Los van dat dat geweldige bands zijn die zijn wel van andere tijden orbit.
Niet dat ik die heb meegemaakt, maar ik weet wel dat je ze niet kunt vergelijken qua vernieuwing.
Al zou je de muziek lostrekken van tijd dan zijn die wel wat spannender dan dit inderdaad.
Desalniettemin vind ik dit toch ook een prachtig album. Nu met een extra lading door het slechte nieuws over Opa Lou.
Ik weet nog dat ik deze plaat tegenkwam in de platenzaak paar jaar geleden. Vanwege mijn beperkte kennis over Lou Reed (kende alleen de banaan van VU), wou ik wel eens een LP aanschaffen om kennis te maken met het solo-euvre van deze man. Zoekend op internet of dit een geschikte start was, kreeg ik het idee van wel. Dit zou wel eens een horror plaat kunnen zijn... (de hoes, het conceptidee en verhalen via internet, geschifte teksten en de duistere plaatjes met bloedvlekken in het tekstboekje..)
Ik kon niet wachten, zeker niet met die stem van hem, dacht ik.
Het leek bevestigd te worden toen ik hem eenmaal thuis oplegde; de versterker stond best hard en ik schrok ik me rot door die valse intro

Luisterend viel de plaat me gewoon keihard tegen, ik zat steeds te wachten op onheil en krankzinnigheid.. maar dat bleef eigelijk gewoon uit.
Ondanks al die voortekenen bleek het een sfeerplaat te zijn, compleet met strijkers erbij!
Na meerdere luisterbeurten met bijgestelde verwachtingen is dit toch wel één van mijn favorieten geworden en gebleven. Aparte, eigenzinnige plaat. Geen horror, maar triest in een 'mooi' concept.
En juist het contrast met de muziek, dat maakt 'm zo mooi. Al kun je duidelijk de ondertoon voelen.
RIP Lou Reed, vreemde snuiter dat je was.