menu

Hier kun je zien welke berichten Drs. DAJA als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A Very Special Christmas (1987)

1,5
Ben een fool voor kerstmuziek en veel van de bands op dit album maar ik kan helaas niet positief zijn over A Very Special Christmas. Ik denk dat dat ondermeer te maken heeft met het ontbreken van een overheersende visie van een producer. Het lijkt alsof alle artiesten gewoon de taak is gegeven een kerstsingle op te nemen en deze op de plaat te kwakken. Waardoor je allerhande verschillend klinkende nummers variërend van live tot studio-werk achter elkaar hoort.

En dat is opmerkelijk. Vooral omdat kerstnummers meer in zich zouden moeten hebben dan lyrics die refereren naar de kerstman of een kerstboom. De plaat klinkt niet warm, straalt geen gezelligheid of verlangen uit maar is onpersoonlijk en inconsistent. Enkele artiesten (Eurythmics, Pointer Sisters) prefereren opvallen met '80s kitch duidelijk boven de kersttoon en veel van de grote namen zoals U2 en Bruce Springsteen komen simpelweg gewoon niet uit de verf. Erg jammer, ik had hier meer van verwacht.

AC/DC - If You Want Blood You've Got It (1978)

4,5
Nondeju, hoe degelijk hun singles ook zijn en hoe vermakelijk hun studio-platen; deze muziek is gemaakt om knetterhard live te spelen en op If You Want Blood You've Good It gebeurt dat. Een aaneenschakeling van strak gespeelde, rauwe en knetterharde rock 'n' roll die precies doet wat het moet doen. Prachtplaat.