The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
avatar van Tribal Gathering
Het album dat gezien wordt als een van de toppers uit het oeuvre van The Beatles. Echter de tracklist nakijkend komt behalve A Day in the Life geen van de tracks in mijn persoonlijke Beatles top twintig.

De laatste jaren merk je ook dat de onaantastbare positie die dit album eens had wat is weggeebt. Een jaar of twintig geleden was dit DE Beatles plaat, nu zijn Abbey Road, the White Album en Revolver ook in de running voor die titel. 3 platen die ik alledrie beter vind.

Sgt Pepper is zeker niet slecht, maar een van de beste albums aller tijden...Ik hoor het gewoon niet.

[quote]Nicci schreef:

Waarom ben ik een idiote fan als ik zeg dat ik de Beatles veel beter vind dan Queen? Queen ligt mij gewoon niet. De Bohemian raphsody vind ik ook niks. Maar mij daarom zomaar als een idiote fan afschilderen?
En je zegt dat BR de strijd kan aangaan met elk Rubber Soulliedje, wel ik vind van niet. Muziek is en blijft een kwestie van smaak, het is geen exacte wetenschap.

[quote]wolf schreef:

Maar eerlijk is eerlijk,waar baseer jij je smaak dan op?Wat maakt alle Rubber Soul liedjes en andere van de Beatles zo goed wat Bohemian Rapsody niet heeft?

avatar van wolf
Zoals ik al zei, muziek is geen exacte wetenschap zoals fysica of chemie, waar (bijna) alles bewezen kan worden.
er zijn geen formules die bewijzen dat het ene liedje goed is en het andere slecht.

Een nummer mag dan ingewikkeld zijn, filosofische teksten hebben en technisch goed in elkaar zitten, toch kan het niet klikken met de luisteraar. Het is en blijft een kwestie van smaak.

Nicci
@wolf
als het een kwestie van smaak is, moet je niet van die robuuste uitspraken doen.
maar het is niet alleen een kwestie van smaak. Queen maakte gewoon prima muziek. ik houdt er ook niet zo van, maar prima muziek blijft het.
zie je wel? ook al is het niet mijn smaak, toch kan ik het waarderen.

avatar van wolf
Ik zeg toch niet dat Queen de grootste rotzooi allertijden is. En waarom mag ik niet zeggen dat ik de Beatles beter vind dan Queen. Dat is toch gewoon MIJN mening. Mijn mening moet niet dezelfde zijn als die van jou.

Brian Adams en Gorki zijn voor mij toch wel van een veel lager niveau dan de Beatles. En ook de Bohemian Rhapsody van Queen kan aan geen enkel Beatleliedje (het werk vanaf Rubber Soul) tippen. Ik vind het één van de meest overgewaardeerde nummers ooit.

Dit heb ik gepost, geef toe zo'n wereldschokkende uitspraak is dit toch niet. Ik vind het dan ook jammer dat je me daarom een idiote fan noemt. Ik geef toe ik ben een grote Beatlefan, maar om me zomaar idioot te noemen? Sorry dat vind ik erover gaan.

wolf schreef:

Maar waarvoor klikt die Beatlesrepertoire dan zo bij jou meer dan Bohemian Rapsody?
Dan kan ik toch ook zeggen dat wolf een grote klootzak is omdat het niet klikt en het alleen maar een mening is(niet dat ik dat vindt hoor jkan best een toffe peer zijn ) ?

avatar van wolf
Ik vind Bohemian Raphsody zeker niet slecht.
Toch vind ik de Beatles veel beter dan Queen. Het bombastische van Queen stoort. ik ben niet zo'n fan van dergelijke bands. De teksten, de muziek, de sfeer, het begin van de briljante periode van de Beatles, al deze factoren maken van Rubber Soul een meesterplaat die Bohemian Rapsody overtreft.

Sorry, ik weet het, ik heb dit slecht verwoord.

En trouwens ik scheld toch niemand uit? Het is toch niet omdat ik Queen een mindere band noem, dat ik ze meteen "klootzakken" vind.

wolf schreef:

Nee inderdaad,domme vergelijking eigenlijk,ik had betere dingen ipv dat kunnen verzinnen

bijvoorbeeld zeggen dat je meer voelt voor Feyenoord dan voor Ajax maar toch met 4-1 van ze verliezen

Het bombastische van Queen stoort

Nou begrijp ik het

avatar van orbit
wolf schreef:
Ik vind Bohemian Raphsody zeker niet slecht.

Sorry, ik weet het, ik heb dit slecht verwoord.

Nou, met bombast wisten de beatles ook wel raad trouwens, ook zeker op deze plaat!!
Het is echter bombast van de subtielere soort, Queen is het wat op de basalere emotie gespeeld. Maar de beatles heeft bombasme genoeg in hun nadagen. Ik vind dat ook helemaal geen diskwalificatie voor bands, maakt vaak een stuk minder saai

avatar van wolf
Voor mij is Queen toch wel veel bombastischer dan The Beatles. Ja ik geef toe bijvoorbeeld in A Day in The Life zitten stukjes die ook zeker bombastisch te noemen zijn. Maar voor mij is het niet alleen dat bombastische dat van Queen een mindere groep maakt. Ik ben een man van de sixties. Geef mij maar een goede brok flower power muziek ipv die (voor mij) niets zeggende bombastische (lees: typsche queenstijl) liedjes.

avatar van Toon1
Waarom al die vergelijkingen met Queen (en Bryan Adams en Gorki) hier?! Ik zou me bijna schamen om naar The Beatles te luisteren...

Odelay
Vind zowel deze als A night at the opera goed.

DonDijk
Odelay schreef:
Vind zowel deze als A night at the opera goed.

Ik vind Master of Puppets ook goed

1) I Want To Hold Your Hand/ This Boy
2) Ballad Of John And Yoko/ Old Brown Shoe
3) Something/ Come Together

4) Yesterday/ Act Naturally

De eerste drie horen denk ik in een serie:ze hebben een sobere groene hoes, en op de achterkant staat een foto van de band. Artwork is allemaal in dezelfde stijl.

Weet iemand of deze singletjes tot een serie, misschien een boxset of zo behoren? En hoe oud zijn ze ongeveer?

Bvd, Jeroen

Belangrijk is het label te weten (Odeon, Capitol of Apel). En natuurlijk het persjaar als het op de plaat staat. Een serie op vinyl is me niet bekennt wel een serie van alle singles op cd. Volgens mij moet het rerelease zijn. Op de original release staan ook andere en verschillende hoesjes.

Harald

I want to hold your hand 1963
Ballad of John and Yoko 1969
Something 1969
Yesterday 1966

Het jaar van opname is toch niet altijd hetzelfde als het persjaar?

Harald schreef:

Op de groene hoes staat:
EMI RECORDS LTD.
Hayes Middlesex England
Made in Great Britain
En:
The Singles Collection 1962-1970
Op de achterkant staat een foto van de band.
Op de schijf zelf staat het jaartal van de single. Maar ik denk eigenlijk dat dit niet het jaartal van persen is. Op de schijf van Yesterday staat nl. 1966, maar op de hoes staat dus The Singles Collection 1962-1970.

Maar ja, mij is niets bekend van een singlecollectie op vinyl. Wel leuk om te hebben.

Die bedoel ik ja! Dankjewel

Nicci
Waar Google al niet goed voor is.

Luie scholier

avatar van Reint
Tikkeltje overgewaardeerd dit album, maar mede door Within You, Without You, She's Leaving Home en vooral A Day in the Life toch 5 sterren.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik vind het moeilijk te zeggen dat deze plaat is overgewaardeerd. In mijn ogen krijgt dit album wat het verdient: heel veel lof. Het is dat ook lastig om zo'n ontzettende wereldplaat over te waarderen.

avatar van Reint
Hmm, When I'm Sixty-Four is geen geweldig album, wel leuk enzo. Maargoed, weinig albums zijn foutloos. Hij krijgt wel gewoon 5 sterren.

DonDijk
Reint schreef:

en door jouw 5 punten werk je zelf mee aan de ''overwaardering''.

avatar van Lennonlover
niets overwaardering! Dit is gewoonweg een sterk en belangrijk album. Punt uit.

avatar van Paalhaas
Overwaardering is een hartstikke subjectief begrip (Muziek is niet objectief te beoordelen, tenzij er alleen wordt gekeken naar bijvoorbeeld innovatie), en als iedereen dat zou begrijpen, zou ook niemand erover vallen als dit woord in de mond wordt genomen.

avatar van Reint
Het is een inderdaad gewoonweg een sterk en belangrijk album. Maar als ik sommige mensen erover hoor, dan vraag ik me wel af of ze wel eens naar het album luisteren of dat ze het gewoon vinden omdat de rest het vindt.