Interpol - Our Love to Admire (2007)

Label: Capitol

1. Pioneer to the Falls (5:46)
  2. No I in Threesome (3:55)
  3. The Scale (3:28)
  4. The Heinrich Maneuver (3:32)
  5. Mammoth (4:17)
  6. Pace Is the Trick (4:41)
  7. All Fired Up (3:39)
  8. Rest My Chemistry (5:04)
  9. Who Do You Think (3:17)
  10. Wrecking Ball (4:33)
  11. The Lighthouse (5:28)
  12. Mind over Time * (5:02)
  13. Mammoth [Instrumental] * (4:20)
avatar van Smartass
Ik vind het tot nu toe nog wel een lekker album. Al moet ik zeggen dat ik Mammoth (wat veel mensen hier een heel goed nummer vinden) toch echt één van de mindere vind.. Voor mij zijn Pioneer of the Falls en vooral Lighthouse tot nu toe de beste nummer van deze cd.

Leuke recensie, Wat_jij_wil

KampF schreef:
The Heinrich Maneuver getuigt daar al van: het is zowaar een vrolijk nummer waarin Paul Banks niét melachonisch over de liefde is.

Cause today my heart swings!

Okee ik snap dat je gezien het uptempo verwacht dat het een vrolijk nummertje is maar integendeel:
hij maakt het uit met zijn vriendin omdat zij aan de andere kant van het land woont/werkt. Hij is het zat. "today my heart swings" is niets anders dan dat zijn hart vanaf vandaag een ommekeer heeft gemaakt...
De titel van het nummer: Heinrich maneuver komt uiteraard van Heimlich Maneuver; om iets uit je keel te krijgen waar je in stikt.
Heinrich zal wrsch van de Duitse Heinrich Himmler komen en de titel lijkt dan te betekenen dat de het nummer gaat over een nogal brute manier om ergens vanaf te komen wat je eigenlijk doet stikken...

avatar van otherfool
'Antics' was op het eerste oor een klein tegenvallertje na het briljante debuut maar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een heerlijke plaat (ik draai hem zelfs vaker dan TotBL). Our Love to Admire dus eerst maar eventjes goed de ruimte gegeven vooraleer er iets over te zeggen.

De plaat begint *erg* sterk met het smachtende Pioneer en het intense Threesome waarin Banks alweer een paar prachtige oneliners de huiskamer inslingert (respectievelijk you fly straight into my heart en baby it's time we give something new a try). Wat een stem heeft die man...

Ook de daaropvolgende nummers bevallen me; Scale is echt zo'n typische achteroverleunende Interpol song en Heinrich Maneuver komt dan weer lekker gedreven over.

Het middengedeelte van de plaat is toch wel minder; Pace is the Trick is werkelijk prachtig maar de songs daaromheen boeien niet echt (Rest My Chemistry is zelfs wat vervelend).

Gelukkig breit de band aan deze 3e een prachtig einde; Who Do You Think is zowaar een meezingachtig vlot nummertje maar daarna begint het ware genieten pas echt... Wrecking Ball maar *met name* Lighthouse (poei wat een song) zijn echt gruwelijk mooi... dat smachtende van Pioneer is dan weer helemaal terug dus op de repeat maar weer...

Voorlopig maar eens 3,5*.

avatar van UndahCovah
Ik denk -na je recensie gelezen te hebben- dat je normering niet overeenstemt met je recensie...

avatar van itbites
Net zoals de vorige Interpol-albums wederom een cd die me niet meteen bij de kladden had... maar nu inmiddels wel! Voor mij haalt deze het niet bij "Antics" (inmiddels de nummer 1 in mijn top 10), maar dat kan ook bijna niet...
Antics had ik al een tijdje in huis en al een keer of tien gedraaid (niet altijd even aandachtig) voordat ik ineens Het Licht hoorde... vandaar dat ik nu vanaf het begin "geïnvesteerd" heb in deze cd en dat is weer beloond.

Zoals Take You On A Cruise mijn ingang was naar Antics, was Pace Is The Trick dat voor Our Love to Admire,vooral de eerste helft van het nummer (en dan vooral de eerste paar regels) vind ik prachtig. Eigenlijk vind ik nu alleen Mammoth en All Fired Up wat minder... maar nog steeds goed! Wrecking Ball vond ik eerst door de zang wat minder, maar het einde is werkelijk geweldig en de zang bleek een kwestie van wennen.

Conclusie vind ik eigenlijk nog wel moeilijk. De hele cd als geheel vind ik heel, heel erg goed, maar op "Antics" vind ik eigenlijk alleen maar toppers staan (vandaar 5*) en dat gevoel geeft deze cd me vooralsnog niet.
Ik begin met 4* dan kan ie nog een tijdje doorgroeien... maar de 5* van Antics gaat ie niet halen.

(Vreemd verschijnsel toch dat je een cd zo gunt om tot je favorieten te gaan horen.... wie weet welke cd's in mijn collectie nog meer zo'n kans verdienen).

Op zich vind ik het een heel fijn album, al had ik er wat meer van verwacht, het is tenslotte mijn favoriete band. Het is iig niet de 'OK Computer' waar veel recensenten op zaten te wachten, geloof ik.

avatar van Max Payne
Vind het begin en het eind nummer super!

hun release singel Heinrich Maneuver vind ik echt vreselijk, het staat totaal niet in contrast met de rest van het Album!

itbites schreef:
wie weet welke cd's in mijn collectie nog meer zo'n kans verdienen).

Geen enkele Ik zou als de sodemieter Turn on the bright lights gaan kopen (en er op stemmen).

all fired up rest my chemesstry en pioneers to the falls vind ik het beste

avatar van Nanne-1995
all fired up pioneers to the falls en rest my chemestry zijn super en de rest ook dit albun staat bovenaan in mijn rotatielijst

hanzie28 schreef:

Goh de 386 duizendste reactie met het gebod om Turn of the bright lights boven Antics te stellen (of iets in die trant). Waarom mag iemand Antics niet gewoon beter vinden? Antics is veel toegankelijker dan TOTBL en zal bij sommige gewoon veel lekkerder in het gehoor liggen en laten we eerlijk zijn; Slow hands en Not even jail zijn wel pareltjes van songs. Eigenlijk vind ik alleen Leif Eriksson op TOTBL beter dan deze twee nummers. TOTBL vind ik persoonlijk ook beter, maar dat is persoonlijk.

Maar nu Our love to admire. Geen enkel nummer haalt het eigenlijk bij de 3 al genoemde nummers, maar over het geheel is het gewoon weer een ijzersterke cd. Over de gehele lijn een redelijk vast niveau (dit in tegenstelling tot Antics waar op het niveau van de nummers nogal uit elkaar ligt).

Wat ik eigenlijk belangrijker vind dan het niveau van de albums (dat de heren goede muziek kunnen maken wordt door vrijwel iedereen hier wel onderkend) is hoe de heren live gegroeid zijn. Ik zag ze 4 jaar geleden voor het eerst en het was eigenlijk een beetje teleurstellend. Dat las ik wel in meer recensies rond die tijd, maar nu lees ik eigenlijk alleen nog maar lovende berichten dus ik ben zeer benieuwd hoe dit er uit gaat zien in Biddinghuizen.

avatar van Nanne-1995
Ik kocht deze cd vorige week op Texel waar ik toen op vakantie was gelukkig had ik mijn discman mee want in het huisje was geen stereo of radio

ik ontekte al snel dat pioneers to the falls mijn liefelings nummer was.

thisisnotatest schreef:
Ik vind de clip juist geweldig, een erg origineel idee. En vooral de eerste keer is ie leuk om te kijken, omdat je dan nog niet weet wat er gaat gebeuren. Niet dat een clip er veel toe doet, maar goed...

Onmogelijk om af te zetten en bijzonder origineel. I like!

Dit is gewoon een geweldige cd of zoals de Volkskrant het omschrijft : een album dat je niet loslaat!!

avatar van starsailor
schumi3 schreef:

Na de eerste 6 nummers laat ik het los.....

avatar van the viking
Alle nummers zijn bij mij weggewaaid,alleen The Lighthouse heb ik ternauwernood kunnen vasthouden.

deze cd is lang niet zo sterk als ik van interpol had verwacht, het is zeker geen slechte cd maar soms een beetje inspiratieloos . maar ik ga hem vaker beluisteren en mischien groeit de cd nog wel ,en anders heb ik de editors nog.

avatar van Joy4ever
Pioneers to the Fall, No I in Threesome en Mammoth vind ik sterke nummers. Van de rest word ik noch koud noch warm. Het is net alsof de heren haast hebben gemaakt met dit album. Itt TOTBL heb ik nu ook niet het gevoel dat dit album nog moet groeien. Het is mij te één dimensionaal. Niet spannend genoeg.

Een ieder heeft recht op zijn mening (Starsailor!), maar ik verbaas me een beetje over sommige reacties, zeker in vergelijking met TOTBL.
Ten eerste vind ik dat Interpol nog steeds groeiende is, bovendien is productioneel TOTBL (ik heb het niet over de composities) vrij matig. Antics en Our to admire zijn veel beter geproduceerd en geven de muziek daarmee alleen al een extra "boost".

avatar van the viking
Wat ontbreekt er dan volgens jou aan TOTBL, iets meer to the point graag?

Sheplays
Ik ken vrijwel niets van deze band en ga het zo houden ook. The Heinrich Maneuver komt bij mij erg zielloos over. Gelukkig staat deze band onder Rock geclassificeerd, perish the thought dat ze onder New Wave zouden komen te staan.

Sheplays schreef:
Ik ken vrijwel niets van deze band en ga het zo houden ook.

Geen mens kan gelukkig sterven zonder ooit Hands Away en Leif Erikson te hebben ervaren...

Sheplays

Ach, ik heb er misschien wel een paar achter de hand die de trick kunnen doen

djeffibrelich
otherfool schreef:

doe toch even normaal, ik had echt niet veel gemist als ik die 2 liedjes nooit had gehoord.wat vinden jullie dan toch zo speciaal aan totbl?
het wordt nu toch wel een beetje vervelend met al die ophemel-berichtjes.
de muziek die deze heren maken is al vaak genoeg gemaakt, en ook nog beter (met betere teksten ook).

Sheplays schreef:
Ach, ik heb er misschien wel een paar achter de hand die de trick kunnen doen

Hmm gelukkig maar. Desondanks bijzonder aan te bevelen!

djeffibrelich schreef:
het wordt nu toch wel een beetje vervelend met al die ophemel-berichtjes.

avatar van Lukas

Oogkleppen

djeffibrelich

Ontkenningsfase!

jij zit er eerder in denk ik, ik ontken niet dat interpol geen speciale band is.

Lukas schreef:
Oogkleppen

Heiden!

djeffibrelich schreef:

Maak je dan ook niet te sappel joh...

avatar van orbit
Ik vind Interpol niet veel bijzonders hoor.. qua intensiteit en composities echt ruim overtroffen door bands als The Sound, Comsat Angels of Modern English.