menu

Hier kun je zien welke berichten UmindC als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

R. Kelly - Happy People / U Saved Me (2004)

4,5
Wat is Happy People een vrolijk plaatje zeg. Disc 1 is veruit de beste cd die R. Kelly heeft gemaakt, nummers als If I Could Make the World Dance en de titteltrack maken meteen je hele dag goed. Ook disc 2 mag er zijn, en bevat er mooie, gevoelige nummers. Met als hoogtepunten Prayer Changes en Diary of Me. Kortom, fantastisch!

R. Kelly - R. (1998)

3,5
Dit album vind ik toch echt veel te lang duren, er staan enorm veel goede nummers op, maar door de enorme hoeveelheid tracks ook enorm veel fillers. Nummers als If I Could Turn Back The Hands In Time, Gotham City, I Believe I Can Fly en I'm Your Angel (Met Celine Dion) zijn natuurlijk eeuwige klassiekers, maar nummers als Money Makes the World Go Round hadden van mij niet gehoeven.
Toch is dit natuurlijk een alleraardigst album.

Raphael Saadiq - Stone Rollin' (2011)

4,0
Met het geweldige The Way I See It uit 2008 maakte ik voor het eerst kennis met meneer Saadiq, tenminste, Tony Toni Toné en Lucy Pearl kende ik wel maar ik heb nooit geweten dat hij daar onderdeel van was. Anyway, de verwachtingen voor dit album waren torenhoog, helemaal toen ik de single Good Man voor het eerst hoorde.
Hij heeft die verwachtingen meer dan waar gemaakt. Het album begint met Heart Attack, een ongelofelijk lekker uptempo nummer waarmee de toon van het album meteen gezet is. Hierna gaat Saadiq in volle vaart door met stuk voor stuk prachtige nummers, met als absoluut hoogtepunt de prachtige afsluiter The Answer.
Raphael Saadiq heeft mij met deze plaat dus voor een tweede keer volledig weggeblazen, van mij mag hij deze stijl aanhouden.

Roy Ayers Ubiquity - He's Coming (1972)

Dit album wilde ik enige tijd checken, door het verhaal van kemm werd dit alleen maar meer. Maar het album viel mij vies tegen. Er zitten aardig wat leuke nummertjes op, maar het geheel vind ik niet zo.