menu

Hier kun je zien welke berichten Drs. DAJA als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Leonard Cohen - You Want It Darker (2016)

5,0
Onwaarschijnlijk mooi album. Misschien wel de beste plaat die hij ooit gemaakt heeft.

Little Richard - Here's Little Richard (1957)

4,5
En opeens waren eind jaren '50 al die andere rock 'n' roll artiesten ingetogen mietjes... wat een album. Zelden iemand met zo veel energie horen spelen en vervolgens houdt hij dat ook nog eens een heel album vol. Zijn lyrics zijn pushy, z'n performance heerlijk over-the-top en z'n pianospel staccato en supersnel. Here's Little Richard legt hem fantastisch vast en is een trein aan fantastische nummers.

Lou Reed - The Raven (2003)

4,5
Je moet proberen de volledige versie met ook alle stukjes hoorspel te bemachtigen dat is namelijk een waanzinnig geheel. Waarschijnlijk een van Reed's beste werken, toch wel omdat hij beter is als hij een verhaal verteld.

Lou Reed, John Cale & Nico - Le Bataclan '72 (2003)

4,5
Geen idee wie er achter het mengpaneel van deze show zat maar een cursusje 'wat te doen bij oversturing' was zeker op zijn plaats geweest. Heroin heb ik waarschijnlijk nog nooit zo goed gespeeld mogen horen als op dit live-album maar de meters van de microfoon schieten gewoon letterlijk in het rood. Toch, ondanks de hork die achter het mengpaneel zat, is dit een van de beste Velvet Underground(-achtige) live-opnames, voornamelijk omdat dit niet klinkt alsof het ergens achter in de zaal is opgenomen. Reed, Cale en Nico zijn in topvorm. Lou Reed heb ik live niet zo technisch goed horen zingen als hier en alleen daarom is dit een absolute must-have. Misschien dat ik alleen Velvet Underground Live:1969 nog prefereer. Verder een fantastische release.