Lou Reed - Metal Machine Music (1975)

Alternatieve titels: The Amine β Ring | An Electronic Instrumental Composition

Avant-Garde
Label: RCA

1. Metal Machine Music, Pt. 1 (16:10)
  2. Metal Machine Music, Pt. 2 (15:53)
  3. Metal Machine Music, Pt. 3 (16:13)
  4. Metal Machine Music, Pt. 4 (15:55)
Helemaal mee eens. Het zijn de enige twee albums die van mij 0,5 en 1 ster krijgen. Deze bevat nog muziek, die andere is helemaal waardeloos.

jeko
Het heeft wel wat weg van de gitaardrones van bands als birchville cat motel, vibracathedral orchestra en sunroof! pre guitardrones dus. hate it or love it.

Ik vind het nog altijd bizar dat het Artwork een achter een microfoon staande Lou Reed bevat. Beetje misplaatst op dit album...

Verder, tjah, legendarisch en die ene keer dat ik hem geheel uitgeluisterd heb was toch een wat zware zit... maar het is me wel gelukt, wat voor veel mensen toch al een hele prestatie is geloof ik.

Misterfool
een geweldige uitspraak op allmusic.com:

It's hard to say what Lou Reed had in mind when he made Metal Machine Music, and Reed has done little to clarify the issue over the years, though he summed it up quite pointedly in an interview in which he said, "Well, anyone who gets to side four is dumber than I am." For the record, I did get to side four. But I got paid for it.

Stijn_Slayer
Lol, maar aan de andere kant beweert hij ook weer dat dit z'n beste album is. We'll never know..

avatar van Carebo
0,5
Heb zowat alles van Lou Reed, ook deze. Eerder voor de "verzameling" kompleet te maken, dan voor hetgeen er op staat. Hij zal wel zijn redenen gehad hebben om dit uit te brengen, maar geef mij maar zijn andere werken!

avatar van korenbloem

schitterende uitspraak.

Sietse
vooral een uitspraak van een bekrompen figuur die een nogal hoge pet van zich zelf op heeft.

flebbie
Iets waar onze Sietse gelukkig geen last van heeft.

avatar van kaztor
Sietse schreef:

Ach, ik vind het best grappig. Het is gewoon niet voor iedereen.
Zo zette ik vorige week bv. Faust op en m'n vriendin kon er niet echt veel mee.
Maar intrigrerend vond ze het zeker en sommige momenten sloegen wel redelijk aan.

avatar van Paalhaas
Sietse schreef:

Behalve dat je hier waarschijnlijk gewoon niks meer dan een grapje in moet zien (!), zegt de beste man hier niks over zichzelf, m.a.w. die hoge pet is nergens uit op te maken. Het enige wat-ie doet is zeggen dat z'n album dusdanig kut is dat je wel erg dom moet zijn om 'm uit te luisteren. Een leuk stukje zelfspot, vind ik althans.

Sietse
ik vind het een ongepast stukje, respectloos tegenover mensen die dit album wel tof vinden. En juist door dat ie er bij zegt dat hij er voor betaalt krijgt om het te luisteren dekt ie zich zelf lekker in.

Nicci
Toch grappig dat de uitspraak van Lou Reed komt.

avatar van Nakur
*pats*

avatar van korenbloem
schitterend, als het echt zo is. Vraag me wel af waarom Lou Reed dan nog steeds dit album uit voert

bron vermelding?

Misterfool schreef:
een geweldige uitspraak op allmusic.com:

Een paar post hierboven. Misterfool verwijst naar een interview met Reed.

en dat komt hier vandaan.

jeko
Die uitspraak van Lou Reed is doordrenkt van cynisme, anders zou hij nooit met het het volgende album meewerken klik.

Stijn_Slayer
Lou Reed heeft ook wel eens beweerd dat het z'n beste album is of iets dergelijks.. Wat doet het er ook eigenlijk toe? De meeste vinden het herrie, anderen kunnen het wel waarderen.

Da's waar!

Nicci
Oh, ik beweer niet dat Reed hier serieus was, maar het is grappig dat een uitspraak t.a.v. dit album hier als 'fout' wordt getypeerd en dat die uitspraak van Dhr. Reed zelf is . .

flebbie
Beste Nicci, begrijpend lezen is niet je sterkste kant he. Ken je uberhaupt de functie van aanhalingstekens?

Voor de duidelijkheid, men valt niet over de uitspraak van Lou Reed, maar over de reactie van de Allmusic recensent hierop.

Sietse schreef:

Beste Flebbie, ik zou een beetje dimmen. Dit is wat Sietse zegt over een uitspraak over dit album. Een uitspraak die, en dat heeft Sietse nog niet door (niet erg, kan gebeuren), van Reed zelf blijkt te zijn.

Dat is grappig. En met mijn begrijpend lezen blijkt maar weer weinig mis. Hoe zit het eigenlijk met jouw begrijpend lezen?

Voor alle duidelijkheid: het schrijven van Allmusic verwijst naar een uitspraak van Reed.

"It's hard to say what Lou Reed had in mind when he made Metal Machine Music, and REED has done little to clarify the issue over the years, though HE summed it up quite pointedly in an interview in which HE said, "Well, anyone who gets to side four is dumber than I am." For the record, I did get to side four. But I got paid for it."

Het HE verwijst naar REED.

Nicci schreef:

Nee jij hebt het nog niet door, de rest wel. Nogmaals... uit de recensie op Allmusic blijkt namelijk dat het betreffende stuk tekst waar Sietse over valt (But I got paid for it), van de recensent afkomstig is en niet van Lou Reed.

Nicci
Ah, wacht. Nu zie ik het. Je hebt gelijk . . . . .

Sietse
dank je flebbie, hoef ik het niet uit te leggen.

Reed heeft wel meer over dit album verkondigd wat onzin is dus dat hij zo'n opmerking maakt zal mij verder jeuken. Aangezien Lou Reed nog steeds naar dit album verwijst in interviews en het zelfs weer enkele keren live heeft opgevoerd de afgelopen paar jaar toont alleen maar hoe belangrijk dit werk daadwerkelijk voor hem is geweest.

avatar van kaztor
Laten we het er maar bij houden dat Reed wel van een lekker potje herrie houdt en graag mensen op de kast jaagt, zoals die van z'n platenmaatschappij.

avatar van Schizophrenia
Ik ben hier serieus opnieuw aan begonnen.
Hoe raar het ook klinkt ik kan het eerste nummer steeds meer waarderen.

Als ik dit luister dan schieten me allemaal beelden binnen, van het einde van de wereld. Hoe schizofreen de mens word. Een soort van complete chaos. Een beetje zoals die slechte films zoals War Of The Worlds.

Een lekker album kan ik dit zeker niet noemen, eerder enorm fascinerend. Want als het einde van de wereld in eenalbum zou moeten klinken zou het deze zijn. Ik vind het enorm moeilijk om te omschrijven, maar volgens mij snappen meerdere users mij wel.

Sietse schreef:
dank je flebbie, hoef ik het niet uit te leggen.

Ach, ik raakte wat in de war, maar het eerste deel van de quote van Korenbloem kwam wel degelijk van Reed. En volgens mij had je dat niet helemaal door.

Nicci schreef:

Dat is waar, al was het wel voor mij meteen duidelijk na de referentie die er werd gemaakt. Want ik had dit al eens eerder gelezen.
En het is nu ook niet dat die recensent zo goed refereert naar dat interview (of de gene die hier quote is onduidelijk )
Maar het tweede deel deed het hem voor mij...maar dat had ik al duidelijk gemaakt.