The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
Harald
bawimeko schreef:
Ik vind het een lekker vlot liedje dat uitstekend past op het album, maar ik heb altijd het idee gehad dat ze geen tijd hadden/te lui waren om er 'ns een eind aan te bedenken.

Bedoel je de overgang naar Good Morning, Good Morning?

avatar van bawimeko
die anderhalve minuut ervoor; de overgang naar majeur naar mineur, gehijg, piano-glissando van hoog naar laag, eindigend met zoiets als "You’d better believe it" (of zoiets)....het maakt de indruk van een soort jam en niet echt een gecomponeerd einde....
Dit in tegenstelling tot de rest van het album waarin elk geluidje erg subtiel geplaatst is..

Grappig, ik vind het juist wel leuk dat het einde van Lovely Rita niet zo vast ligt. Het laat wel wat ruimte open voor improvisatie (die niet komt en nooit kwam, maar goed).

bawimeko schreef:

Wat het is , ik weet het niet , Bawimeko , maar ik sta toch soms -met alle repect - ervan te kijken hoe jij sommige nummers analyseert . Dat Lovely Rita eventueel geen favoriet bij jou zou zijn: geen moeite mee. Dat jij echter de inventiviteit en creativiteit met zijn zo'n origineel en tot een onverwacht en tot een climax leidende einde niet lijkt te horen in dit vermakelijk werkje ; ik verbaas mij ten zeerste en wentel mij in enige treurigheid om dat van een beatlefan te moeten vernemen.

Sheplays
Lovely Rita is een gewoon een lekker nummer. Van dit album zijn echter Being for the Benefit of Mr. Kite en She's Leaving Home mijn favorieten. Echte klassiekers!

herman schreef:

Je dient de plaat ook niet gelijk af te zetten , Herman , want de haan begint alras te kraaien.

avatar van wolf
schizodeclown schreef:
Ik vind Lovely Rita toch wel een klassiekertje hoor binnen het Beatles catalogus,die hele vibe eromheen wat ik nou ff niet goed kan omschrijven.

Ik vind het één van de sterkse nummers in de rijk gevulde catalogus van de Beatles. Die intro is hemelsmooi.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
wolf schreef:

En de tekst is ook hééérlijk casual. Een typisch McCartney nummertje, heerlijk gewoon.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik zie dat Sgt. Pepper inmiddels al de #19e plaats heeft ingenomen in de top 250, geweldig gewoon. Leuk om te zien dat steeds meer mensen dit fantastische album meer gaan waarderen

avatar van orbit
Aan gebrek aan waardering heeft Sgt. Peppers nu niet echt te klagen dacht je niet?
Beatles-fans zijn alleen altijd nogal verdeeld in welk album ze nu het beste vinden, vandaar dat ze relatief nog laag staan..

orbit schreef:

Welke vind jij hun beste?Sgt. Peppers vind ik als geheel hun beste in ieder geval met als kroonnummers LSD, She's Leaving Home,Mr.Kite,Lovely Rita en A Day...natuurlijk.

avatar van orbit
Ja, ik weet dat het geen officiele plaat is eigenlijk, maar Magical Mystery Tour is wel zwaar favoriet bij mij. De EP krijgt van mij zelfs 5 sterren, staat geen zwak nummer op!
Van de officiele elpees denk ik dat ik Abbey Road toch net iets beter vind dan deze. Maar beide heerlijke platen.

avatar van Music4ever
Heb laatst een oude band weer gevonden. (was hem kwijt) Een 45 min. durende docu over Sgt. peppers met o.a. Macca, Harrison, Martin aan het woord. Erg de moeite waard, vooral dan besef je maar weer eens hoe ongelovelijk knap dit album in elkaar is gezet. Mooi was ook dat ze het 1e nr. lieten horen maar dan alleen de stem van Sir. Paul. "je hoort het zaagsel in zijn stem" merkt George Martin op en idd, wat een geweldige rockstem.

Iemand trouwens enig idee of hier misschien een DVD van op de markt is???

Nooit gesignaleerd . Op de dvd anthology box van The Beatles wordt er natuurlijk ook uitgebreid over gesproken. en als ik mij niet vergis tevens over het zaagsel in Paul's stem. Het wordt nodig tijd voor een herhaling . Met name voor mij dat gedeelte over Sgt. Pepper .
Bedankt dus Music4ever !

Iemand trouwens enig idee of hier misschien een DVD van op de markt is???

Je zou 'ns op internet kunnen rondneuzen...zo te lezen is het misschien de "It was 20 Years Ago Today"-documantaire uit '87 wat toen samenviel met de release van de cd.

avatar van Music4ever
Had ik er nog even bij moeten melden:
Het was ter gelegenheid van het 25 jarig 'bestaan' van dit album.
Wat bawimeko (waarom die naam? ) zegt kan dus niet.
Maar misschien staat dat stuk op Anthology idd, zou kunnen.
Over Anthology gesproken, is dat een beetje de moeite waard?

avatar van Toon1
Music4ever schreef:
Over Anthology gesproken, is dat een beetje de moeite waard?

De Anthology dvd is ábsoluut de moeite de waard als je het mij vraagt. Het is in ieder geval de ultieme documentarie over the Beatles, 11 uur lang. Heerlijk om naar te kijken, en verplicht voer voor iedere fan vind ik .

avatar van Music4ever
Nou Toon als jij het zegt geloof ik dat graag.
Denk dat ik hem dan binnenkort maar eens moet aanschaffen.....

EVANSHEWSON
Toon1 schreef:

Dàt kan ik alleen maar beamen. Zéér onderhoudend, leerrijk en heerlijk om de weinige echte clips van de Fab Four eens te zien, want op MTV krijg je dat natuurlijk nooit ofte nooit voor de kiezen.

Het Anthology Boek is overigens ook uitstekend leesvoer, maar je moet sterke armen hebben, het weegt nogal door...

avatar van wolf
De Anthology DVD is briljant. Een schitterende documentaire die het verhaal vertelt van de grootste groep allertijden. Zeker kopen Music4ever.

1,0
blijft toch een waar raadsel voor mij..al die waardering voor dit album

triviale popnummertjes..haast van eurosongniveau(hetzelfde geldt voor abbey road trouwens ook,maar deze is nog slechter),niks memorabels aan

a day in the life is het enige goede nummer
..sgt pepper en my friends zijn nog onderhoudend..maar de rest..

om een of andere reden dacht ik toch dat the beatles van het niveau waren als nrs als yesterday,hey jude,cant buy me love etc... doen vermoeden

blijkbaar niet dus..

1.5*

avatar van bawimeko
..Je hebt altijd mensen die niet van (pop-)muziek houden. Waarom ze de moeite nemen om zich in een forum als deze te mengen, dat ontgaat me. Zo zal je me niet in een Kylie Minogue-discussie verwikkeld zien omdat ik haar albums niet luister. Dan kan ik haar uitingen wel laag waarderen, maar wat koop je ervoor?

Het zou kunnen dat voor veel mensen dit album te poppy of te braaf is, maar zelfs dan heb je de popart-rock van Good Morning. Good Morning, de zware mystiek van Within You Without You en het apocalyps van A Day in the Life.

Zoals een Engelse recensent in Mojo een paar jaar geleden opmerkte: "You don't have to like pop to like The Beatles, but there's a case to be made that if you don't like the Beatles, you don't like pop, rock or any music that has been made in the last 40 years".
Ik kan me daar wel in vinden...

avatar van schizodeclown
mwa,als Anarchist dat vindt van sgt Pepper moet hij dat zelf weten,ik bedoel hij heeft al aangegeven dat hij er hoge verwachtingen van had,als je dat hebt en je komt op een teleursteling uit dan is het niet onbegrijpelijk als je dat ook hier zet,ik bedoel dit is bedoelt om je mening te geven niet om alleen maar lovende reacties te geven.

En wat die gast van Mojo zegt is zijn mening,als je alleen van hiphop of klassiek of alleen van house houd is het hartstikke logisch dat je niet van de Beatles houd.
Alhoewel ik de smaak van Anarchist over sgt Pepper niet deel,en het wss een nepprofile kan zijn,maar dat terzijde.

avatar van Lennonlover
Je moet vanalles hebben om een wereld te maken (heb ik trouwens al gezegd maar ik weet niet meer waar ik het gepost heb). Niet iedereen kan een album even goed vinden.

avatar van HiLL
Anarchist schreef:

Waarmee je wilt zeggen dat je dat de betere nummers vindt? Dat zijn imho de slechtste nummers, althans wat is slecht?

Je typt trouwens erg fijn....

flebbie
HiLL schreef:

dat zijn wel de slechtste nummers ja, waarschijnlijk vind hij obladie oblada ook een vet nummer

avatar van orbit
Dát is inderdaad wel degelijk eurovisiesongfestival niveau..

avatar van HammerHead
Wat heb je toch een rare mensen op de wereld. De Beatles beschuldigen van Eurosongfestivalniveau (ben ik het grotendeels nog mee eens ook) maar dan wel de grootste niemendalletjes als beste nummers opnoemen.

avatar van freitzen
Nou, wees eens eerlijk... Yesterday en Hey Jude zijn nog altijd stukken beter dan bijvoorbeeld Yellow Submarine, het nummer wat in zijn eentje het complete album 'Revolver' verknalt (net zoals Dire Straits' Walk of Life en Supertramps Dreamer dit doen op hún albums, maar goed...)

avatar van schizodeclown
Yesterday en Hey Jude zijn waardige Beatles-nummers,topnummers,maar niet hun allerbeste voor mij.