menu

Hier kun je zien welke berichten Teunnis als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Killer Mike - R.A.P. Music (2012)

4,0
De combinatie Killer Mike en El-P bleek een schot in de roos te zijn. De futuristische en agressieve producties van New Yorker El-P versterken de boodschap van de conceptuele en politiek getinte raps van Zuiderling Killer Mike. Op Reagan komt de kracht van deze combinatie het sterkst naar voren. De dreigende pianoklanken en synths van de intro zetten meteen een gruizig sfeertje neer, vervolgens komt met de stem van Reagan het concept en gaat Killer Mike lekker boos rappen. Dan komt de tweede verse en gaat Killer Mike echt los op Reagan en haalt hij het heden en de toekomst erbij. De beats worden dan ook agressiever en futuristischer. Killer Mike en El-P voelen elkaar dus heel goed aan en dat is over het hele album te horen.

Kurt Vile - God Is Saying This to You... (2009)

3,5
Gisteravond had ik dit plaatje voor het eerst geluisterd en ik vond er geen zak. Bij het eerste nummer was ik behoorlijk verbaasd omdat ik Folk/Rock-muziek verwachtte. Ik snap ook echt niet waar ik hier Rock in moet zien. Voor mij was het heel duidelijk Folk/Electronica, omdat dit album afgewisseld wordt met typische singer-songwriter liedjes en hier en daar een minuutje electronica. Dit was dan ook waarom ik haast in slaap viel, of het was een saai folk-liedje of saaie electronica. Tot Songs for John in D, want daar werd eindelijk folk en electronica samengevoegd in één nummer. Die volgende twee nummers vond ik ook wel interessant, maar dat bevestigt denk ik alleen maar dat ik er niet heel scherp bij was.

Dat besefte ik dat moment ook en ik besloot om het de volgende dag een serieuze luisterbeurt te geven en ik moet zeggen dat het toch wel wat minder saai is. Nog steeds vind ik het idee om omstebeurt folk en electronica te laten horen niet echt geslaagd, ik had liever iets spannenders en experimentelers gehoord. Nu blijft het allemaal maar een beetje voort kabbelen.

Maar al met al is het zeker geen slecht plaatje en eigenlijk mag je bij een EP (of is het gewoon een heel erg kort album?) ook niet echt spektakel verwachten. Hoogtepuntjes:

Beach on the Moon
Red Apples
Songs for John in D


Aardig plaatje, maar het had volgens mij beter gekund. 3,5*