet stemmen ook niet

Heb je gelijk in Joy, maar ik zie van Stuart hoge stemmen staan bij een aantal Metallica albums en als hij deze wat minder vindt mag hij dit heus wel in een stem uiten.

Maar, inderdaad..... het hoeft niet.

Guardian of Isis
Zonet heb ik deze nog eens beluister zonder daarbij de voormalige hoogtepunten (Blackened, Justice, One, Harvester) te laten passeren. Ik werd er nogmaals aan herinnerd waarom dit de derde Metallica in mijn top 10 is. De minder geloofde tracks alleen zorgen nog voor een ongeveer 4,5* waardig album, wat bij mij al een hele prestatie is. Zelfs bij The Shortest Straw, hier de minst gewaardeerde track, laat ik me helemaal gaan. Deze plaat is retestrak van begin tot einde, zonder uitzonderingen, en een 4,5 is dan ook zeker het minimum wat ik deze plaat geef. Ik wil Ride the Lighting en deze niet vlak naast elkaar zetten in mijn top 10, maar feitelijk moet deze zéér weinig onderdoen ervoor. Eye of the Beholder en The Frayed Ends of Sanity ben ik nog steeds niet helemaal aan gewend, maar zelfs dat zijn tracks waarbij ik in goedkeuring zit te knikken en te glimlachen.

In het kort: Metallica heeft de derde plaat op rij gemaakt die mijn top 10 binnentreedt en na ongeveer anderhalf à twee jaar ben ik nog niet van plan om hem eruit te wippen. Metallica blijft met voorsprong mijn favoriete band. En nu zwijg ik, want de heerlijke solo van Frayed Ends komt eraan.

Twee kleine correcties:

Guardian of Isis schreef:
Zonet heb ik deze nog eens beluister
+d

Lighting
= Lightning

Aardige cd, maar kan toch niet tegen 'Master of Puppets' op. Een flinke stap terug, om eerlijk te zijn. 'One' is geweldig, maar verder valt het toch wel tegen. De nummers zijn te lang en te saai.

avatar van kaztor
Saai?

The Oath schreef:

En hoe komt deze plaat zo agressief?! simpel: geen Bass klinkt agressiever.

Niet mee eens. Gitaren beuken weliswaar op de onderste regionen, maar de bas geeft de 'oomph', de pijnscheut, zoals je wilt. En bij dit album zijn hoorbaar de lage tonen van de gitaren opgekrikt om Jason weg te camoufleren, lijkt het. Geen Justice For Jason, dus.

Handsome Dick schreef:

Saai?

Hoe kan je een nummer als Blackened, ....And justice For All, Harvester of Sorrow, Frayed Ends Of Sanity, To live is to die of Dyers eve saai noemen?

Die riff's, die solo's, de teksten. Het geheel, de kracht, de energie. WAUW

Retestrakke trashplaat, mijn favoriet is persoonlijk "eye of the beholder". Op deze plaat is James' stem waarschijnlijk op zijn best, waar hij op de hiervolgende platen meer begint te zingen.

vettige swa schreef:

tHrash

avatar van progressive
Gaan we weer hoor

progressive schreef:
Gaan we weer hoor

Als je op school altijd dezelfde DT-fout maakt verbeteren ze ze ook elke keer

^Akkoord! Ziehier, de definitie van "thrash":

thrash - definition of thrash by the Free Online Dictionary, Thesaurus and Encyclopedia. - thefreedictionary.com

Vooral deze is leuk: "To defeat utterly; vanquish." Heel wat anders dan de "vuilnis-metal", zoals het door zovelen hier wordt genoemd.

avatar van Norre
Deze verbleekt toch wel bij zijn voorgangers vind ik persoonlijk. Ik heb de indruk dat men hier wat progressiever en wat ingewikkelder wou doen, maar het is op langdradig en bij momenten saai uitgedraaid, enkel One is een echt topmoment. Het klinkt allemaal zo droog, met een betere productie had dit veel beter kunnen zijn. Maar blijkbaar denkt de meerderheid er dus anders over aan de ratings te zien