menu

Hier kun je zien welke berichten mh040 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

112 - 112 (1996)

4,5
geplaatst:
Lambchop schreef:
Jeugd sentiment, slim heeft een top stem
Hier hetzelfde. Dit album heb ik als tiener in de tweede helft van de jaren ‘90 grijsgedraaid en nu nog kan ik ieder nummer meezingen. Op de albums hierna werd 112 wat meer “sexy” en “stoer”, maar dit debuutalbum is lief en mierzoet. Een persoonlijke R&B favoriet.

Brian McKnight - Anytime (1997)

4,5
geplaatst:
Als tiener was ik gek op R&B. Dat genre was destijds ook veel groter en populairder dan nu, anno 2020. Dit album van Brian McKnight heb ik in die tijd helemaal grijs gedraaid en ik kan er nu, meer dan 20 jaar later, nog steeds van genieten. Een hele fijne combinatie van ballads en mid-/uptempo nummers. Een persoonlijke favoriet.

Bun B - Return of the Trill (2018)

3,5
Bun B is natuurlijk een OG, maar wel een wat beperkte rapper. Simpele rijmschema’s, niet bepaald een indrukwekkende woordkunstenaar. Op dit album zit het echter wel heel goed met de beats en de gastartiesten. Prima degelijk album. Niet slecht, luistert lekker weg, maar geen zwaargewicht.

Fresku - In het Diepe (2019)

3,5
Na een aantal luisterbeurten ben ik dit album meer gaan waarderen. Bij de eerste luisterbeurt was ik niet kapot van de “sound” van het album en dat ben ik nog steeds niet, maar voor de rest is het gewoon een goed album. Niet dat het per se slechte beats zijn, maar het is niet waarop ik Fresku wil horen.

Ik was altijd al meer liefhebber van de serieuze kant van Fresku dan van zijn lollige nummers, dus wat dat betreft past dit album goed in mijn straatje. Album staat bol van volwassen persoonlijke nummers. Soms wordt het wel erg zoet, maar het is duidelijk wel allemaal oprecht. Qua rapskills staat Fresku nog steeds aan de top.

Puur vanwege de beats en een aantal slechte refreintjes (Moeiteloos, oef!) moet ik het album toch lager beoordelen dan zijn vorige albums. Een warmer geluid had m.i. beter gepast bij de inhoud van dit album. Hopelijk werkt ie op de volgende plaat weer met Teemong.

J.I.D - DiCaprio 2 (2018)

4,0
Deze komt zeker terug in de eindejaarslijstjes. Gekke flows op keiharde beats (vooral eerste deel van de plaat). Indrukwekkend.