Nuja, ik weet natuurlijk al lang dat Lou Reed zijn zangkwaliteiten op z'n zachtst gezegd hier en daar technisch nogal beperkt zijn, maar daar gaat 't 'm bij mij dan ook niet om.
Ik meen al eens te hebben gelezen in dit -of een ander Lou Reed topic- dat zijn muziek (of de verhalen - of beide) je toch vooral moeten kunnen raken. Nuja, da's eigenlijk met alle muziek zo bij mij. Als 't me op een of andere manier niet raakt, kan ik er niets mee.. Berlin raakt mij van A tot Z en blijft de 5* dan ook verdienen!
En Lou brengt op deze en andere conceptplaten van 'm (zoals 'Songs for Drella' en 'Magic & Loss') zijn verhalen op een ingetogen, afstandelijke, ja zelfs kille manier, die zo kenmerkend is voor 'm. En dat integere staat ook ab-so-luut het rock-'n-roll gehalte niet in de weg. Alles past perfect dus, hij moet enkel zorgen dat hij (op concerten) zijn stemvolume binnen de perken houdt, want anders wordt het dus een kakafo..,euh? zootje
En dat was nu net wat er in het begin van het concert wat gebeurde. Allemaal een beetje té theatraal en ook wel te elitair (maar zo kennen we hem natuurlijk), waardoor hij vond dat hij luid moest gaan beginnen zingen en dan zit ik ook steeds bij mezelf te denken: Sssst... stil.. kalm, Lou..