Bob Dylan - Blood on the Tracks (1975)

Folk / Rock
Label: Columbia

1. Tangled Up in Blue (5:40)
  2. Simple Twist of Fate (4:18)
  3. You're a Big Girl Now (4:36)
  4. Idiot Wind (7:45)
  5. You're Gonna Make Me Lonesome When You Go (2:58)
  6. Meet Me in the Morning (4:19)
  7. Lily, Rosemary and the Jack of Hearts (8:50)
  8. If You See Her, Say Hello (4:46)
  9. Shelter from the Storm (4:59)
  10. Buckets of Rain (3:29)
Antonio
Voor een ieder die dit album een warm hart toedraagt, beluister ook eens de originele opnames uit New York, september 1974.

De helft van de nummers van de officiele versie zoals wij die nu kennen, is opgenomen tijdens deze sessies, maar de andere helft is nooit officieel verschenen.

Naar mijn mening zijn de opnames uit New York superieur aan de opnames van het officieel uitgebrachte album

Gregson
Ik had voorheen niet veel met Dylan. Goede tekstschrijver en verder hield ik me nauwelijks met zijn werk bezig. Tot ik hier op dit album stuitte. Deze moest wel heel goed zijn. Vandaag gekocht en vraag me al een dag af: dat ik deze plaat niet eerder... wat zeg ik, waarom heb ik me niet eerder in Bob Dylan verdiept... Maargoed, zeker wel 5 sterren waard hoor en die geef ik hem dan ook met volle overgave...

Antonio
Gregson schreef:

En dan nu maar snel zijn kerstalbum kopen en zien of je de beste man nog steeds zo hoog hebt zitten...

Gregson
Nee, ik heb het niet op Kerstalbums, dus die komen er bij mij niet in

Antonio,

bedankt voor het bekendmaken vande nieuwe versies van een aantal nummers.
Momenteel beluister ik de "nieuwe versie" van You're A Big Girl Now en echt supersterk.

avatar van Xel
Xel
ik heb een beetje een probleem met deze plaat op dit moment.
Vorige week zondag zette ik'm op, en ik was weeral overdonderd... Greep me bij de strot vanaf de eerste seconde....Zoveel beter dan zoveel andere muziek. Alle muziek van na die zondag voldoet niet, kan er niet aan tippen. Sindsdien heb ik mijn top tien tig keer gewijzigd, steeds ontevreden over mijn nr. 2 t/m 10...... De enige die in zijn eigen schaduw kan staan bij mij is wellicht alleen BD zelf....

Het mag anders best gezegd worden: je top 10 ziet er erg mooi uit

avatar van buckingham
Ik had niet gedacht dat deze beter zou zijn dan: Desire. Maar wat blijkt. Begint natuurlijk fantastisch met Tangled up in blue, maar ook de rest blijft goed met als uitschieter: If you see her say hello. Zeker weer de moeite waard geweest om aan te schaffen.

avatar van perrospicados
Moeilijk hoor een "beste" album kiezen van Dylan. Maar goed met het mes op de keel wordt het deze

avatar van Psycho Holiday
Moeilijk dan wel niet onmogelijk om een beste album van Dylan te kiezen. Maar als ik zou moeten kiezen dan word het Blood on the Tracks, puur omdat de plaat mij in zijn geheel het meest aanspreekt.

Favorieten zijn Lily, Rosemary and the Jack of Hearts, Buckets of Rain, Shelter from the Storm en Tangled Up in Blue.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Vanavond weer eens op mijn gemak beluisterd en het album is aan een herwaardering toe, ik neig echt 4.5 sterren voor dit album te gaan geven, wat mij betreft het beste album wat Dylan ooit gemaakt heeft.

mahone
Een heel mooi album en nog best moeilijk om maar 2 favoriete tracks te kiezen de volgende keer zou ik best eens andere tracks kunnen kiezen want er staan alleen maar mooie nummers op dit album.

beaster1256
alle tracks zijn gewoon subliem , daar kan je moeilijk een nummer uit nemen omdat het een klassieker is , misschien wel dylan's beste !!!

Gerben-DT
perrospicados schreef:

Het beste dylan-album waarderen met 4,5*? Dat is natuurlijk veel te weinig;)

avatar van Outblasty
Wat is Tangled up in blue toch een ongelofelijk goed nummer

Milestones
Blijf altijd moeite hebben met Lily, Rosemary and the Jack of Hearts, het zal tekstueel wel goed in elkaar zitten, maar ik vind het de enige muzikale misser op dit verder uitstekende album.

Helemaal mee eens. En dan duurt 't ook nog eens bijna negen minuten...

Milestones schreef:

Omdat het negen minuten duurt of om een andere reden. Van de lange Dylannumers (meer dan 8 minuten) vind ik het het een van de best pruimbare. Vooral door het lekker snelle tempo en de melodie, nog afgezien van de tekst.

Geweldige comeback plaat van bob.
Moelijk om favorieten aan te geven, Alle nummers zijn gewoon meer dan top. Vind alleen Lily, Rosemary and the Jack of Hearts wat te lang duuren. verder is If you see her say hello en van de weinige nummers waar ik emotioneel bij wordt.
from the night i wanna make here staaaay geweldig!

rolling tony schreef:
Geweldige comeback plaat van bob.
from the night i wanna make here staaaay geweldig!

It still brings me a chiiiiilllll........rillingen over mijn rug jaaa

Ik snapte de hype rond Bob Dylan niet, ook niet na het luisteren van Blonde on Blonde of Highway. Blood on the Tracks daarentegen verklaart een hoop, wat een muziek is dit toch =)

avatar van itchy
Hype? Heb ik iets gemist?

Milestones
itchy schreef:
Hype? Heb ik iets gemist?
Kelin bedoeld misschien de mythe rond Dylan in plaats van de hype.

avatar van woutorrmusic
Is het normaal dat er een soort van storing op "Simple Twist of Fate'' zit?

Nee, er zit geen storing in dat nummer... tijd voor fatsoenlijke mp3s (of gewoon de LP/CD).

avatar van Coentje
"Come in", she said "I'll give ya, shelter from the storm"

Tekstueel wat mij betreft het beste nr van Dylan. Simpelweg geniaal.

avatar van Stalin
En om de aloude discussie over Dylan's huidige vocale kwaliteiten nog maar weer eens op te doen laaien, hier een filmpje van Tangled Up In Blue.

De opname is van 19 augustus onlangs, in Ontario.

Veel plezier

Kijk daarna eens naar deze uitvoering van Tangled up in Blue:

YouTube - Bob Dylan - Tangled Up In Blue

avatar van vanwijk
Ik wil Stalin bedanken voor zijn link naar dit geweldige filmpje van Dylan! Bob op zijn best!

avatar van Stalin
bertus99 schreef:
Kijk daarna eens naar deze uitvoering van Tangled up in Blue:

YouTube - Bob Dylan - Tangled Up In Blue

Dylan ten tijde van The Rolling Thunder Revue was/is een genot voor oog en oor.
Misschien wel zijn meest gepassioneerde performances