menu

Hier kun je zien welke berichten JoostBo als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Jeremy Dutcher - Motewolonuwok (2023)

Alternatieve titel: ᒣᑏᐧᐁᓓᓄᐧᐁᒃ

4,0
Wat goed dat er een nieuw album is gekomen, ik was zo in de loop der jaren wel vergeten dat dit er ook nog was. De vorige plaat vond ik ook mooi en ook een schitterend optreden bijgewoond in 2019 in de kerk op Haldern Pop. Bij Motewolonuwok is de verrassing er wel af, maar nog steeds prachtige arrangementen en die mysterieuze taal.

Jónsi - Go Out EP (2011)

3,5
Een EP ter gelegenheid van Recordstore Day uitgegeven in Engeland in een oplage van 500 exemplaren op vinyl.
Vier remixen van het album Go, waarvan de geremixte Tornado en Around Us me het meeste kunnen boeien. Een leuk hebbedingetje voor de liefhebbers, meer ook niet.

Julia Holter - Have You in My Wilderness (2015)

4,5
De eerste twee platen van Julia Holter waren zeer eigenzinnig en niet heel toegankelijk. Twee jaar terug slaagde Holter erin om hier verandering in aan te brengen: met de verschuiving van elektronische nummers die opgenomen waren in haar slaapkamer naar een bandgeluid met klassiek, jazz en pop als voornaamste invloeden. Het leverde in mijn ogen de mooiste plaat op van 2013.

Met Have You In My Wilderness zet ze de lijn van Loud City Song voort. Je moet er wel even voor gaan zitten, maar deze nieuwe nummers zitten weer prachtig in elkaar dankzij allerlei subtiele details. Hoogtepunten zijn wat mij betreft Night Song, Vasquez en afsluitende titeltrack omdat zij daar haar sterke punten het beste laat horen. Eerste single Feel You bewijst dat ze ook zeer behapbare liedjes kan maken.

Julia Holter is opnieuw gegroeid als eigenzinnig artieste en tegelijkertijd toegankelijker geworden.

Julia Holter - Loud City Song (2013)

4,5
Geweldig album, al gok ik dat niet iedereen dit mooi zal vinden omdat haar stem voor sommigen een struikelpunt zal zijn.

Hier en daar valt te lezen dat haar vorige twee albums waren opgenomen in haar slaapkamer. Die albums klonken daardoor meer lo-fi, maar daar is bij dit Loud City Sound niets meer van te merken. De extra toevoegingen van saxofoon, cello en viool zorgen ervoor dat de nummers veel meer de diepte ingaan ten opzichte van eerder werk en dat het tevens behapbaarder is geworden. Toch hoeven niet alle nummers zo rijk georkestreerd te zijn: met Wind en He's Running Trough My Eyes bewijst Holter dat zij weinig middelen nodig heeft om je te ontroeren.
Op het album is er afwisseling genoeg: verstilde minuten in opener Wind en afsluiter City Appearing wisselen opgewekte momenten af in onder andere het leuke This Is a True Hart.