Voor mij is 'Animals' als de uitzondering die de regel bevestigd; over het algemeeen ben ik niet dol op muziek uit de jaren 70 en in mijn beleving is er ook weinig "typisch jaren 70" aan dit album. (gaat wat mij betreft ook op voor 'The Wall, hoewel deze ook - nog net - in de jaren 70 uitkwam).
Voor mij maakt de persoonlijke snaar en het venijn van Roger Waters het verschil; mij spreken daarom ook vooral de albums 'Animals' , 'The Wall', 'The final cut' en zijn solowerk aan.
Met name de jaren 70 albums van Pink Floyd behoren voor mij tot een groot aantal albums van tal van bands die mij minder tot niets doen.
'Animals' is een album dat ik beleef en van blijf genieten; net als een mooi boek, waarvan ik het einde reeds ken, maar waarvan ik toch kan blijven genieten door het keer op keer te lezen.
Een album als 'Animals' beschouw ik als literatuur onder de muziek en nee, niet puur vanwege de lyrics.
Het leuke aan een band als Pink Floyd vind ik dat deze in staat is gebleken meerdere smaken te dienen; of je nou graag J Bernlef, Jan Wolkers of Heleen van Rooyen leest