De buurman schreef:
Het album is qua sound nogal teleurstellend, tussen de goed klinkende platen als The Wall, Dark Side en Meddle. Verder zijn de arrangementen een stuk saaier. Het album heeft sfeer, maar behoort niet tot het sterkste materiaal van de band. In vergelijking met topplaten als Wish You Were Here en The Wall mis ik de complexiteit en diepgang. Bijna afgeraffeld, als je Pink Floyd-standaarden hanteert.
Over de (vermeende) slechte sound, dat zou te maken kunnen hebben met het gegeven dat Animals in hun eigen Britannia Row Studio is opgenomen. Dus niet in de befaamde EMI studio's, zoals bijvoorbeeld DSOTM en WYWH. Kan er allicht iets mee te maken hebben, misschien dat anderen hier meer over weten.
Persoonlijk vind ik het een erg fijne sound. Weer eens wat anders dan het meer atmosferische geluid (om het maar eens lekker vaag te omschrijven) van de voorgangers. Rauw en ongepolijst, wat ook wel weer bij de cynische teksten past. Tevens is Gilmour hier behoorlijk ontketend op zijn gitaar.
Er zit al jaren een 5.1 mix van Animals in de pijpleiding, dus ik ben benieuwd of ik dat tijdens mijn leven nog ga meemaken

Zowel Nick Mason, als James Guthrie hebben het hier over gehad. De laatste zelfs in een vrij recent interview over zijn 5.1 mix van The Wall.
Wel eeuwig zonde dat PF geen professionele live opnames heeft gemaakt van de Animals tournee. Er staan aardig wat bootlegs van dat jaar online en als je even door de slechte geluidskwaliteit heen luistert, dan maakt dat nog best indruk.
Officiële live opname uit 1977 was een mooie toevoeging geweest aan die 5.1 mix.