menu

Hier kun je zien welke berichten Osiris Apis als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A.G. - The Dirty Version (1999)

2,5
Een matig en wisselvallig album. Aantal goede nummers (Muddslide, No Where to Go, Weed Scented, We Do That Too, Drop It Heavy) worden afgewisseld met grotendeels slechte nummers met matige refreinen en luidruchtige rappers. (All Eye Seeing, Rude Awakening, Be With, Rock Star)
De vele skits en de lengte van het album zijn ook negatieve punten.
A.G. is met dit album dan wel solo gegaan, maar hij is meer te gast op zijn eigen album.

Al' Tariq - God Connections (1996)

4,0
Erg lekker album ja. De producties zijn het gehele album erg goed. Het klinkt idd net als The Beatnuts.

Think Not en Peace Akki zijn mijn favorieten tot nu toe.

Ceschi - The One Man Band Broke Up (2010)

4,0
Tof album. Zeker top 10 hiphop album materiaal. Een beetje laat ontdekt door mij. En zo te zien ook door niemand anders hier op de MuMe.

Ceschi is mede oprichter van het label Fake Four. (De rechter hand van Ceshi heeft 4 vingers). Het label dat dit jaar ook de verrassend goede plaat van Dark Time Sunshine uitbracht. Ceschi is ook gastartiest op dat album.

"The One Man Band Broke Up" is een alternatief hiphop album met een concept. Het album gaat over de "rise and fall" van muzikant Captain Julius. Ceschi werkt op dit album samen met de Duitse producer DJ Scientist. Hij mixt (samen met Ceschi, die verschillende instrumenten op het album bespeelt) hiphop met folk/roots en 60's rock. De kortere nummers zijn folk nummers.

Ceschi vind ik een van de weinigen die goed kan zingen én rappen. Hij wisselt vaak van tempo tussen zingen en rappen. Soms vind ik hem te snel rappen. Hij legt veel emotie in zijn zang en raps (de teksten zijn ook best emo), maar hij komt niet geforceerd over.

Het is denk ik een album die niet voor iedereen is weggelegd. Maar al met al verrassend album zo op het einde van het jaar.

Chairmen of the Board - Skin I'm In (1974)

4,0
Chairmen of the Board (met zanger General Johnson die vorig jaar is overleden) gaat met dit album meer de psychedelische funk kant op.

Het album begint met een funky gitaar gestuurde party track met eenvoudige tekst. Halverwege het nummer zit een geweldig synthesizer stuk. Vervolgens gaat het album verder met een maatschappelijk onderwerp met het nummer 'Skin I'm In' . Deze track is ook erg funky, maar minder uptempo dan 'Everybody Party All Night'. Hierna volgt het hoogtepunt van het album. Een fantastisch gedeelte van track 3 t/m 6 die in elkaar overvloeien. Beide gedeeltes van Life & Death worden ingeluid door instrumentale nummers.
'Let's Have Some Fun' is een leuk nummer en heeft Latin invloeden en doet mij denken aan een War nummer.

De 3 nummers die hierop volgen zijn meer soul/ballad gericht. Wat ik persoonlijk een minder gedeelte van dit album vind. 'Love at First Sight' is een erg bombastisch nummer. En de cover 'Only Love Can Break a Heart' vind ik een saaie ballad. 'Live with Me, Love with Me' is een nummer dat hierop verder borduurt.
De single Finders Keepers is een goede afsluiter. Dit nummer ligt weer in de trant van het 1e gedeelte van het album. Hierop zijn ook weer de kenmerkende funky synthesizer en blazers te horen.

Cryptic One - The Anti-Mobius Strip Theory (2004)

3,5
Cryptic One is een producer en mc en lid van Atoms Family. Hij deed ook een gastoptreden op Cold Vein.

Dit album heeft een vrij duistere sfeer en is best experimenteel. De sound is vergelijkbaar met El-P, Company Flow en Cannibal Ox.
De meeste productie zijn gedaan door Cryptic One zelf. Blockhead doet ook 3 producties namelijk de Cycle-tracks.

De track Apocalypse Zone met Aesop Rock vind ik erg sterk. Het deed met een beetje aan Illogic denken. Verder zijn Unicycle (met ATCQ sample), Tempfate en Life After favo tracks. Maar een aantal tracks vind ik niet lekker in het gehoor liggen.

3,5*

De La Soul - Buhloone Mindstate (1993)

4,5
Op het eerste gehoor, onwijs leuk album. Productie is lekker funky en jazzy. De nummers klinken gewoon goed.
Dat ik dit album niet eerder heb geluisterd . Ik dacht altijd dat dit album de minste was van de oudere DeLa albums. Maar volgens mij ga ik dit 1 van hun beste vinden (samen met 3 feet high and rising).

Illogic - Celestial Clockwork (2004)

4,0
Illogic is geen battle mc. Zijn teksten zijn voornamelijk poetisch, abstract en bevatten vele metaforen. Zijn artiestennaam beschrijft eigenlijk goed de inhoud van zijn teksten. Illogic's flow neigt een klein beetje naar spoken word.

Blueprint neemt de gehele productie van het album voor zijn rekening. Zijn productiestijl op dit album is over het algemeen kaal. Hij maakt veel gebruik van piano en viool melodien. Verder maakt Blueprint gebruik van filmfragmenten (meestal aan het einde van een nummer). In het intro hoor je Denzel Washington en verder herkende ik een fragment van Magnolia tussen het nummer Brightright en 1000 Whispers.

Met het 2e nummer begint het album niet bijster goed. Het is een kale productie met een human beatbox achtige beat. En ik hoor Blueprint niet graag als mc.
De sample van 'The Who' in 1000 Whispers is een beetje makkelijk gekozen door Blueprint. Maar het klinkt wél goed, het heeft iets dromerigs en het past goed bij de tekst.
"If a picture's worth a thousand words. I'll paint a thousand pictures"
'Hollow Shell' vind ik tenenkrommend door de vioolmelodie en verder heeft 'Live to Die' wel iets Blockhead-achtig.
Op de laatste track (niet het bonusnummer) komt God naar mijn mening teveel naar voren. Het nummer eindigt met "sing praise to the lord hallelujah". Dat hoeft voor mij allemaal niet.

De stemming op het album is over het algemeen droevig door de productie en de teksten. En de gastartiesten leveren een passende bijdrage op het album.
Mijn favoriete nummers zijn 1000 Whispers, First Trimester en Sand.
Ik moest het album toch wel een aantal keer luisteren, voordat ik de productie kon waarderen. Al met al een prima album met mooie tracks. Ik ga zeker de andere albums van Illogic nog vaker beluisteren.

Ruim 3,5*. Met kans op 4*.

Lou Johnson - With You in Mind (1971)

3,0
The Beat is toch wel een fantastisch nummer! Ik was hem al bijna vergeten.

Vooral i.c.m. deze commercial van Southerh Comfort.
Southern Comfort | Shampoo | Whatever's Comfortable - YouTube

(deze is ook über cool: Southern Comfort | Beach | Whatever's Comfortable - YouTube

Madlib - The Dudley Perkins "Expressions" Instrumentals (2006)

4,0
Erg goede beats van Madlib. Ze klinken niet kaal zonder Dudley Perkins. Ik vind het album juist beter zonder Dudley.

Metaform - Standing on the Shoulders of Giants (2008)

4,0
Goed album met downtempo hiphop beats. Vergelijk met Emancipator, Wax Tailor, Quantic etc.

Crush bevat dezelfde sample als een beat van MF Doom.

Nicolay & Kay - Time:Line (2008)

3,5
N.a.v. het topic 'hiphop albums die meer aandacht verdienen' kwam ik uit op dit album.
Ik wist wel af van het bestaan van dit album. Toen ik het album 1e instantie zag, dacht ik dat het een samenwerking tussen een zangeres en Nicolay was. Voornamelijk door de cover en de naam Kay, zou ook een naam kunnen zijn voor een zangeres.

Na het eerste keer luisteren, wist ik nog niet wat ik erg van moest vinden. Na 3 a 4 keer luisteren kan ik een betere mening vormen.
Meeste de producties vind ik er niet echt uitspringen. 'What We Live' vind ik wel een uitstekende beat hebben, o.a. door de trompet sample.

De mc Kay vind ik een goede stem hebben. Maar zijn flow is niet spectaculair. Inhoudelijk heb ik weinig op aan te merken.

Over R&B refreinen ben ik bijna nooit positief. En die komen op deze plaat helaas nog wel veel voor.
'Gunshot' vind ik verder een goed nummer, alleen vind ik Jamaicaanse refrein een minpunt.

Net aan 3.5*

Ik luister toch liever het album Connected.

Scholarman - Gameshift: The Movement (2009)

4,0
Goed album. Erg goede producties. Ze zijn warm en soulvol. Scholarman heeft een aangename stem en goede flow. De inhoud van zijn teksten zijn positief en divers: storytelling, politiek en liefde.