menu

Hier kun je zien welke berichten UmindC als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Michael Jackson - Michael (2010)

3,0
Met Michael releast Sony het eerste postume album van Michael Jackson. Rond de release van het album ontstond veel commotie; is het Michael wel die de nummers zingt, iedereen had er wel iets over te zeggen. Ik kan er maar 1 ding over vertellen: alleen Michael zelf zal geweten hebben of hij het is die het zingt, en wij zullen er wel nooit achter komen

Ik beoordeel dit album puur op de muziek, niet om alle commotie er omheen. En als ik dat doe kom ik er op uit dat Michael deze nummers niet voor niet nooit uitgebracht heeft, of hij moest van Sony een andere weg in slaan. Nummers als The Way You Love Me en Best Of Joy zijn gewoon niet MJ waardig. Bij Another Day heb ik sterk het gevoel dat er veel meer in had gezeten dan dat er nu uit gekomen is, met Hollywood Tonight heb ik hetzelfde gevoel, overgeproduceerd.
Is dan alles slecht wat dit album te bieden heeft? Nee hoor, Behind The Mask vind ik erg sterk, het bevat ook leuke samples uit de Dangerous tour - Het gejuich in het begin o.a. - En Monster had zou niet misplaatst geweest zijn op de laatste drie Jackson albums .
Ook de opener van het album, Hald My Hand, een duet met Akon, is langniet zo slecht. Dit nummer is opgenomen voor Akon's album Freedom, en dat is te horen. Hij heeft meer tekst dan MJ waardoor het meet op een Akon feat. Michael Jackson nummer lijkt dan andersom, wat natuurlijk niet hoort op dit album. Gelukkig heeft dit geen invloed op de kwaliteit van het nummer, wat een slim gekozen eerste single is.

Alles bij elkaar kom ik nu uit op een score van drie sterren, en maak ik mij borst nat voor de komende zeven (!) postume albums die Sony nog van deze legende gaat releasen. Ik hoop dat het in dit geval niet zo is dat de eerste de sterkste is, want dan staat ons nog veel ellende te wachten.

Een drie dus, maar kijk niet raar op als het binnenkort een 2.5 of een 3.5 wordt.


P.S.
Ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben voor ThePrinceOfPop.