menu

Hier kun je zien welke berichten Devoo als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Absu - Absu (2009)

4,0
Strakke, melodische Black Metal. Veel variatie, en zeer episch. Ik ben geen grote liefhebber van Black Metal, maar hier is het weer gecombineert met een ander genre, namelijk Thrash, en die combinatie vind ik blijkbaar wel oké! Enige minpunt is, dat de zang niet altijd even goed uit de verf komt. Soms zit het wat te diep in de muur van muziek. Maar over het algemeen valt dit wel mee.

Instrumentaal is het geweldig. Strakke riffs, die zeer Thrash georiënteerd zijn. Vaak creëren de gitaren en keybaords zeer melodische stukken, dat zorgt er voor dat deze plaat zeer afwisselend is. De aanwezige solo's zijn ook erg strak, en zeer goed gespeeld.

Dit is al de tweede Black Metal plaat dit jaar die ik een hoge score geef! En dat terwijl ik normaal niet eens zo'n Traditional Black Metal fan ben. Maar Black Metal gecombineert met een ander genre, kan ik vaak wel waarderen!

Aghora - Formless (2006)

3,0
Ik ben er uit, en geef het album een drie sterren. Een goed ingespeelde plaat, met een zeer goede productie. Maar op één of andere manier kan ik het album nooit in één ruk uit luisteren. En ik heb ook nooit de drang om deze even op te leggen. Dat komt vooral door de zang, die mij op één of andere manier totaal niet kan trekken. Hoewel het gitaarwerk, de drums en de bass uitstekend zijn ingespeeld, zijn de composities niet zo heel erg sterk. Ook zijn er veel passages die ontzettend veel gelijken op passages die eerder in het album voorkomen. Wat ik wel goed vind aan dit album zijn de Oosterse invloeden, en de schitterende solo's.

Andrew Bird - Noble Beast (2009)

3,5
Andrew Bird is een charismatische zanger, met een erg mooie stem, en die vaak gebruikt maakt van zijn schitterend talent namelijk, het fluiten. Tussen de liedjes door hoor je af en toe een fluitsolotje, die vaak erg vrolijk zijn. Een goede feelgood plaat van deze geweldige artiest.

Animal Collective - Merriweather Post Pavilion (2009)

4,0
Animal Collective heeft al een aantal albums uitgebracht, maar met deze nieuwe plaat lijken ze hun definitieve doorbraak te hebben gemaakt. Animal Collective is een groep die Folk en Indie, combineert met Electronische elementen. Dat zorgt ervoor dat de muziek ook erg veel lagen heeft, en er constant nieuwe dingen te ontdekken vallen. Maar eens je alles hebt doorgrondt, is dit een onweerstaanbare plaat, die je gaandeweg kunt dromen. Fantastisch album!

Antony and the Johnsons - I Am a Bird Now (2005)

4,5
Ik ken deze CD nu al drie dagen, en ik ben echt verkocht. Het eerste nummer is echt geweldig, en ik had die al ongelooflijk veel geluisterd, zonder de rest van het album te beluisteren. Toen heb ik uiteindelijk wel verder geluisterd, en de andere nummers zijn zeker ook erg goed!

De thema's is zijn muziek zijn allemaal erg droevig en gevoelig. Het eerste nummer gaat over dood, maar is wel een prachtig en emotioneel nummer. Verder komen er ook thema's zoals travestie, homoseksualiteit en de drang om eigelijk een vrouw te zijn. Zo heb je For Today I Am a Boy. Waar ik eigelijk altijd het beeld vorm van een jong jongentje, die eigelijk een meisje zou willen zijn. Maar dat kan natuurlijk niet, omdat hij nog zo jong is, en geen operaties mag doen om hem te "verbouwen" Dat is in ieder geval mijn interpretatie van de tekst.

De nummers zijn allemaal erg mooi, sober en gevoelig. Deze plaat vind ik echt schitterend. En ik bekroon hem dan ook met een 4.5* Mischien wordt het ooit een 5, maar dat zien we wel als hij binnen een paar maanden nog steeds blijft boeien.

4.5*

Antony and the Johnsons - The Crying Light (2009)

4,0
Je mag draaien en keren hoe je het wilt, maar Antony is een nicht! Een grotere nicht dan deze Antony zul je niet snel vinden. Maar dat hij muziek schrijft die zo wonderlijk mooi is, is gewoon een feit. Bij het luisteren van deze plaat, vind je de rust bij jezelf terug, en kan je genieten van de mooiste teksten die hij ten gehore brengt. De zang van deze man is ook uniek. Hij heeft een mooie lage stem, maar kan ook nichterig hoog zingen. Allebei de stijlen vind ik erg mooi, en hij zingt ook met veel vibratie in zijn stem. Erg goed artiest, die een schitterend album heeft neergezet!

Averse Sefira - Advent Parallax (2008)

4,0
Af en toe kom je van die bands tegen waarvoor je flink wat moeite moet doen, voordat je hun muziek waardeert. Deze Averse Sefira is zo'n band. Normaal heb ik helemaal niets met Black Metal. Maar dit weet ik dus wel nog te waarderen.

Het openingsnummer Descension is in ieder geval geweldig. Overdonderend drumgeluid, een bijzonder krachtige stem en snoeihard gitaarspel zetten een bijzonder duister en agressief sfeertje neer. Na twee minuten echter, barst er een heerlijke, bijna exotische riff los, waarvan ik spontaan kippevel kreeg. Het nummer evolueert daardoor in een energiek nummer, met veel melodieuze elementen. Maar toch blijft het snoeihard. Ondanks de pakkende melodielijnen, levert de band slechts zeer zelden in op het gebied van agressie en woede.

De nummers die volgen zijn allemaal snoeihard en brokken vol agressie, maar vaak prikken er toch melodieuze lijnen door de muur van lawaai. Het is een album die je erg veel moet luisteren, voor je de muziek ten volle begrijpt. Er zijn zoveel verschillende lagen te ontdekken, dat zelfs ik na een 20ste luisterbeurt, nog steeds nieuwe elementen ontdek. En dat is een groot pluspunt, want zo blijft deze plaat een avontuur van vele ontdekkingen!

Concluderend is Advent Parallax meer een album voor de geoefende luisteraar en voor de mensen die er veel tijd in willen steken. Dit is geen gemakkelijk luistervoer, maar als je er tijd in wilt stoppen, en wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen heb je toch wel een pareltje in handen.

4*