The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
avatar van korenbloem
Lennonlover schreef:
ik zeg altijd: "dom, klein Vlaanderen".

Wat je soms wel niet ziet rondlopen op straat...

geen wonder dat jumpstyle en hiphop zo veel succes heeft..

Ik kan mij geheel aan sluiten bij de mening. Maar ik vind dat er toch zeker hoog staande hip hop is gemaakt. Denk maar public enemy. Die zijn net zo revolutionair geweest als radiohead.

avatar van orbit
korenbloem schreef:

Dat is al heel erg lang geleden, en de hiphop die nu de algemene kanalen passeert is van ronduit randdebiel niveau..

avatar van Lennonlover
Uhu, inderdaad. En ik moet zeggen dat ik 2Pac als rapper toch goed vond. Die man had echt iets te vertellen. Supergoede lyrics.Nu moet'k er van Kotsen, die muziek...!

Nicci
jongens, wat minder elitair mag ook wel . . .
je moet jezelf nooit willen verheffen door te roepen dat jij het begrijpt en de ander niet.
natuurlijk wordt er veel muziek gemaakt die weinig tot niets om het lijf heeft, maar als mensen dat leuk vinden: het zij zo.

@lennonlover
je denkt teveel in hokjes, omdat je er kennelijk vanuit gaat dat de muziek op dit moment dusdanig versnipperd is dat er niet een artiest zou kunnen zijn/komen die 'iedereen' aanspreekt. je doet voorkomen alsof een hiphopliefhebber nooit van iets anders zou kunnen houden.

avatar van Lennonlover
Ik zeg niet dat een hiphopliefhebber van niets anders zou kunnen houden. Alleen kan hij dat maar tot een zeker hoogte. Ooit een Hiphopper zien Jumpen? of een rapper zien walzen? Zou wel een grappig zicht zijn.

Dit alleen maar om te zeggen dat iemand die van rock houdt, de meesten, een veel opener mind heet dan een ander!

En mocht er muziek gemaakt worden (in de toekomst) dat alle muzieksmaakverschillen zal kunnen overbruggen, dan geef ik jou alles wat ik heb, en zal ik ten zeerste verrukt zijn!

Nicci
tsja, de mensen die ik ken rekenen zichzelf niet tot hiphopper of jumper. misschien zit daar het verschil . . . .
je hebt het over pubers.

avatar van Lennonlover
En de pubers die zo denken (véél dus) groeien daar naarmate het ouder worden wel uit, maar ze gaan zich niet verdiepen in muziek, hoor. Of plots naar rock beginnen te luisteren ofzo.

Nicci
nogmaals, dan ken ik andere mensen. de mensen die ik ken staan open voor iets nieuws.

avatar van bawimeko
Ik heb m'n reactie hierneergezet; anders wordt het teveel een algemeen verhaal bij dit album....

avatar van Bart Bengel
IK geef je voor deze teörie een dikke 9 ! Bawimeko.

avatar van bawimeko
Dankje. Als straf voor dit theoretische gedoe ga ik de "Love"-versie van A Day in the Life vanavond hard draaien!

avatar van Lennonlover
Love is gewoon een goede plaat.

Lennonlover schreef:
Love is gewoon een goede plaat.

Precies! Even het audiosysteem tijdens de twee orkest-crescendo's op 11 zetten!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
bawimeko schreef:

Precies! Even het audiosysteem tijdens de twee orkest-crescendo's op 11 zetten!

Hmm, heerlijk ja, vooral de DTS versie op de DVD. Smullen van heerlijk geluid. A Day In The Live is steengoed op die plaat! Evenals de rest overigens!

En vooral die mixen van: Drive My Car/the World/what You're Doning
&
Being For The Benefit Of Mr Kite/I Want You (she's so heavy).

Maar het gaat nu niet bepaald over Pepper, right?

avatar van LeRoi
Terecht een alomgewaarde plaat. Toch blijft Abbey Road mij All Time favorite van hen omdat ik deze meer muzikaal, meer Beatles vindt.

avatar van avdj
Nicci schreef:
the beatles zijn net zo revolutionair als Abba in hun beste dagen. niet echt dus.

Behoorlijke pijnlijke opmerking. :S
Abba zit goed in elkaar maar het is wel bijna allemaal één stijl en zeker niet revolutionair. Dit groepje heeft toch geen White Album gemaakt, kom op...

avdj schreef:

Behoorlijke pijnlijke opmerking. :S

Ja, en de vergelijking is ook niet erg flatterend... :S

(Hoewel Abba wel plezante muziek heeft gemaakt )

avatar van schizodeclown
Abba was misschien revolutionair voor het eurosongfestival,maar hebben nooit een White album of een sgt Peppers gemaakt

avatar van Lennonlover
Het beste Abba album ("Arrival" volgens mij) was van hetzelfde niveau als dat van "Yellow Submarine". Niet al te best dus (eufemisme!) tegenover het beste werk van onze BassKevers.

avdj schreef:

Harald

Sorry????

Ik zie The Beatles in uw top-10 staan. Abba niet

DonDijk

Ik zie The Beatles in uw top-10 staan. Abba niet

Ach, Nicci mag graag stoken, of het nou The Beatles zijn of Radiohead; als het maar tegen de gevestigde orde is. Het heeft wel wat, wel 'punk'

of puber...

Nicci
ik ben bloedserieus. ik heb een dubbelverzamelaar van Abba (ik kan inderdaad niet spreken voor de gewone albums van de band) en die muziek heeft zeker het niveau van de Beatles.
ze staan inderdaad niet in de top 10 . . . .

misschien komt dat nog . . . .

avatar van Lennonlover
Begrijp me ook niet verkeerd. Ik heb niets tegen Abba. Ze hebben inderdaad fantastische muziek gemaakt. Maar kwalitatief gezien zijn the beatls veel hoogstaander.

avatar van frankieman
Nicci schreef:
ze staan inderdaad niet in de top 10 . . . .

misschien komt dat nog . . . .

Je bedoelt het niveau van liedjes als yellow Submarine enzo. Kijk abba heeft mooie en goede muziek gemaakt maar net zo revolutionair of hoogstaand als de muziek van de Beatles vind ik erg overdreven. Maar hé, het is jouw mening...

Harald
Abba met de Beatles gelijk te stellen is gewoon onzin. Dit zijn twee verchillende planeten. Maar als Nicci dat denkt dan is het voor mij ook okay.