menu

Hier kun je zien welke berichten Teacher als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Elijah's Mantle - Psalms from Invocations (1997)

3,5
Een vriend van mij had een aantal cd's van deze band. Ze zijn moeilijk verkrijgbaar, dus een keer een gekopieerd. Ja, wat is het voor muziek? In ieder geval duister en donker. Veel synths, wat koorzang, bombastisch. Een beetje wat je nu ook vaak in Duitsland hoort, Latijnse teksten met een religieus sausje overgoten. Moeilijk een oordeel over te geven, zit tegende kitsch aan, maar het luistert wel prettig.
Een 3,5 is een mooie score.

Eyeless in Gaza - Drumming the Beating Heart (1982)

4,5
Waarschijnlijk het bekendste album van Eyeless in Gaza. Simpel, maar wel passie. Later wordt het allemaal wat gepoleisterd, maar dit album is puur. Minimale begeleiding en krachtige zang. Je moet er van houden, zeker van de zangstijl van Martyn Bates. Maar alle nummer hebben zeggingskracht. Mooi album van deze 2 heren, die nog steeds albums uitgeven.

Eyeless in Gaza - Pale Hands I Loved So Well (1982)

4,5
Dit album van de wave/folk groep is wel het meest duister. Uitgegeven op een wat obscuur Noors label (uniton), is het een klank tapijt met veel diversiteit. Het is een donker, duister album met Electronic, maar ook met akoestische elementen. Op een numerus is zelfs gregoriaans kloostergang te horen. Veel galm, een totaal afwijkend album. Is later op cd vaak gekoppeld met een ander album.

Eyeless in Gaza - Photographs as Memories (1981)

4,0
Het eerste album van Eyeless in Gaza. Erg puur album. Ik heb nog een T shirt van dit album ooit gekocht en nog in mijn bezit. Zo wie zo waren/zijn de hoezen pareltjes, met vaak 50 jaren fotografie. Ik heb ze een aantal maal life mogen aanschouwen, begin jaren 80. Een keer in een kleine zaal in Den Bosch (de aam vergeten) en jn Rotterdam in Vensters/Lantaarn. Optredens waren op zich een spectaculaire door alle instrumenten, waaronder speelgoed instrumenten, die her en der opdoken. Dit eerste album paste prima in de post punk, post wave tijd met veel experimentele groepen. Moelijk vergelijkbare, bijzonder.

Eyeless in Gaza - Summer Salt & Subway Sun (2006)

4,0
Dit album is uitgegeven in verschillende versies. Eerst een gewone cd, later de special edities van 2 of zelfs 3 albums, met allerlei extra tracks. Juist die extra tracks laten de veel experimentele stukken horen. Martyn Bates en Peter Becker blijven regelmatig nog cd-s uitgeven. Hoewel hun stijl wat veranderd is, is deze cd toch nog duidelijk te herkennen als Eyeless in Gaza. Hun cd-s worden maar in beperkt aantal uitgegeven, vaak zo'n 500/1000 stuks. Het blijft heel speciale muziek, eigenlijk niet te plaatsen in een hokje.