Metallica - ...And Justice for All (1988)

Label: Elektra

1. Blackened (6:40)
  2. ...And Justice for All (9:44)
  3. Eye of the Beholder (6:25)
  4. One (7:24)
  5. The Shortest Straw (6:35)
  6. Harvester of Sorrow (5:42)
  7. The Frayed Ends of Sanity (7:40)
  8. To Live Is to Die (9:48)
  9. Dyers Eve (5:12)
  10. The Prince * (4:26)
  11. One [Live] * (7:59)
  12. ...And Justice for All [Live] * (10:05)
avatar van ricardo
Deze de hele week naar het werk toe in de auto gedraait,maar begin het nu toch echt een verdomd strak plaatje te vinden,de hele dag blijven de div riffs in je hoofd hangen.Ik vind vooral Blackened de titeltrack, Dyers Eve en Harvester Of Sorrow de hoogtepunten op dit album.De mindere nummers zijn voor mij toch echt One en To Live Is To Die,die 2 nummers skip ik meestal,de rest vind ik echt top.stem verhoogd naar 4*.

avatar van schizodeclown
ricardo schreef:

Guardian of Isis
Haha, die reactie. To Live Is to Die is inderdaad qua sfeer wat anders dan de rest, maar dat is meer een nummer waar je gewoon van moet genieten. Het helpt als je het ziet als een in memoriam voor Cliff Burton.

nauwja, One en To live is to die zijn ook niet de supertracks op dit album:
- Frayed ends of sanity (dat nummer is werkelijk geniaal)
- Dyers eve
- ...And justice for all
- Harvester of Sorrow

In juiste volgorde toch wel de beste 4 nummers.

avatar van Kasperbert
Persoonlijk vind ik alleen The Shortest Straw het enige echt wat mindere nummer op het album. Verder is het allemaal bijna perfect. Voor mij zijn echter de hoogtepunten, naast ...And Justice for All, toch echt One en To Live is to Die. Complexe songs met toch een geweldige structuur en met een emotie waar je u tegen zegt. Een nummer als Harvester of Sorrow vind ik een stuk minder knap in elkaar zitten.

Guardian of Isis
Ach, ik vind ze allemaal geweldig met de uitzondering van Eye of the Beholder, die ook wel goed is, maar minder mijn interesse wekt dan de rest.

AGE-411 schreef:
nauwja, One en To live is to die zijn ook niet de supertracks op dit album:
- Frayed ends of sanity (dat nummer is werkelijk geniaal)
- Dyers eve
- ...And justice for all
- Harvester of Sorrow

Ben ik het wel geheel mee eens,alleen maak ik er liever een top 5 van beste nummers van, met Blackened er ook nog bij.Met muzikale luistergroet ricardo.

1. One
2. Blackened
3. ...And Justice for All
4. Harvester of Sorrow
5. To Live Is to Die

IMHO.

avatar van ricardo
Gelukkig maar dat smaken verschillen houd je toch nog een soort van discussie punt over tenminste.Ik vind One en To Live Is To Die niet echt slecht maar vallen naar mijn mening ietwat uit de toon bij dit album.Je zou het ook kunnen zien als variatie op dit album,dat is dan wel weer zo.Bij Metallica wil ik geen ballads horen maar gewoon lekker strak gespeelde metal.Als ik ballads wil beluisteren luister ik wel ergens anders naar.Op de 2 door mij genoemde nummers na een strakke plaat,en de laatste 'echte' metal plaat van metallica.

ricardo schreef:

Ik vind dat die "ballads" (als je ze al zo kan noemen) en ook de instrumentals juist een dimensie toevoegen aan Metallica's muziek; ze zijn een welkome afwisseling voor hun anders snoeiharde headbang-nummers. Wat ik ook goed vind aan deze ballads is dat ze vaak/altijd overgaan van langzaam, rustig, ... naar een snellere stijl waarop je tóch kunt headbangen. Zeker bij One is dit het geval; waar je in het begin je ogen kunt sluiten en in stilte genieten, wordt je naar het einde toe haast verplicht je te smijten op de muziek. Genialiteit noem ik dat.

avatar van Nicholas123
One op piano. Klinkt best goed eigenlijk.

stuart
Ik zie 'hoor' door de vele riffs en tempowisselingen de songs niet altijd; voor de een geen probleem, voor de ander wel. Bovendien hoor ik Lars' drums erg op de voorgrond en vraag ik me af of Jason (bas) wel bij de opnames aanwezig was. Het is allemaal niet slecht hoor, maar ik houd nu eenmaal wat meer van nummers waar de 'song' op de voorgrond staat.;musiceren in dienst van de song.(zoals bijv. op de Black Album ) Ieder zijn voorkeur/smaak.

stuart schreef:
Ook bij The Black Album ,kwamen de lyrics na de riffs. Zoals Metallica altijd op het laatste moment hun nummers pas inzingt

avatar van Nicholas123
Ik denk niet dat Stuart met de "song" de teksten bedoelde.

stuart
Nicholas123 schreef:
Ik denk niet dat Stuart met de "song" de teksten bedoelde.

Dat klopt. Het gaat om de muziek, niet de teksten. Voor mijn gevoel draaft Metallica hier(zo nu en dan) wat teveel door en spelen ze de nummers wat "kapot'; maar dat is mijn gevoel. Dan hoor ik persoonlijk veel liever naar RTL of MOP.

stuart schreef:

Nauw, ik vind dit album zo geniaal vanwege zijn complexiteit. Het klinkt allemaal zo vernuft. De sound is wel anders dan MoP, maar er is hier net zoals voorgenoemde wel degelijk over nagedacht.

Ik hoop dat de remasterde versie GEEN extra toegevoegde bass heeft.

avatar van AGE-411
Wel raar dat Frayed ends of sanity zo'n laag aantal voorkeurstemmen heeft: slecht 11. Geniaal nummer zeg. Na Dyers eve zeker het best nr op de plaat. Die solo is ook om je vingers van af te likken.

Daar is deze plaat wel über in, de solo's.

avatar van Ploppesteksel
Ik vind the Frayed Ends of Sanity ook fantastisch.
Maar Blackened, ...And Justice for All, One, Dyers Eve & The Shortest Straw zijn ook geweldig ! dus ja

avatar van rusty nail
The Frayed Ends Of Sanity!!
Zelden zo,n goede intro gehoort in de muziekwereld.
Toch blijft na de intro, tot de solo,the song lang in 1 riff en tempo zitten.
Als men de Dvd bekijkt Seattle89 van live shit, Waar ze een stuk van dit werk laten horen , Mompeld Hetfield als ze stoppen ": We are bored with this one
Dat komt denk ik omdat er niet veel variatie in zit denk ik.
Dit werk is anders veel makkelijker te spelen dan b.v. And Justice For All en To Live Is To Die.
Ze pesten ons live soms met een deel van dit nummer. Maar uitspelen ho maar,terwijl het publiek er naar snakt. Mischien doen ze het ooit, wie weet

avatar van Dutchi
Ploppesteksel schreef:
Ik vind the Frayed Ends of Sanity ook fantastisch.

Je kunt ook gewoon zeggen; Elk nummer op het album is vet
want to live is to die en eye of the beholder zijn ook nice. En dan vooral To live is to die, vooral om de reden hoe dat nummer opbouwt en heerlijke solo's.

avatar van ricardo
to live is to die en one zijn de 2 nummers op dit album die ik bijna altijd skip. de rest is zwaar ok.

avatar van rusty nail
Geen skipmomenten voor mij , bij dit werk.
Net The Shortest Straw vind ik iets minder

avatar van Ploppesteksel
Ik vind Harvester of Sorrow dan toch de mindere.
The Shortest Straw vind ik zo'n lekker nummertje !

avatar van Stef114
Beste nummer blijft voor mij One
Daarna blackened en to live is to die
Groot nadeel van dit album is dat de bas vrijwel niet te horen is, groot gemis!

avatar van Axl_Rose
Vroeger miste ik de bas hier niet op. Maar nu ik de demos met bas heb gehoord, kan men enkel maar raden hoe goed het album met bas had geklonken.

- Blackened demo:

- Dyers Eve demo:

Een ReMix van dit album zou mss niet slecht zijn. Een re-recording met Trujillo zou daarentegen een slag in het gezicht van Newsted zijn.

avatar van progressive
daar is ivm het spel rockband de bass omhoog geschroefd en daar hoor je de echte bass van Jason Newsted heel duidelijk

avatar van Devoo
Blackened is zo'n geweldig nummer hé! Met zo'n goede solo's, vind ik persoonlijk wel het beste nummer van het album.

Joy
Axl_Rose schreef:

- Blackened demo:

- Dyers Eve demo:

Een ReMix van dit album zou mss niet slecht zijn. Een re-recording met Trujillo zou daarentegen een slag in het gezicht van Hetfield zijn.

vroeg me meteen af wat er nu eigenlijk valt te bassen bij een nummer als blackened dat zo vol met gitaar zit

het geheel doet wat zwaarder en warmer aan met bass iig

Mijn kennis making met Metallica in de goeie oude tijd. Top Album.

To Live Is To Die bevat in mijn ogen het mooiste stuk muziek dat Metallica ooit gemaakt heeft
het trage stuk is enorm gevoelig gespeeld en de solo die kirk erbij brengt doet het stuk alleen maar eer aan.
Cliff zou gelukkig geweest zijn
En Dyers Eve rules supreme! Hoe vettig kan een nummer beginnen?