menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Roxy6. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Kate & Anna McGarrigle - Pronto Monto (1978) 4,5

12 maart, 09:07 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

The Last Dinner Party - Prelude to Ecstasy (2024) 3,5

9 maart, 09:09 uur

stem geplaatst

» details  

Natalie Merchant - Keep Your Courage (2023) 5,0

21 februari, 14:07 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

INXS - Full Moon, Dirty Hearts (1993) 4,0

20 februari, 22:45 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Japan - The Very Best Of (2006) 4,0

18 februari, 10:38 uur

stem geplaatst

» details  

Boston - Corporate America (2002) 4,0

15 februari, 13:58 uur

Dit is het enige Boston album dat ik mis op cd.

Ik had het album wel al een keer eerder bij een streamingdienst beluisterd, maar daarna verder niet veel aandacht gegeven…. Tot vandaag en dan maar drie keer achter elkaar op de ear pods.

En ik moet zeggen het viel mij niet tegen, nadat ik al de reacties hierboven tot mij had genomen, was de nieuwsgierigheid goed gewekt. Dus vanmiddag op het atelier dit album wederom een kans gegeven.

Boston ken ik natuurlijk al vanaf hun prille begin in 1976 toen More Then A Feeling echt wekenlang door mijn hoofd speelde, nog steeds een van mijn favoriete rock nummers of all time, Ook het tweede album Don't Look Back kon ik zeer waarderen en kreeg uren airplay in huize Roxy6..
De albums die volgden vond ik wat schraal afsteken bij de eerste twee, maar desalniettemin zeer genietbaar.
Boston voor mij was vanaf dag 1 toch vooral het compositorisch talent van Tom Scholz in combinatie met de onovertroffen stem van Brad Delp, die ik op gelijke hoogte vind staan als Ian Gillan en Robert Plant in hun hoogtij dagen, dat wilde ik vast even kwijt..... Brad, die helaas al lang niet meer onder ons is, is hier op vijf van de tien nummers te horen. (Snif).

Dan nu dit moeilijk te vinden album, het is natuurlijk op en top Amerikaans, laat dat duidelijk zijn. Maar ik ben toch wel enthousiast geworden zeker nu het voor de derde keer mijn oren binnen dendert...

Ik moest echt wennen aan de andere stemmen en mis Brad Delp in iedere song die door een ander wordt gezongen. (Een van de redenen dat ik Queen in het post-Mercury tijdperk niet meer met andere zangers kan-wil horen). En ik vind het drumwerk hier ook duidelijk minder dan op eerdere albums.

De opener I Had a Good Time is Boston Old School, met lekkere gitaar riffs en een geweldig zingende Brad Delp, niets op aan te merken dit nummer, een dikke 10.

Stare Out Your Window track twee begint akoestisch, waarna al snel de elektrische gitaren het overnemen, het nummer wordt gezongen dor Fran Cosmo, een mij onbekende zanger. fraaie koorzang in het refrein (Scholz kan het nog steeds goede songs schrijven) een goede voldoende.

De titeltrack Corporate America is echt van grote klasse, die opent rete-geraffineerd, met een gedreven ritme en wordt gezongen door Delp en Cosmo. Hier ook het typische Boston gitaargeweld in het refrein. Dit nummer alleen is de aanschaf al waard van dit vet ondergewaardeerde album. Wat een song mensen! een triple 10!
Een nummer wat voor mij direct na More Then A Feeling als second best komt.
Alles klopt hier naar mijn idee en wat een enorme gitaar wall tegen het einde....

With You gezongen door een dame Kimberley Dahme, voor het eerst in mijn Boston geschiedenis dat ik een Scholz compositie zo vertolkt hoor worden, zeker niet slecht, Dahme beschikt over een prachtige stem die ze ook goed gebruikt, enkel de sound en sfeer verwacht ik hier niet maar eerder op een Shania Twain album, echter ook hiervoor een goede voldoende.

Someone Hier neemt Brad Delp het stokje -gelukkig want we luisteren hier tenslotte naar Boston- weer over. Het is weer Boston Grand Cru, mooie song, uptempo met rustige ballad momenten erin. Fraai refrein en wederom schitterende gitaarpartijen, een groeisong. dikke 9.

Turn It Off Wordt gezongen door Fran Cosmo, rustig begin tot de gitaren alle ruimte weer in nemen, hier hoor je goed wat een andere stem doet in een typische Boston nummer, zeker niet slecht maar ook zeker wennen.... Hij heeft absoluut een goede stem, maar niet zo onderscheidend als Delp, een 7-en half. ook door de lekkere bass....

Cryin' wordt ook door Cosmo gezongen, mooi vol nummer en qua sfeer heel anders dan het voorgaande nummer. Ik vind de productie hier echter wat vlak, maar met de compositie an sich is niet veel mis. Veel akoestische gitaarwerk aangevuld met de elektrische broers...

Didnt Mean to Fall in Love Het nummer begint met het geluid van een overgaande telefoon, gevolgd door een schitterend intro waarover Delp zingt en zo al zijn onmiskenbare signatuur afgeeft. Een onvervalste Boston Classic met ook Spaanse gitaar stukken erin verweven en ook hier weer het onvergetelijk mooie gitaargeluid waar de band patent op heeft. Fraai koorwerk en een melodielijn waar menige groep een moord voor zou doen, ook hier een dikke 10.

You Gave Up on Love vier lead vocals: Tom Scholz, Dahme, Beth Cohen, Charlie Farren op dit nummer maar helaas Niet Brad Delp, Begint lekker zwaar met een bass, waarna gas terug genomen wordt...en de zang wordt ingezet, om al snel in een onvervalst Boston refrein los te barsten, heren aangevuld met wederom een zangeres Beth Cohen, ook hier hoor ik in de compositie echt Boston old school, daarom een 9.

Livin' for You sluit dit album af, een live track gezongen door Delp en Cosmo, dat we natuurlijk kennen van het album Walk On. Erg lekker!!! En een fraaie afsluiter.

Het moge duidelijk zijn dat ik -als ijsbeer op een schot- mij niet verhoud tot het merendeel van de recensie schrijvers hier. Want ik vind het wel degelijk al met al een fijn album, wat ik nog zeker vaak zal draaien.

» details   » naar bericht  » reageer  

Moon Safari - Himlabacken Vol. 2 (2023) 4,5

8 februari, 17:17 uur

Vandaag heb ik via internet dit album 3 keer achter elkaar gedraaid en het is werkelijk fenomenaal goed.
Het zal inderdaad ook na diverse luisterbeurten nog schoonheidskenmerken weergeven vermoed ik.
De vergelijkingen (koorwerken) met Queen en Styx zijn al gemaakt en wat ik hierboven schreef over de vergelijking met Klaatu en de 'oude - Max Werner periode' van Kayak sfeer blijft staan. ook daar eerstgenoemde band ook langere concept-achtige nummers op hun albums hebben staan, waarvan vooral Hope mij altijd dierbaar is gebleven.

Het album opent vrij complex en gedreven, maar het tweede nummer Between the Devil and Mebegint kalm. Er wordt ook regelmatig gas terug genomen. Diverse stemmen gebruik gemaakt in de leadzanger en de arrangementen zijn oorstrelend.

Ik heb geen enkel zwak nummer gehoord, wel veel diversiteit in zang en complexe melodielijnen, vaak naast stevig gitaarwerk ook ondersteund door fraaie strijkpartijen.
A Lifetime to Learn How to Love is prachtig en de opvolger Beyond the Blue mogelijk nog mooier, hier wordt echt geweldig gezongen.

Er volgt dan nog meer moois zoals het hier al vaker genoemde Blood Moon en het super prijsnummer Teen Angel Meets the Apocalypse met een fraai begin en geweldige opbouw, vooral door de EarPods was het een groot genoegen om dit te horen. De verschillende stemmen die ieder hun eigen partij zingen. Dit nummer vormt haast een concert op zichzelf.

Forever, for You Ook weer met een mooi akoestisch intro, laat ook weer horen hoe de zangpartijen prachtig door elkaar heen gevlochten zijn. Geen song die op een namiddag tot stand is gekomen.
Epilog begint met een fraaie klok, waarna er meerstemmig gezongen wordt, het zou een traditional kunnen zijn zoals het klinkt, mooi, ook de akoestische begeleiding is helemaal af!

Dit album dat ik al enkele maanden in de afgelopen weken hier voorbij zag komen heeft ook mij heel aangenaam verrast, ik schreef hierboven al dat het hier waarschijnlijk niet te krijgen is bij de reguliere zaken.

Terwijl dit album verdient heel veel airplay!

» details   » naar bericht  » reageer  

Linda Ronstadt & Emmylou Harris - Western Wall: The Tucson Sessions (1999) 4,0

6 februari, 06:46 uur

stem geplaatst

» details  

Linda Ronstadt - Cry Like a Rainstorm, Howl Like the Wind (1989) 4,5

6 februari, 06:43 uur

stem geplaatst

» details  

Bee Gees - Living Eyes (1981) 4,0

2 februari, 22:47 uur

stem geplaatst

» details  

Depeche Mode - The Singles 86-98 (1998) 4,5

Alternatieve titel: The Singles 86>98, 1 februari, 20:10 uur

stem geplaatst

» details