menu

Hier kun je zien welke berichten Teunnis als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Bruce Springsteen - Born to Run (1975)

2,5
Op Backstreet en Jungleland laat de E-Street Band goed horen wat ze in hun mars hebben. Helaas verpest de zang van Bruce veel voor mij. En op andere nummers zijn de composities een heel stuk minder interessant en op momenten veel te truttig. Met name met de blazerssectie heb ik soms moeite. Neem Tenth Avenue Freeze-Out: met een fenomenale soulzanger kan zoiets nog werken, omdat de zang dan de leiding neemt. Nu moet mijn aandacht kiezen tussen een vermoeiend simpel deuntje of de zwakke zang van Bruce.

Ook de saxsolo’s worden vermoeiend in de loop van het album. Doet me soms denken aan The Blues Brothers, en nee, dat is geen compliment. Op Jungleland horen we gelukkig een veel beter ingezette saxofoon. Veel meer complementair aan de muziek, in plaats van een lekker herkenbaar cliché deuntje. Al besef ik me dat het cliché waarschijnlijk flink versterkt werd door de copycats van dit succesvolle album.

Maar al met al ben ik wel positief verrast. Ik heb helemaal niks met Bruce Springsteen, maar de E-Street Band voorkomt een zware onvoldoende. Backstreets is muzikaal top en zou ik graag eens horen met een ander type zanger(es). Jungleland is zelfs gewoon erg goed en een nummer waar de zang van Bruce geen stoorfactor is.