menu

Hier kun je zien welke berichten Titmeister als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

De Jeugd van Tegenwoordig - Anders (Different) (2018)

3,0
Je spendeert hier wel erg veel tijd voor een plaat, waar je niks aan vindt

Ik moet zeggen dat ik de eerste 2 nummers vrij geniaal vind. Moshpit is creatief bedacht, met de metalinvloeden en de gouden line: 'Ik kwam haar tegen in de moshpit, ze stonk een beetje, but I loved it'. Daarnaast is het fijn dat iemand - eindelijk, na 31 jaar - mijn anthem heeft geschreven. Deze twee nummers gaan in de DJVT greatest hits canon. De rest van het album is een beetje flauw, al is De Code nog wel aardig.

DJ Koze - Amygdala (2013)

2,5
Oei, tegenvaller dit. Ooit een geweldige live-set van Koze gezien, maar nooit echt in zijn materiaal gedoken. Echter waren meerdere mensen in omgeving lyrisch over deze plaat, dus besloot ik hem ook maar eens uit te checken.

Het is een soort allegaartje van allerlei elementen uit de populaire dance van de afgelopen jaren, afgewisseld met spoken word samples, gejodel en andere gimmicks. Echter, het geheel is behoorlijk matig. Veel flauwe, soms zelfs oubollige melodietjes. En als het dan al eens interessant dreigt te worden, komt er weer zo'n onbenullige gimmick doorheen. Dan zeg ik nog niks over die Kings of Convenience-verkrachting. Deze gaat weer terug in de virtuele kast, wellicht (veel) later nog eens een keertje proberen.