menu

Hier kun je zien welke berichten [email protected] als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aswad - A New Chapter of Dub (1982)

5,0
briljant dub album!

Joy Division - Still (1981)

5,0
een iets minder fenomenaal album dan ‘unknown pleasures’ en ‘closer’, maar onmisbaar in het jd-oeuvre.

Kenny Wheeler / Lee Konitz / Bill Frisell / Dave Holland - Angel Song (1996)

5,0
ik vond dit album in de kringloopwinkel voor €1. onbeschadigd, onbespeeld. ik kende wheeler enkel van zijn bijdrage aan ‘brilliant trees’ (1984) van david sylvian. mijn beste plaat ooit.

ik beluisterde het hele album. het speelplezier lijkt van deze mannen af te spatten! de prachtige z/w foto’s uit het boekje geven dat prima weer. een aanrader in deze ‘donkere dagen’...

King Sunny Ade - Aura (1984)

5,0
wat een prachtalbum. ik draai het vaak, samen met juju music en synchro system. nigeriaanse muziek in de wat mij betreft gloriejaren 1982-1984.

King Sunny Ade & His African Beats - Synchro System (1983)

5,0
prachtplaat uit 1983.

Public Image Ltd. - Album (1986)

Alternatieve titel: Compact Disc

5,0
wat een vet album. draai de elpee niet zo vaak als ‘second edition’, maar jeetje wat een juweel van een plaat! ik houd zelf heel erg van bill laswell; net als jah wobble haalt hij zo’n fijn vet geluid uit z’n basgitaar! samen met steve vai, ryuichi sakamoto, en ginger baker op de drumkit. majestueus en heerlijk rockend!

Sammie America's MAM - Sammie America's MAM (1983)

4,5
ik kocht deze elpee bij john, vanochtend. had destijds (1983) wel gehoord over de band via ‘vinyl’ en ‘oor’, maar simpelweg geen vervolg gegeven. nu, bijna veertig jaar later, slaat de elpee in als een bom! heerlijk, droog geluid met ratelende casio, vette bas en catchy gitaartjes. ik dacht nog even aan mekanik kommando, eerder nog dan aan the sound. superplaat, ik geniet ervan!

SAULT - 5 (2019)

5,0
wat een verrukkelijke mix van jazz, disco, funk en wat al niet meer! benieuwd naar de vier andere schijfjes van sault

Simple Minds - Sister Feelings Call (1981)

4,5
samen met ‘sons and fascination’ (en ‘new gold dream’) uit hun beste periode!

Smalts - Werktitels (1982)

5,0
zojuist gevonden op een rommelmarkt. lekkere nederlandse new wave uit 1982 op het amsterdamse plurex-label. onder anderen wim dekker en pieter mulder (minny pops) speelden erin.

Toto - Hydra (1979)

5,0
wat een verrassende aankoop! in mijn platenwinkeltje, de lp in engelse persing mét tekstvel!

dit is toto zoals ik de band nooit eerder hoorde: vet, symfonisch en authentiek. prachtige nummers, waarbij me opviel dat de versie van ‘99’ twee keer zo lang is als het singletje.

ik kende toto enkel van de hitsingles, ik kocht ooit ‘the seventh one’ op cd. maar dit is zeldzaam mooi. vijf sterren, dik verdiend!