menu

Hier kun je zien welke berichten Teunnis als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Joey Bada$$ - 1999 (2012)

4,5
Zonder twijfel verdient Joey Bada$$ de titel talent van het jaar. Deze 17-jarige jongen uit Brooklyn doet haast de hele Odd Future-hype vergeten. Muzikaal is het niet helemaal te vergelijken met OF. Op deze mixtape rapt hij met een heerlijk flow op beats van o.a. MF DOOM en J Dilla. De ene keer is de productie lekker loom, de andere keer is het wat meer jazzy. Beiden stijlen passen Joey Bada$$ perfect. Ook de rest van de PRO ERA crew laat zich af en toe van hun beste kant horen. Op de twaalf minuten durende afsluiter Suspect krijgt elk lid een verse en het plezier druipt er vanaf. Benieuwd of er volgend jaar een regulier album uit deze hoek komt.

John Coltrane - Ascension (1966)

Alternatieve titel: Edition II

5,0
Wat is dit toch bizar goed.

Jorge Ben - África Brasil (1976)

4,5
Dit is nu misschien wel mijn favoriete album van Jorge Ben. De opener is meteen raak en maakt me alvast klaar voor wat later komt. Want eerst wordt er nog even wat gast teruggenomen en vertelt Ben ons over mythische Egyptische figuren en filosofen.

Vanaf Taj Mahal gaat de rem eraf en komt de titel van het album echt tot uiting. Ik vind deze opbouw van het album erg goed werken. De sfeer wordt steeds broeieriger en de muziek dansbaarder. Met als hoogtepunt het opzwepende en hypnotiserende Cavaleiro Do Cavala Imaculado. De Zweedse band Goat heeft hun hele discografie vanuit deze formule gebouwd.

Dit album verdient wat mij betreft minstens zo’n hoog gemiddelde als Forca Bruta en A Tábua de Esmeralda, maar ook voor die albums zijn de beoordelingen wat laag. Die drie albums kunnen zich kwalitatief prima meten met de meesterwerken uit de Westerse Wereld. Er zitten zoveel ideeën, muzikaliteit en gevoel in dit album. Eenieder met een beetje ritmegevoel in zijn lijf zal van dit album kunnen genieten.