The Rolling Stones - Some Girls (1978)

Label: Rolling Stones

1. Miss You (4:49)
  2. When the Whip Comes Down (4:21)
  3. Just My Imagination (Running Away with Me) (4:38)
  4. Some Girls (4:37)
  5. Lies (3:11)
  6. Far Away Eyes (4:24)
  7. Respectable (3:07)
  8. Before They Make Me Run (3:25)
  9. Beast of Burden (4:25)
  10. Shattered (3:47)
  11. Claudine * (3:42)
  12. So Young * (3:19)
  13. Do You Think I Really Care * (4:22)
  14. When You're Gone * (3:52)
  15. No Spare Parts * (4:30)
  16. Don't Be a Stranger * (4:06)
  17. We Had It All * (2:54)
  18. Tallahassee Lassie * (2:37)
  19. I Love You Too Much * (3:11)
  20. Keep Up Blues * (4:21)
  21. You Win Again * (3:00)
  22. Petrol Blues * (1:36)
  23. So Young [Piano Version] * (2:55)
avatar van James Douglas
Ook bepaald niet mijn Stones favoriet. Toegegeven; het songmateriaal is over de gehele linie constanter dan op zijn voorganger te noemen. Maar die herbergt nu net wat meer échte hoogtepunten. Hier laat Miss You je in de zomeravonden fluitend over straat gaan. Maar ik mis gewoon een bepaald vuur en die mytische Stones-sfeer uit hun intense jaren. Dat is overigens geen aanklacht, bands moeten nu eenmaal verder. De enige song waar ik echt bij opveer is de vuige titeltrack.

Black girls just wanna get fucked all night
I just don't have that much jam

avatar van RollingStone__
Beast Of Burden is tog wel het hoogtepunt van dit album en miss you is ook wel heel goed.

avatar van bikkel2
Wat me zeer aanstaat is de lekkere no nonses produktie . Al zou het live in de studio zijn opgenomen , zo'n sfeertje proef ik hier .
Ondanks wat zijstapjes richting Disco en Country, rocken The Stones hier weer de pan uit . Eigenlijk gewoon toch een hoogtepunt uit hun collectie .Het nivo van Sticky en Exile wordt nergens gehaald , maar ik vind dit absoluut een prima periode van de groep .
Jammer dat Emotional Resque van 2 jaar later weer zo tegenvalt .

avatar van vielip
Dit album reken ik tot de betere Stones platen. Dit schijfje verveeld me nooit. Lekker divers en rockend. Als de Stones dat laatste doen dan bevallen ze me altijd het best.

avatar van De buurman
Miss You, Just My Imagination, Before They Make Me Run en Beast Of Burden vind ik uitstekend. De plaat is lekker geproduceerd. Ze klinken als herboren hier. Helaas vind ik het merendeel van de nummers toch wel wat te zwak. Waarom mensen Shattered vaak toch zo goed vinden (ze hebben het ook veel live gespeeld volgens mij) heb ik nooit begrepen. Ook nummers als Some Girls, Lies, Far Away Eyes... hier en daar een leuk ideetje, maar het blijft niet boeien. Iets waar de meeste platen van de Stones die ik ken last van hebben, overigens.

avatar van bikkel2
Dit lijkt me vooral een plaat waar The Stones lekker ongedwongen hebben opgenomen . Ook met de nodige humor erin . Het klinkt lekker aggressief bij vlagen en de produktie is weer een stuk soberder . Ik vind het bovenal een sympathieke eerlijke Stonesplaat .

Zorin
Ik ben het hier wel eens met Bikkels stukjes, hoewel ik Shattered ook niet veel vind, net als de country parodie Far Away Eyes (I don' t like it). Favoriete nummer is hier toch wel Beast Of Burden, gevold door Respectable, When The Wip Comes Down en ind. het smerige titelnummer.

De best Verkochte stones plaat, en niet geheel onterecht. Veel van hun bekenste nrs,Én een lekkere sound. Ook veelzijdig met disco,punk en country invloeden.
Hun 5e beste plaat na de grote 4 wat mij betreft.

De best verkochte Stones-plaat is Hot Rocks. Deze komt op de tweede plaats.

avatar van vielip
Dat had ik nooit verwacht! Dat een verzamelaar en deze de twee best verkochte Stones platen zijn Om wat voor aantallen gaat het dan? Enig idee?

Best verkochte studio album bedoelde ik
Dacht dat some girls 9 miljoen keer is verkocht. en Hot rocks meer dan 10 miljoen keer.

avatar van vielip
Ja ik snap je maar toch...ik blijf verrast!

avatar van bikkel2
Ik vind het wel een nuttig feitje , ik wist het ook niet .

Waarom juist Some Girls ? kun je je afvragen .

Misschien omdat Miss You heel goed inhaakte op de razend populaire Discohype die in 1978 nogal hevig aanwezig was ?
Wellicht dat The Stones een wat nieuwer publiek aantrok .
Ander niet onbelangrijk detaill kan zijn de conventionele hoes , die behoorlijk wat losmaakte .
En het nummer Some Girls natuurlijk , waar een niet bepaald positief beeld wordt neergezet van de vrouw in het algemeen . Ook de donkere meisjes krijgen er van langs , al kan het ook positief bedoeld zijn . ( een beetje Stoneskenner weet om welk zinnetje het gaat .)

The Stones kregen in ieder geval , al zou het de 60er jaren zijn , weer behoorlijk wat publiciteit .
En misschien was het frustatie . De huwelijken van respectievelijk Jagger en Richards hadden hun beste tijd gehad . Het venijn zit 'm misschien ook daarin .

Bovenal , Some Girls is eigenlijk gewoon een heel goede plaat . Volgens velen de beste sinds Exile . Kan ik mee leven , al is Black & Blue mij even dierbaar .

avatar van iggy
Tjee de pee wat swingt miss you toch. Prachtig dat hoge stemmetje van jagger. Lange tijd mijn stones favoriet geweest. En zo staan er op deze some girls wel meer op die ik klasse vind. Just my imagination bijv hoewel het een cover is past dit nummer prima bij de stones. Gewoon af. Some girls alweer het 3e pracht nummer. Vooral jagger zingt de sterren van de hemel. Nou ja niet dat hij zo'n vreselijk goede zanger is. Maar op dit plaatje is hij in topvorm. De teksten passen erg goed bij hem. Bij mick heb ik wel vaker het gevoel dat hij dingen zingt die geheel niet bij hem passen. Meschien klinkt dat wat raar maar soms vind ik hem gewoon ongeloofwaardig. Far away weet hij ongelofelijk cinisch in te vullen prachtige gewoon. Some girls is een erg goede afsluiter voor de stones van de jaren 70. En niet te vergeten die prachtige p;aten hoes. Toch mis ik taylor die vaak net iets extra's wist toe te voegen. Het guitaarwerk van wood mist gewoon de klasse die taylor wel had.

avatar van bikkel2
Taylor was vooral de gitarist die kleur gaf aan het geheel . Op een wat rauwere plaat als deze vind ik niet dat ie node gemist wordt . Wood bezit niet de souplesse en het verfijnde wat Taylor had , maar hij doet hier met Keith aardige dingen . Sleazy gitaarwerk , past hier wel .

avatar van iggy
Je zegt het zelf al aardige dingen. Bij de minder r&r nummers bijv mis you en some girls had taylor ongetwijfeld voor nog meer diepgang gezorgd. En ik dacht toch dat hij ook behoorlijk sleazy kon spelen. Maar meschien had ik moeten schrijven dat ik taylor een beetje mis. Want het is en blijft een prima stones plaat

Mis Taylor geen moment op deze plaat.
Dat vind ik ook juist gaaf aan stones platen. De verschillende sounds van Brian Jones, Mick Taylor en Ron Wood. Vind de een niet echt slechter dan de ander.
Ze hebben allemaal hun charme.

avatar van bikkel2
Taylor was vooral goed in de bluespartijen en de wat mystieke nummers . Hier wordt vooral een lekker potje gerocked , dan heb je aan Ron Wood geen verkeerde .

Casino Boogie
The ancient art of weaving Zoals Keith het pleegt te noemen. Maar jagger speelt ook op dit album aardig wat nummers gitaar.

avatar van vanwijk
Mooi stuk uit Life...the ancient art of weaving! Brilliant album!

avatar van Thunderball
Het complete Fort Worth concert van de '78 Some Girls tour komt op 21 november officieel uit op het Eagle Rock label.
Zie bij Rolling Stones discussie voor de complete setlist.

Binnenkort komt de Deluxe Edition uit met 10 onuitgebrachte nummers.

avatar van vanwijk
Mooi! Enig idee wanneer Towser?

avatar van Thunderball
November: zowel het live concert als de cd met de tien bonustracks.

Zie ook bij Stones "discussie".

avatar van vanwijk
Thanx, lijkt me zeer de moeite waard!

avatar van Thunderball
Inmiddels zijn de bonustracks bekend gemaakt voor de heruitgave van Some Girls die 21 november uit komt:

The 12 previously unreleased songs are:

Claudine
So Young
Do You Think I Really Care?
When You're Gone
Keep Up Blues
You Win Again
Petrol Blues

Waanzinnig!!
Natuurlijk kennen we deze nr's als outtakes op bootlegs als Paris Results en Place Pigalle,
maar nu dus in opgepoetste kwaliteit en uitgewerkt tot volwaardige nr's en met hier en daar nieuw in gezongen tekst door Jagger.
Voor meer info zie "discussie" hier bij de Stones.

avatar van vin13
interessante bonus nrs.

Vooral Claudine met zijn omstreden teksten is een goed rocknr.
We had it all is een gave ballade, net zo mooi als You win again.
De bluesnrs. zijn ok maar niet opmerkelijk. De tekst van Petrol Blues is nu weer toepasbaar(macht van het geld).

Some girls voor de 3e keer aanschaffen? (na de lp en cd) Nu alleen voor de bonusnrs.
Paris Results 1 en 2 voldoet voorlopig.

avatar van musician
Ik vind een heraanschaf heel goed te overwegen, volgens mij hebben we heel lang hebben moeten doen met alleen maar de oude analoge opname.

Een mooie opfrisbeurt lijkt mij Some girls erg goed doen. Voor 6,99 hoef je het niet te laten, de dubbele cd met alle niet eerder officieel uitgegeven nummers is 11,99.

Some girls is voor mij één van de betere albums voor de Stones, dus ik zet hem op mijn verlanglijst. Dat ze zo maar eens ergens 10 nummers van de plank afhalen....

avatar van Thunderball
De speciale box incl bonus cd, boek en dvd komt wereldwijd maandag uit...edoch:

excl. bij de Selexyz keten donderdag (MORGEN dus!) al te koop en in heel Nederland v.a. vrijdag!!

avatar van Ducoz
Die Live CD komt ook los uit als CD/DVD. Deze staat ook op de site, had hem alleen als Rolling Stones ingevoerd en is dus niet bij de THE Rolling Stones verschenen, heb een correctie ingediend.