menu

Hier kun je zien welke berichten Timmie als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Blockhead - Music by Cavelight (2004)

4,5
Album. Elke track. Geniaal.

Ik heb dit album nu ongeveer 4x beluisterd. Ik vind het geniaal. Er zit geen een slechte track tussen. Er staat alleen maar goede tracks op de plaat!

Breath and Start. Breath start, Breath start. Piano's alles.

Verder vind ik alleen de stem op "triptych Pt. 1" vervelend, ik vraag me ook al lang af hoe ze zo'n stem maken en waarom zoveel producers die gebruiken (je hoort het ook heel vaak bij Cunninlynguists). Eigelijk zijn de tracks heel simpel. Neem nou "A Better Place" beluister die maar eens goed!

Ik houd ervan om te typen wat in me opkomt.
Road Rage Breakdown . Precies goed op elkaar afgestemd!

Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen in de "Instrumentale Hip-Hop" en dit is weer zo'n hoogstandje!

4,5* Breath, Start!

Boards of Canada - In a Beautiful Place Out in the Country (2000)

4,5
Geweldige EP, zoals velen hier vind ik ook het laatste nummer een beetje jammer het past niet echt bij de rest en is velen malen minder goed dan de andere 3 tracks. Dat benadrukt ook meteen hoe goed de eerste 3 tracks zijn. Stuk voor stuk goede tracks erg mooi om naar te luisteren.

"Kid For Today"
Vooral het ritme dat je meteen hoort is perfect, het lijkt bamboe. Daarna word het mooi aangevuld.

"Amo Bishop Roden"
Aardbeien, daar moest ik aan denken. De track word steeds voller, steeds meer instrumenten. Precies genoeg afwisseling. Het einde is zoals het begin

"In A Beautiful Place Out In The Country"
De stemmen. De Lachende kinderen. Aliens.
Ik houd van tracks met stemmen erin die niks zeggen. Geluiden van Stemmen dat is de goede omschrijving.

"Zoetrope"
Minder subtiel dan de rest. Te lang het zelfde.

4,5*

Bonobo - Black Sands (2010)

4,5
Ik ga niet veel zeggen over dit album. Echt een goed album met veel mooie tracks. Zelfs de nummers met zang van Andreya Triana vind ik goed, Had ik van te voren niet gedacht!
Gewoon een van de Beste Electronic platen van de laatste paar jaar.

"a bit of this, a bit of that"
Black Sands,
Bonobo,
4,5
*

DJ Quik - Safe + Sound (1995)

4,0
Dit is het eerste album van DJ Quik dat ik luister.
Ik vind hem een hele goede producer elke beat is vet op dit album ze lijken soms wel een beetje op elkaar vooral als je half luistert zeg maar. Maar ze zijn wel allemaal dope. Ook kan DJ Quik goed rappen , ik vind tot nu toe dat er niet echt uitschieters op staan er zijn natuurlijk wel verschillen, Maar niet heel opvallend. Ik ga maar is wat meer van DJ Quik luisteren. 4 sterren.

Ik luister dit album al redelijk lang ik heb hem vandaag voor het eerst helemaal afgeluisterd in 1x.

eLZhi - Elmatic (2011)

4,0
Elzhi Voor dit album nog nooit van hem gehoord, hij rapt goed. niet beter dan NaS maar dat ter zijde. Het is leuk dat Elzhi elke track begint met wat lines van NaS en het daarna zelf invult, het refrein is daarentegen wel overal het zelfde als ik me niet vergis. Elzhi past goed op de beats en heeft een fijne stem en rapt lekker snel.
Nu de Beats die ik toch wel het beste vind van dit album ik vind haast bij elke track dat de beat veel doper is dan hij was op Illmatic, dit komt doordat het door een live band gespeeld is en er ook wat meer variatie in zit, we moeten natuurlijk niet vergeten dat het nagespeeld is en dat Illmatic uit 1994 komt en ze toen veel minder middelen hadden om rijke beats te maken. Probs voor Will Sessions!

Mijn Favoriet is Halftime de beat is daar gewoon geniaal (op Illmatic is Halftime ook mijn favoriet) en de intro van represent (de laaste 1:20 minuten van The world is Yours). Detroit saté of Mind vind ik erg goed . elke track is van hoog niveau.
4* Omdat het duidelijk is.
Saté!

Emancipator - Soon It Will Be Cold Enough (2006)

4,5
Wat was dit genieten zeg toen ik dit album voor het eerst hoorde! (en de 2e, 3e, 4e etc)
De tracks "First Snow" en "Anthem" zijn een van de beste instrumentale Hip-Hop / Electronic tracks die ik tot nu toe gehoord heb!
Hier hoef je verder niet te veel woorden aan vuil te maken, gewoon luisteren!
4,5* en plaats in mijn Top 10.

InI - Center of Attention (2003)

4,5
Jaja mensen dit album heeft een gods gruwelijk hoog gemiddelde!

Ik ken INI al wat langer dan vandaag maar het album zo los, had ik nog niet. Vaak luisterde ik naar INI op Spotify. De Beats zijn natuurlijk goed, kan ook niet anders. Ook houd ik ervan hoe INI word uitgesproken "ai en ai". Ik kan dit album alleen maar 4,5* geven. Het past gewoon. Grown Man's Sport is natuurlijk een heerlijk Reggae-achtig nummertje.

Ge-Dope-ed. 4,5*

J Dilla - The Shining (2006)

4,0
Dillaaaa,

De opening van het album vind ik afschuwelijk. De beat is dope maar dat geschreeuw ...
E=MC2 is meteen het beste nummer van het album! Ik vind het een super track! Love Jones is een goede luchtige instrumentale track!

Love en Baby zijn 2 leuke tracks! en So far Gone is weer een toppertje!
Verder zijn te laatste 2 tracks ook goed!

Natuurlijk is dit album goed geproduceerd! Was ook niet anders te verwachten. Ook de raps zijn goed! Ik vind black thought, Pharoahe Monch en Common erg goed rappen!

Dus. Goed album iets minder dan de instrumentale Donuts maar dat had ik wel verwacht. 4*

Jurassic 5 - Quality Control (2000)

4,5
Dit is gewoon ultra dope, het komt omdat Jurassic 5 van het album zo'n goed geheel maakt alles sluit goed aan, er zit veel variatie in: tracks met veel rap, met wat minder rap, zonder rap, tracks met stemmen. Alles is perfect. Een ding is me opgevallen bij Jurassic 5 de laatste track van ieder album is instrumentaal (zonder raps, wel soms met stemmen) dat is zo dope . 4* voor nu waarschijnlijk 4,5*.

Long Arm - The Branches (2011)

4,5
Ik vind dit toch echt gewoon zo'n chille muziek.
Ik luister vooral (bijna alleen maar) Hip-Hop, Hip-Hop is vaak druk al die stemmen, Dit is zo mooi rustig..... Alles. Ik heb natuurlijk al meer instrumentale Hip-Hop geluisterd zoals J Dilla - Donuts. Maar dit is natuurlijk weer heel anders. Long Arm moet bekender worden.... of juist niet. Maar hij moet zeker muziek blijven maken, in Rusland is het lang winter en koud en dan kan je dus veel muziek maken, meestal ook sobere muziek. Er zit namelijk maar een "vrolijk" nummer in en dat is Dummy. Deze muziek heeft geen Raps nodig. . Als je dit mooi vind luister zeker ook is The Q4 - Darker Days, Het is wel anders maar zeker ook goed ( en nederlands).
Dit is een mening, Oooh ik vergeet "Thank You" lekker einde vrolijk ook .
Dit is een mening, P
4,5*

Lootpack - Soundpieces: Da Antidote! (1999)

4,0
Dit is geen normaal Hip-Hop album.
Het is speciaal dit omdat de beats van Madlib komen dat is punt 1, maar er word ook gewoon anders op gerapt luister bijvoorbeeld eens naar "Answers" het is heel anders gerapt als je het aan mij vraagt, er staan veel dope tracks op. Ik vind de intro ook zeer goed leuke geluiden enzo de intro spreekt me echt aan! Daarnaast hoor je Quasimodo hier ook ik houd van zijn stem . Ik had het album echter wel iets korter gemaakt, een uur is volgens mij wel zat er kunnen wel 4 tracks uit denk ik. Loopack is zeer goed jammer dat ze niet meer albums hebben gemaakt. 4*

Obba Supa - Audio Alchemy (2010)

4,0
Dit soort Hip-Hop heb ik niet vaak gehoord! De raps zijn fel, sommige beats zoals "Breaks on Faces" zijn lekker raar (I like it), er worden mooie instrumenten en/of samples gebruikt (vooral de strijkers en blazers!).

Er zitten een paar erg goede tracks bij zoals "We are Right Now", "To far Gone" en "Don't Test Me (remix)". Alles is geheimzinnig en vaak ook experimenteel en chaotisch. Ook de lengte van het album is perfect!

Ik kom er nu achter dat er eigelijk geen slechte track op het album staat, ook skits en instrumentale stukjes tussendoor zijn een leuke afwisseling!

Toen ik begon met het schrijven van deze recensie was ik van plan het album 3,5* te geven maar onder het schrijven (vooral vanaf het punt dat ik erachter kwam dat er geen slechte track op staat) geef ik Audio Alchemy 4 hele sterren (8 halve).

Sparklehorse - Vivadixiesubmarinetransmissionplot (1995)

4,0
Ik moet zeggen ik ben echt aangenaam verast van dit emotionele album met erg mooie gitaar melodieën. Ik ben bezig met het ontdekken van rock muziek en kreeg deze als tip van Jazper. Vroeger luisterde ik veel Hip-Hop maar ik ben langzaam afgedwaald via electronic bij Rock uitgekomen. Het is een mooi album met niet te harde zang, daar houd ik wel van! In "Cow" hoor je een heerlijk verweven geluid van allerlei instrumenten, het is mooi dat er niet zo veel gezongen word vind ik. Perfecte muziek voor de storm waar ik nu in zit. vanmiddag was ik in de zon nog aan het luisteren naar harde beats van Jurassic 5...

Verder wil ik nog zeggen da ik Sparklehorse een mooie naam vind. Dat ik de stem van de zanger mooi vind omdat deze niet hard en laag is. Dat ik de album cover mooi vind. Dat ik "Balled Off A Cold Lost Marble" maar vervelend vind. Dat ik verder over "tears on fresh fruit" niks te zeggen heb. Dat ik "Homecoming Queen" de perfecte intro track vind. En dat ik graag tips ontvang van soort gelijke albums waar iemand misschien van denkt dat ik dat wel iets vind.
"Sad And Beautiful World"
"Gasoline Horseys"

The 49ers - Musaic (2011)

4,0
Dit is gewoon een degelijk album met alleen maar goede tracks er is een track die ik slecht vind en dat is de laatste. Elke keer is de beat goed en niet saai, en de rappers hebben een fijne stem en een goede flow, het lijkt allemaal te kloppen! Het is alleen jammer dat er iets te weinig variatie in zit. 4*

The Roots - How I Got Over (2010)

4,5
Wat een album , nadat ik het geweldige Undun had gehoord moest ik meer recent werk van The Roots luisteren en luisteren of het het zelfde niveau haalde. Het stelt me niet teleur! Ik houd van The Roots omdat de beats altijd lekker vol klinken (veel instrumenten) dit komt omdat het een band is! Ook houd ik van veel verschillende rappers in een track en dat is bij the Roots altijd het geval! De

Beste tracks zijn duidelijk: Walk Alone, Dear God 2.0, Now Or Never, How I Got Over, The Day, Right On, The Fire.

Nu ik toch bijna alle tracks heb gehad zeg ik ook maar meteen dat Web20/20 en Hustla de slechtste tracks van het album zijn (fijn dat ze aan het einde zitten ).

Dope album! Zelfde niveau als Undun. 4,5*

Ik wou nog even zeggen wat een geweldige track Now Or Never is.

Everything is changing arround me, and I wanna change too...