menu

Hier kun je zien welke berichten gtenbosch als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Benjamin Clementine - At Least for Now (2015)

5,0
Ik heb de kaartjes weet alleen nog steeds niet of ik de cd voor het concert ga kopen of me laat verrasssen ik kijk ontzettend uit naar zijn optreden!

Bruce & Bongo - The Geil Album (1986)

2,5
ha ha heerlijke onzin alleen het eerste nummer is bekend geworden...

Ghost Funk Orchestra - A Song for Paul (2019)

3,0
Via Muziekweb gehuurd, er staat nog niets over dit album dus kopieer ik de informatie van muziek web zelf:
Het is dat Quentin Tarantino voor de soundtrack van zijn films altijd gebruik maakt van vintage materiaal, maar anders zouden veel nummers van Song For Paul van het New Yorkse Ghost Funk Orchestra goed kunnen fungeren als sfeerverhogende factor in Once Upon A Time… In Hollywood. De muziek van deze band klinkt alsof het nog steeds 1969 is. Hun met LSD overgoten funky psychedelische rock doet sterk aan Jefferson Airplane denken en zou goed klinken bij Charles Manson en zijn hippiesekte. Maar het is niet alleen psychedelica wat de klok slaat. Zo zou de stemmige bossa nova van de titelsong moeiteloos passen bij iedere cocktail die in de film genuttigd wordt en de twee nummers in zeven-achtste bij de sporadische geweldsuitbarstingen. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn, maar dat neemt niet weg dat A Song For Paul een fantastisch album is om na de film in de sfeer van 1969 te blijven. (Rechten zo verantwoord?)

Vind het zelf old skool funk en is soms pakkend en dan weer zwakker. Voorlopig 3 sterren en kijken of het groeit

Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen (2019)

5,0
Lang gewacht want wilde de CD met tekst erbij hebben en het dan ondergaan.. ben zelf net mijn dochter kwijtgeraakt dus kan uit eigen ervaring voelen hoe Nick met het verlies van Arthur omgaat. Hij heeft 4 jaar voorsprong op me dus deze CD kan me goed op weg helpen.
Ben heel benieuwd hoe het concert straks gaat, staat dit album centraal dan zal het heel wat anders worden als de laatste concert reeks (heb hem in Ziggo én Down the Rabbit Hole gezien)
de "parents' songs raken mij het meeste en Night Raid
Voorlopig maar ondergaan en mee/beleven maar de 5 sterren staan nu al vast Dank je Nick!

Nick Cave & Warren Ellis - Carnage (2021)

4,0
Er eens de tijd voor genomen maar deze is het nét niet. Te veel kingdom of heavens voor mij. Ook een kind verloren dus jarenlang samen met Nick mee getreurd maar de wegen, die ieder mens zelf kiest, gaan wel uiteen nu.
Waren mooie jaren Nick en ik hoop dat jij ergens op je weg de (be)rust(ing) kan vinden

Revere - My Mirror / Your Target (2013)

3,5
heb hem gekocht, wel aardig maar gaat niet in mijn top 10 aller tijden komen
Voor mij is het mooiste nummer 'a road from a float', kan ik vaak wel draaien. Wie weet krijgt het album zijn 4 sterren nog.