Queen - Live at the Rainbow '74 (2014)

Label: Virgin

1. Procession * (1:13)
  2. Father to Son * (6:07)
  3. Ogre Battle * (5:26)
  4. Son and Daughter * (3:29)
  5. Guitar Solo * (2:24)
  6. Son and Daughter [Reprise] * (2:01)
  7. White Queen (As It Began) * (5:48)
  8. Great King Rat * (7:04)
  9. The Fairy Feller's Master-Stroke * (2:52)
  10. Keep Yourself Alive * (2:22)
  11. Drum Solo * (0:27)
  12. Keep Yourself Alive [Reprise] * (1:22)
  13. Seven Seas of Rhye * (3:09)
  14. Modern Times Rock 'N' Roll * (2:40)
  15. Jailhouse Rock / Stupid Cupid / Be Bop a Lula * (4:31)
  16. Liar * (8:27)
  17. See What a Fool I've Been * (4:58)
  18. Procession (1:17)
  19. Now I'm Here (4:57)
  20. Ogre Battle (5:30)
  21. Father to Son (5:53)
  22. White Queen (As It Began) (5:33)
  23. Flick of the Wrist (4:05)
  24. In the Lap of the Gods (3:17)
  25. Killer Queen (1:25)
  26. The March of the Black Queen (1:35)
  27. Bring Back That Leroy Brown (1:39)
  28. Son and Daughter (3:44)
  29. Guitar Solo (4:41)
  30. Son and Daughter [Reprise] (2:14)
  31. Keep Yourself Alive (2:22)
  32. Drum Solo (0:50)
  33. Keep Yourself Alive [Reprise] (1:24)
  34. Seven Seas of Rhye (3:28)
  35. Stone Cold Crazy (2:39)
  36. Liar (8:39)
  37. In the Lap of the Gods...Revisited (4:09)
  38. Big Spender (1:31)
  39. Modern Times Rock 'N' Roll (3:11)
  40. Jailhouse Rock (4:07)
  41. God Save the Queen (1:16)
avatar van bikkel2
En zo is het maar net Hans. II en Sheer Heart Attack zijn inmiddels ook mijn 2 favorieten. Met Opera als goede 3e.
Het materiaal blijft waanzinnig goed overeind staan op deze registratie.
Queen's finest hour !

En ik blijf mij verbazen over het waanzinnige gemiddelde. Echt geweldig. Maar volkomen terecht overigens.

WAT EEN SUCCES!!!

avatar van Rudi S
Ja, en haters die hier maar 4,5 ster voor geven blijf je altijd houden.

Rudi S schreef:
Ja, en haters die hier maar 4,5 ster voor geven blijf je altijd houden.

Het is toch een grof schandaal!!!

Wat denken ze wel !!!!!

avatar van Sunderland
De dubbel-cd is bij WOW HD dit weekend voor 9,34 euro te verkrijgen. Evenzo de DVD. Beide zijn onderweg naar huize Sunderland en de DVD gaat linea recta naar mijn broer die mij in mijn jeugd geïnfecteerd heeft met de liefde voor Queen. Een liefde die half jaren 90 een twijfelachtig karakter kreeg en ophield te bestaan.

Maar met deze release komt de spanning weer terug als in de oude jaren, toen ze nog actief waren. Glunderend volg ik de recensies en het verloop van het gemiddelde hier, alsof het om een eigen creatie gaat. Tof!

Nu hopen dat mijn stereo terug is van de reparateur als het album op de mat valt.

avatar van henk01
Heb de bluray nu 1x gekeken en beluisterd en ik moet zeggen dat het me toch een beetje tegen valt.
Zitten wel wat mooie stukken tussen maar een dikke 4 sterren is het voor mij (nog) niet.

avatar van bikkel2
Wat krijgen we nou Henk ??? !!!!!

Voor straf nog 3 x kijken vandaag.
Stemmen onder de 5 worden hier niet geaccpeteert.

avatar van Bluebird
Staan de jongelui zich hier uit te sloven om PRACHTIGE muziek te berde te brengen................

Geef het de tijd wel! ?

henk01 schreef:

Is een Blu-ray beluisterend bekijken hetzelfde als het beluisteren van alleen de muziek ?

Ik ben zelf zeer benieuwd naar de Blu-ray, benieuwd naar de beelden die bij dit album behoren, maar beoordeel alleen wat ik hoor op een album, zonder de beelden. Is toch anders, lijkt me zo..

henk01 schreef:

Laat je niet intimideren door de '5* Clan' hier!

Ozric Spacefolk
Ik was begonnen met een 4* omdat ik ook niet overtuigd was, en me niet laat meeslepen door icebucket, planking of Queen at the Rainbow hypes.

Heb intussen wel verhoogd tot een 4,5* omdat ik eigenlijk stiekem hier al 20 jaar, ofzo, op wacht.
En ook al timmert Taylor alles dicht, hij blijft toch mijn grote inspiratie, en vergeet niet: die lui zijn hier jonger dan wij zijn (althans ik). Ik timmerde vroeger ook alles dicht.

Intrigerend dit..

Uiteindelijk vindt ik beeld én geluid mooier. Wat natuurlijk niet altijd praktisch is.
Volgens mij is het concert wat te zien is hetzelfde als wat er op de cd staat.
Wat de beelden betreft, het is wel schrikken die Freddie ?

Ozric Spacefolk schreef:

Als timmerman natuurlijk

Volgens mij is het concert wat te zien is hetzelfde als wat er op de cd staat.

In ieder geval mis je dan het volledige Queen II concert uit Maart 1974. En ook wat songs van Nov. 1974....

Bluray compleet?

avatar van Bluebird
Hier heb je de tracklist:

Queen: Live At The Rainbow '74 (Blu-ray) - queenonlinestore.com

Uiteraard willen weer eens ze dat de cd en de dvd en bluray allemaal even interessant blijven voor wie niks wil missen.....

Rik H.
Volgens mij is de tracklist van de DVD gelijk aan de tracklist van het november concert op de CD. Allebei 24 nummers.

Rik H. schreef:

Precies. Dat is dan ook niet de 2cd versie. En dan heb je nog mensen die ipv de dvd alleen maar 1 cd willen hebben.....

avatar van blaauwtje
[quote]Sunderland schreef:
De dubbel-cd is bij WOW HD dit weekend voor 9,34 euro te verkrijgen.

Bedankt voor de tip, is inmiddels onderweg naar het hoge noorden,kom er op terug, ondertussen maar weer eens Q,Q2 en Sheer heart attack te voorschijn gehaald.

avatar van dionj

Intrigerend dit..

De blu-ray (beeld) geeft nog meer levendigheid vind ik zelf. De videokwaliteit is toch behoorlijk, zeker gezien het feit dat het op videotape is opgenomen begin jaren 70. Deze heeft zelfs betere kwaliteit dan de dvd's van Wembley '86.
Het concert is zeer degelijk gefilmd en geregiseerd door Bruce Gowers, die later ook nog de videoclip van Bo-Rhap opnam.
Maar het belangrijkst blijkt de audio die er goed, zuiver en vol klinkt.
De Maart show heeft zelfs nog iets betere audio.

dionj schreef:

Maar het belangrijkst blijkt de audio die er goed, zuiver en vol klinkt.
De Maart show heeft zelfs nog iets betere audio.

Snap ik. Mooi dat het goede kwaliteit is. En dat de audio goed is. Ik wacht nog even op YT (zal die ook wel komen). €120 is best duur.

Yep, Fred is geen knapperd op beeld en wat betreft uiterlijk kijk ik dan liever naar een Blu-ray van Kate Bush (jaren 70/80) of een Ilse de Lange of vooral Hannah Reid. Maar dat is mijn mannelijke interesse.

Als je Fred zo hoort praten (en ziet) moet iedereen toch geen enkele twijfel hebben gehad dat hij een voorkeur voor mannen had ? De Gay modus druipt er vanaf ! Heerlijk !

Maar hij heeft wel een zeer straffe uitstraling. Kracht, geloof en voluit er voor gaand ! Kan je nog zo'n speeksel fontein overbeet hebben afgerond met een langharige hondenkapsel en ballet/vlinder outfit ! Dat zie ik dan echt niet meer..

avatar van Bonk
Volgens mij is het concert wat te zien is hetzelfde als wat er op de cd staat.
Wat de beelden betreft, het is wel schrikken die Freddie ?

Ik vind het toch ook wel intrigerend, zoals meneer het zo mooi zegt. Het zijn voor mij twee totaal verschillende belevingen. Het klopt dat het hetzelfde concert op de dvd staat, maar ik heb er heel bewust voor gekozen (aangezien ik gelukkige bezitter van de complete box ben) om eerst de cd's goed te beluisteren, omdat ik dan ook echt alleen de muziek beoordeel en me maar op één ding hoef te richten. Ik kan dan ook nog mijn eigen beelden erbij bedenken.
Als ik eerst de blue-ray/dvd bekijk, moet ik me op meerdere dingen richten en word ik al snel 'afgeleid' door het plaatje. Ik beoordeel bij beeldmateriaal het geheel, maar kan daarna ook niet meer objectief alleen naar de cd luisteren, omdat ik de beelden er dan bij heb en dat mijn oordeel beïnvloed.
Zo kan ik me theoretisch voorstellen dat ik een cd van bijvoorbeeld de ZooTV tour van U2 toch echt lager zou beoordelen als ik de beelden er nooit bij gezien had. En wellicht andersom bij een concert van Oasis.
Gezien jouw laatste zin, lijkt het er toch ook op dat de beelden jou beïnvloeden. Maar goed, wellicht kun jij dat helemaal weer loslaten bij het beoordelen van de audio. Dat lukt mij niet. Ik kan me namelijk voorstellen dat zowel het flamboyante en theatrale je oordeel in positieve en negatieve zin kan beïnvloeden. Nou ben ik groot liefhebber van ook de outfits en het podiumoptreden, maar dat terzijde.

avatar van AstroRocker
Na enkele luisterbeurten: I am flabbergasted! Wat een gave cd (en dan heb ik nummero 2 nog niet eens gehoord). Vergelijkingen dringen zich op met bijvoorbeeld Deep Purple's Made in Japan of Rainbow's On Stage.... En dat zijn echte klassiekers.... Tja, wat moet je dan geven, geef ik een 4,5* dan haal ik het gemiddelde omlaag en dat wil ik eigenlijk niet
Maar eerst maar verder genieten voordat ik een score geef....

buizen
Hoe zijn de verkoopcijfers eigenlijk van dit op MuMe gigagoed ontvangen album? Is dat ergens na te zien? In Duitsland viel het me op dit album helemaal niet zo 'leeft' in platenzaken.

avatar van bikkel2
Ik ben voor de dubbelcd gegaan. Omdat ik veel meer cd's draai dan dvd's En het Maart concert is toch wel van onschatbare waarde uiteindelijk.
De hele box vind ik dan een beetje overbodig met al die memoraria.
Ik sluit niet uit dat ik de dvd of wellicht in de toekomst de Blue Ray versie aanschaf.

Queen was al vanaf het begin een hele visuele band en het is top om te zien hoe zij zich kleedde. Helemaal in de geest van toen.
Freddie was al een baas en zijn vrouwelijke uitstraling met een dikke laag make up, nagellak, lange haar en strakke kleding, geeft weer dat hij er met zijn hele ziel en zaligheid voor ging. Maximaal glam.

Het is nog geen macho rocker zoals later. Het heeft nog iets aandoenlijks zelfs.
Bij vlagen merk je ook wel dat hij in wezen een verlegen persoon was. Klein en breekbaar. Maar dit was pas het begin.

avatar van dionj
meneer schreef:

Dvd of blu-ray kost 20 euro, is nog best te doen.
Er staan twee videofragmenten op Youtube:
Queen - Stone Cold Crazy (Live at the Rainbow) - YouTube
Queen - Keep Yourself Alive (Live At The Rainbow) - YouTube

Ozric Spacefolk
Ik vind wel even tussendoor dat er wat terughoudender gedaan mag worden met flamboyant gedrag en stage-performance als gay neer te zetten.
Freddie's seksuele voorkeur staat los van zijn podium-presentatie. Ik ben een groot liefhebber van het theatrale vertoon van bijvoorbeeld Freddie. Om dit nu als gay te bestempelen, is erg stereotype.

Sorry dat ik hier een punt van moest maken.

avatar van meneer

Ik heb al zeer genoten van de beelden en ga het mij zeer zeker aanschaffen (en dat is lang geleden dat ik een officieel dvd-tje heb gekocht). Maar dit is het waard. Waarvoor dank, Dionj !

Ja, deze beelden horen zeker bij de muziek en zegt zelfs wat meer, het is eerlijker. Alhoewel ik een eigen muzikale fantasie ook zeer kan waarderen.

Ik sta ergens ook wel te kijken van het gemak en de rust waarmee de band optreedt. May onbewogen, Mercury compleet op zijn plek en een echt geloof in wat ze kunnen. Taylor vind ik wat verdwijnen (tot wat ik nu toe zag) achter zijn drums en Deacon vind ik zo goed.. Genietend en stampend met zijn voeten en toch ergens de rust zelve..

Tsjonge, je zal maar muzikant in deze band zijn geweest. Elkaar naar hogere niveau's tillen.

Queen is en blijft voor mij een band zoals het hoort te gaan met muzikaliteit. Hoogtepunten, dieptepunten, ruzies, verschillende karakters, uitdaging, commercieel vs artistiek, vriendschap, eenzaamheid tussen honderd duizenden fans, wereldveroveraars, jaren 70/80/90, een levende gestorven legende, kwaliteit, verborgen agenda's, mysterie...

Ik geniet er nu al zo'n dikke 40 jaar van en dat blijft...