U2 - Songs of Innocence (2014)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (4:15)
  2. Every Breaking Wave (4:12)
  3. California (There Is No End to Love) (3:59)
  4. Song for Someone (3:46)
  5. Iris (Hold Me Close) (5:19)
  6. Volcano (3:14)
  7. Raised by Wolves (4:05)
  8. Cedarwood Road (4:25)
  9. Sleep Like a Baby Tonight (5:01)
  10. This Is Where You Can Reach Me Now (5:05)
  11. The Troubles (4:45)

met Lykke Li

12. Lucifer's Hands * (3:55)
  13. The Crystal Ballroom * (4:40)
  14. Every Breaking Wave [From Acoustic Sessions] * (4:29)
  15. California (There Is No End to Love) [From Acoustic Sessions] * (3:20)
  16. Raised by Wolves [From Acoustic Sessions] * (3:58)
  17. Cedarwood Road [From Acoustic Sessions] * (3:19)
  18. Song for Someone [From Acoustic Sessions] * (3:37)
  19. The Miracle (Of Joey Ramone) [Busker Version] * (4:07)
  20. The Troubles [Alternative Version] * (4:32)
  21. Sleep Like a Baby Tonight [Alternative Perspective Mix by Tchad Blake] / Invisible * (10:28)
  22. The Crystal Ballroom [12" Mix] * (7:30)
Hier ook een vierde plek.

Is imo wel een matig muziekjaar als ik afga op de nieuwe releases die ik heb geluisterd. En dat zijn er best veel.

avatar van Chameleon Day
goldendream schreef:
Deze van U2 staat in de flop-top 3. Ik vind dat leuk.

Maar jouw U2 irritatie gehalte is dan ook behoorlijk hoog. Iets vanuit je jeugd of zo, een psychisch defect of zo, althans dat is vaak de verklaring van dit soort uitingen. Ik vind deze vooralsnog heel wat beter dan de Grote Muziek.

avatar van luigifort
Ik was een mega u2 fan..alle albums..veel op vinyl veel vinylsingles. alle albums op cd bijna alle cd singles ringen kettingen fly bril noem maar op maar de laatste albums zijn ruk met deze voorop..maar ik koester wat ze in het verleden gemaakt hebben..hetzelfde geldt ook voor the cure bv en SM en Dep Mode..

Hahaha, een gespreksroep.
Dit vind ik humor Premonition.
Is dit niet een beetje overdreven? MusicMeter is in feite al een gespreksgroep.Maar als iedereen voor zijn/haar favoriete artiest een gespreksgroep gaat oprichten zullen we veel gespreksgroepen krijgen.
Maar mijn muzikale mening wil ik wel altijd even kwijt, dat kan gelukkig hier op MuMe al, en dat vind ik meer dan genoeg.

avatar van Running On Empty
goldendream schreef:
Vandaag in Het Nieuwsblad, de meest gelezen Belgische krant: overzicht van dé albums van 2014. Deze van U2 staat in de flop-top 3. Ik vind dat leuk.

Ja daar kan ik ook wel om lachen . Een van die andere is Coldplay?

avatar van Rudi S
Hm, ik hou het toch maar bij de mening van Rolling Stone, dat is dan tenminste nog een muziekkrant.

avatar van goldendream
De flop top 3 van Het Nieuwsblad: U2 (hihi), Kylie Minogue (logisch) en Pink Floyd (pijnlijk).

Wat fijn dat twee van mijn favoriete bands een steengoed album uitbrachten in 2014! Big Music en Songs of Innocence zijn beide prachtalbums. Volgend jaar beide bands op tour en de Sparkle in the Rain deluxe box en Songs of Experience. Wat een weelde!

goldendream schreef:

Laat die krant maar schrijven... U2 is wel wat gewend. U2 is zo groot geworden met zoveel invloeden dat er altijd wel een groep haters is.
In veel eindejaarslijstjes staat het album trouwens ook best hoog...

avatar van devel-hunt
cristiu2 schreef:

In veel eindejaarslijstjes staat het album trouwens ook best hoog...

Volgens Rolling Stone het beste album van 2014. Een beetje overdreven dat wel. Maar het geeft wel aan hoe de meningen over dit album uiteen lopen.

Rolling Bono

devel-hunt schreef:

U2 of Bruce Springsteen staan altijd op nummer 1 in Rolling Stone in een jaar dat één van beide acts een album uitbrengt (of op nummer 2 als beiden dat in eenzelfde jaar doen). Rolling Stone heeft dan ook een zeer groot segment van baby boomers onder hun lezerspubliek die de gloriejaren van U2 nog actief meegemaakt hebben maar door dit soort beslissingen vervreemden ze natuurlijk jongere lezers - want laten we wel wezen, de reacties op dit album waren overwegend negatief (ook trouwens door veel oudere luisteraars, niet voor niks ook hier het laagst gerate U2 album).

avatar van sierrra
Concerten 8 en 9 september binnen 30 minuten uitverkocht. Extra concerten 12 en 13 september binnen 7 minuten uitverkocht. En dat na zo een klote album...

avatar van luigifort
Ja apart he..maar er zijn veel u2 fans ook oudere..die willen ze nog steeds zien. Ik zag ze 1 keer..was wel gaaf..maar was in 1997. En 4x ziggo is 60.000 man..normaal spelen ze minimaal 2x de arena vol..weet niet hoe ze nu live zijn trouwens..of dat nog de moeite waard is..ouwelullenrock? Blijft id wel n klotealbum..vind ik dan

avatar van devel-hunt
Morinfen schreef:

Is niet helemaal waar. Deze CD is wereldwijd helemaal niet zo slecht ontvangen, verre van. Ik heb regelmatig in de zogenaamde toonaangevende bladen ' hun beste sinds achtung baby' gelezen.
De zuurheid op MuMe is niet helemaal representatief voor de rest van de wereld.

avatar van Rudi S
Hieruit is dus meteen vastgesteld dat er op MuMe relatief veel Apple gebruikers zitten

avatar van goldendream
En de snelheid waarmee de concerten uitverkocht raken, bewijst alleen maar dat ze de nieuwe Stones zijn. Een massaproduct waarvoor een deftig nieuw album niet eens hoeft. De aandacht zal dan weer gefocust worden op het megadure, speciale podium en de idiote outfits. De songs zullen weer op de tweede plaats komen.

devel-hunt schreef:

De zuurheid op MuMe is niet helemaal representatief voor de rest van de wereld.

Dat je dit zelf niet slecht vindt is jouw goed recht uiteraard maar deze CD werd toch helemaal niet goed onthaald door het gros van de muziekpers: Songs Of Innocence by U2 reviews | Any Decent Music - anydecentmusic.com . Dan kreeg zelfs No Line on the Horizon nog veel betere recensies.

avatar van Rudi S
Maar de serieus te nemen muziekpers staat dan wel weer bovenin

avatar van LucM
Als je alle recensenten leest lijkt het alsof ze een ander album hebben beluisterd. Welke muziekpers kan je serieus nemen en welke niet? Het komt zelden voor dat een album unaniem wordt geprezen of afgekraakt.
Zelf vind ik dit album zwak, zeker als het je vergelijkt met de andere U2-albums.

avatar van Rudi S
Eens, tja misschien David Fricke die draait al heel lang mee

LucM schreef:

Dat mag. Meningen over dit album zijn zeer verdeeld. Ik vind dit album super. Bovendien mag er ook best een wat minder album in hun repertoir zitten. De band heeft zijn strepen ruimschoots verdiend en zijn ze bekend bij diverse generaties. De lat voor deze band ligt erg hoog en de band allesbehalve lui.

avatar van LucM
Ik kan het U2 ook niet kwalijk nemen dat ze een zwak album hebben uitgebracht omdat het de eerste keer is dat deze band mij danig teleurstelt. Er is geen enkele band of artiest met een lange loopbaan zonder minder album. Rolling Stones, Pink Floyd, Bob Bylan, Neil Young, David Bowie, Paul McCartney ... allemaal hebben ze in hun gigantische repertoire één of meer missers tussen. Dat U2 na een reeks behoorlijke tot meesterlijke albums met een miskleun ging afkomen moest er eens van komen.

LucM schreef:

Op Metacritic, dat alle kritieken ter wereld bundelt, scoren ze 64 op 100. Het is daarmee het slechtst scorende U2-album. Ik vond No Line On The Horizon al verschrikkelijk, dus deze laat ik dan maar helemaal aan me voorbij gaan. De artistieke kant is sowieso al na Pop overleden, toen U2 echt alleen maar muziek voor de grootste gemene deler ging maken.

kistenkuif
herman schreef:

Mijn muzikale aversie tegen deze band en hun voorman is van meet aan groot. Ik kan daarom enig leedvermaak bij dit nieuwtje niet onderdrukken.

avatar van Mjuman
Mij laat U2 al een tijd Siberisch; al vind ik het wel vermakelijk hoe snel en hoeveel geld er neergeteld wordt voor een 'concert' van OQ

avatar van heartofsoul
kistenkuif schreef:

Hoe herkenbaar voor mij - ik ben dus gelukkig niet de enige die zich aan al dat gepreek van Bono stoort.
Vanaf het begin, toen ze met de niet onaardige eerste albums kwamen, getuigde Bono nogal nadrukkelijk van zijn Christelijk geloof, waar ik niets op tegen heb, alleen die toon van hem...
En van zijn stemgeluid heb ik ook nooit zo erg gehouden. Tot en met All That You Can't Leave Behind heb ik U2 nog een beetje gevolgd, maar Songs of Innocence heb ik nog niet beluisterd, en ik voelde ook generlei neiging daartoe. Ik zag overigens dat dit U2-album het laagst gewaardeerde album is op MuMe (van alle reguliere U2-albums), met een stemgemiddelde van 3,11...

avatar van musician
Ik ben er ook nog steeds niet aan begonnen.
Stond er vandaag mee in mijn handen maar besloot tot Lightning Bolt van Pearl Jam.

Ik vind overigens No line on the Horizon geen slecht album en ook de singles tot nog toe van dit album, The Miracle of Joey Ramone en opvolger Every breaking wave, vind ik niet slecht.

Ik weet ook niet goed waarmee je constant moet vergelijken. Met The Unforgettable Fire of met wat er in 2014 aan rockmuziek zoal wordt uitgebracht? In zekere zin gaat U2 met z'n tijd mee en worden geijkte paden verlaten voor wat anders.

Meestal wordt dat (bij anderen) toegejuicht maar ik heb een beetje het gevoel dat zijpaden bij U2 niet erg gewenst zijn.
Ik geef direkt toe ook mijn minder favoriete U2 platen te hebben, zoals All that you can't leave behind en How to dismantle an Atomic bomb.
Maar de ontwikkelingen blijven toch altijd interessant om te volgen.

heartofsoul schreef:

Tot en met All That You Can't Leave Behind heb ik U2 nog een beetje gevolgd

Dan heb je ze maar 20 jaar gevolgd. Doe ik ook altijd met bands waar ik weinig mee heb.

Zelf dacht ik na NLOTH wel klaar te zijn met U2, maar het album valt me allezins mee. Geen topper, zeker niet vergeleken met wat ze in het verleden gemaakt hebben, maar er staan een aantal lekkere nummers op. Daarbij heb ik dit jaar heel wat albums geluisterd (minimaal 100 in veel verschillende genres) en dan doen deze heren het imo nog steeds een stuk beter dan veel andere acts.

LucM schreef:

Alleen..ze hebben meerdere missers gemaakt en ze zullen niet meer met n goed album komen..