Queen - The Works (1984)

Label: EMI

1. Radio Ga Ga (5:49)
  2. Tear It Up (3:28)
  3. It's a Hard Life (4:08)
  4. Man on the Prowl (3:28)
  5. Machines (Or Back to Humans) (5:10)
  6. I Want to Break Free (3:20)
  7. Keep Passing the Open Windows (5:21)
  8. Hammer to Fall (4:28)
  9. Is This the World We Created...? (2:13)
  10. I Go Crazy * (3:43)
  11. I Want to Break Free [Single Remix] * (4:19)
  12. Hammer to Fall [Headbanger's Mix] * (5:20)
  13. Is This the World We Created...? [Live in Rio] * (3:02)
  14. It's a Hard Life [Live in Rio] * (4:28)
  15. Thank God It's Christmas * (4:22)
  16. Radio Ga Ga [Extended Version] * (6:52)
  17. I Want to Break Free [Extended Mix] * (7:12)
Love Kills van Freddie Mercury solo had hier best goed tussen gepast, gewoon na Radio Ga Ga.

avatar van De buurman
Dan bof je, want Queen is 'm aan het bewerken voor het nieuwe album.

avatar van bikkel2
Mee eens. Queen had de electronica die op Radio Ga Ga van toepassing is best wat meer mogen etaleren.
Nu is het weer voor elk wat wils. Met een uiterst wisselvallig verloop.
Maar na het deels experimentele Hot Space durfden ze dat niet aan. Jammer.
Love Kills had er prima tussen gepast.
Ze spelen het nu met Adam Lambert overigens.

De buurman schreef:
Dan bof je, want Queen is 'm aan het bewerken voor het nieuwe album.

Nieuw album ??? Of weer een zoveelste compilatie.

Love Kills is eigenlijk ook gewoon een Queen nummer; alle leden werken er aan mee.

Interessant.

Op Made in Heaven stonden nog zeker een aantal geslaagde Queen songs op, maar om 20 jaar later nog met een album aan te komen zetten?
Ik vraag mij af of dat een goede zet is.

avatar van lennon
Ik kan er niet op wachten !

Ozric Spacefolk
Ik ben ook erg benieuwd.

deric raven schreef:
Ik vraag mij af of dat een goede zet is.

De vraag is hoe oud het werk is, het gaat over "vergeten" tracks, misschien hebben ze nog wel wat uit de seventies opgediept. Ik zag dat het ook met John Deacon is.

avatar van bikkel2
Vanaf 1980 in ieder geval.

Ozric Spacefolk
De baspartij in Radio Gaga (met name in het intro) is toch wel één van de fijnste van Deacon. Maar sowieso gaat hij los in het nummer.

avatar van vielip
Eigenlijk is Radio gaga een te gek (pop)nummer! Zit retegoed in elkaar. Alleen veel tevaak gehoord...maar ja, dat is met zo ongelooflijk veel bekende nummers (singles) het geval.

Ozric Spacefolk
Veel mensen vinden Tear It Up een zwakker broeder van We Will Rock You.

Maar ik moet eigenlijk zeggen, dat ik het een betere song vind. Toegegeven, er wordt gebruikt gemaakt van hetzelfde boem-clap trucje. Maar in Tear It Up drumt Taylor er lekker over heen. Het geeft het nummer enorm veel power.

It's A Hard Life is dan weer Play the Game part 2, maar ook hier, kies ik voor Hard Life. Veel mooier, en dymanischer uitgevoerd. Mooie baspartij, pianopartij en mooie gitaarsolo. Mooie tekst ook. En geen synthesizer, dus erg ouderwets Queen.

Dat maakt wel, dat The Works een erg goede start maakt, met 3 erg sterke songs. Omdat dat niet wordt vastgehouden, met 3 niet zo fantastische en ook bij de fans niet populaire songs, lijkt het of deze plaat mislukt is.

Maar de plaat sluit dan wel weer af met 3 van de beste tracks van Queen. 6 van de 9 tracks, is toch wel meer waard dan een magere 3*? Ik geef de plaat een volle punt erbij.

Ozric Spacefolk
Al is Man on the Prowl natuurlijk niet slecht, maar ik houd niet van Elvis-muziek

Machines is ook niet slecht, maar zo enorm gedateerd, dat het op de lachstuipen werkt.
Al begint het nummer wel erg vet. Past zo op Shove It van Taylor. Er zitten leuke gitaarstukken en gave drumpartijen, met name als Taylor er met de analoge drums over de loop heen ramt.

I Want to Break to Break Free blijft voor mij het meest dramatische nummer van Queen. Gaat zo in de Flop 10.

avatar van De buurman
Ha, een Flop 10.... ben benieuwd welke Queen songs je daar nog meer in zou gooien!

De buurman schreef:

6. Rock It (Prime Jive)
7. Don't Try Suicide
8. Invisible Man
9. Football Fight
10. Vultan's Theme (Attack of the Hawk Men)

In willekeurige volgorde. Veel van The Game.

avatar van De buurman
Als ik Flash Gordon, b-kantjes, bonus tracks van The Miracle en allles waar Queen op staat ná Innuendo buiten beschouwing laat, ziet die van mij er ongeveer zo uit....

1. The Loser In The End
8. My Baby Does Me
9. Ride the Wild Wind
10. The Hitman

avatar van musician
Voor sommigen heb ik begrip (I want to break free) maar Ride the Wild Wind en The Hitman zijn geweldige rocktracks van Innuendo en Don't lose your head idem van A kind of magic.

Sheer heart attack begrijp ik ook niet helemaal.
Met de albums The Game, Hot Space en The Works voor handen is er toch een smaakvolle Flop 10 te maken.....

Ozric Spacefolk
Buurman is geen fan van Taylor...

avatar van De buurman
Van Hot Space stonden er inderdaad nog een paar op de nominatie (Back Chat, Cool Cat), maar The Game en The Works vind ik verder redelijk goeie Queen albums.

buizen
Toen je in die videoclub Freddie Mercury in een roze pak zag stofzuigen wist ik dat Queen rockband-af was. Voor mij dan, de oude Queen was niet meer.

musician schreef:
...Ride the Wild Wind en The Hitman zijn geweldige rocktracks van Innuendo en Don't lose your head idem van A kind of magic....

Voor de oldskool Queen liefhebber toch zeker lekkere songs....

buizen schreef:

Dat vind ik dan weer een vreemde constatering.
Dus humor in een videoclip heeft niets met rock te maken?

Ozric Spacefolk schreef:

Dat vind ik dan weer een vreemde constatering.
Dus humor in een videoclip heeft niets met rock te maken?

Oh was dat als humor bedoeld? Heb het al die tijd nooit gesnapt, thanx.
Zie jij Slayer in roze pakjes stofzuigen?
Of Bruce Springsteen in een kort rokje huppelen, als 'humor'?
Nee echte rockers doen zoiets niet. Queen sloeg een vreemde weg in.

buizen schreef:

Oh was dat als humor bedoeld? Heb het al die tijd nooit gesnapt, thanx.
Zie jij Slayer in roze pakjes stofzuigen?
Of Bruce Springsteen in een kort rokje huppelen, als 'humor'?
Nee echte rockers doen zoiets niet. Queen sloeg een vreemde weg in.

Kan ik het nog steeds niet mee eens zien. Klinkt ook erg kortzichtig.
De clip van I Want to Break Free vind ik hilarish (de song niet erg goed). Het was een parodie.

Deed Genesis niet ook een parodie in een videoclip. En wat heeft Queen te maken met Slayer (over slechte clips gesproken). En Bruce Springsteen staat te dansen met Monica van Friends. Doen echte rockers dat dan wel?

Wat een kolder weer.

Overigens was Queen altijd op het randje bezig. Op de hoes van Sheer Heart Attack waren ze ingesmeerd met olie.

En denk eens aan Kiss en Pries en meer glamrock. Ik vind het niet meer dan heerlijk en getuigen van goede wansmaak om te koketteren met drag in de rock (denk ook aan Twisted Sister bijv.)

buizen
Het gaat mij hier om de rockers van Queen. Hun eerste albums waren de beste. Na deze videoclip van een in roze werksteroutfit stofzuigende Freddie Mercury was ik wel even klaar met Queen.
Het zij zo.
Jij mag er anders over denken.

avatar van musician
Je moet alleen niet vergeten te schrijven, dat het daarna toch nog behoorlijk is goed gekomen.

Na die bewuste clip kwam Queen met A kind of Magic en met een hele reeks aan goede songs en ijzersterke rock.

Kant 2 van Magic (helaas niet het hele album, het is aangevuld met een aantal niemandalletjes) behoort tot het beste wat Queen ooit heeft gemaakt. De verkleedpartij had al snel ruimte gemaakt voor de snoeiharde rock van Highlander, de cultfilm met Sean Connery met veel moord en doodslag.

Dusdanig, dat de rokjes en de blonde pruiken al weer snel konden worden vergeven. Die ontwikkelingen moet je natuurlijk ook niet onbesproken laten.

Ozric Spacefolk
Ik vind het gewoon een vreemde conclusie.

Ja ik ben gewend dat mensen zeggen dat alleen de eerste platen van een band ertoe doen. Ik ga daar ook niet op in.

Waar ik wel op in ga, is dat Queen heel duidelijk wist, wat MTV te bieden had. Ze kwamen met opvallende clips. Of de muziek wel of niet bevalt, is een ander euvel.

Maar dat een band met opvallende clips geen goede rockband is, vind ik nogal een vreemde conclusie.