menu

Hier kun je zien welke berichten Drs. DAJA als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

She & Him - A Very She & Him Christmas (2011)

4,0
Mijn inziens een van de betere kerstplaten. Het zit hem vooral in de heerlijk minimalistische benadering waarin veel van de kerstklassiekers beter overeind blijven dan de grootste bombastische uitvoeringen en schreeuwerige "eigen gemaakte" performances zoals veel andere artiesten dat ooit poogden. De nummers werken in essentie en She & Him weten die essentie met deze plaat terug te vinden.

Steve Harley and Cockney Rebel - Face to Face (1977)

Alternatieve titel: A Live Recording

5,0
Dit is inderdaad een waanzinnige live-plaat. Los van dat hij enorm mooi is opgenomen en enorm authentiek klinkt is het een geweldig optreden. Ronduit briljante setlist en Steve Harley is echt een verteller van z'n nummers. Alsof hij ze voor 't eerst zingt. For lack of better words noem ik hem maar fris en echt. Misschien wel m'n favoriete live-plaat.

Suicide - Suicide (1977)

5,0
Zelden zoiets gruwelijks gehoord (en ik ben horror- fan) als Frankie Teardrop. Alhoewel ik wist dat die gil zou komen schrok ik toch en liet ik bijna mijn telefoon vallen. Holy fuck wat is dit een indrukwekkende plaat, ook los van die gil. Het geheel is benauwend maar ook totaal uniek in haar klank en visie op muziek. Een meesterwerk.