menu

Hier kun je zien welke berichten UmindC als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

eLZhi - Elmatic (2011)

Zeer aardig album van eLZhi, was veder nog niet echt bekend met zijn werk. Het niveau van Illmatic weet hij natuurlijk niet te evenaren, maar dat is ook niet zo gek, in de buurt komt hij wel. Met name de instrumentaties, die van live band Will Sessions komen, hebben echt een toegevoegde waarde en levert af en toe heerlijke solo's aan het eind van de nummers. Wat dat betreft heeft het zeker een pluspunt op Illmatic.
Ik kan ook zeer goed naar de MC eLZhi luisteren, hij speelt elk leuk in op de verses die Nas in '94 had. Hij geeft er echter wel, in tegenstelling tot Fashawn, er een heel eigen draai aan.

Dit album is totaal niet wat ik er van verwacht had, en is tot nu toe een van de beste releases uit 2011.

Eminem - Live from Comerica Park (2011)

Geluisterd, en ik ben niet bijster enthousiast. Het was natuurlijk een geweldig spektakel, maar de kwaliteit van deze mixtape is niet echt van heel hoog niveau. Met name de overgang in de tracks is nogal amateuristisch gedaan.
Toch wel leuk dat dit gereleased is, en van mij mag die van Jay-Z ook wel uitgebracht worden.

Edit: Overigens een leuk feitje dat in die Detox skit Dre 'I'm Coming' roept, zei hij dat niet 5 jaar geleden ook al?

Erykah Badu - Mama's Gun (2000)

4,5
Het duurde bij deze plaat een tijdje voordat het kwartje viel, maar oh wat is dit een prachtplaat. De heren van de Soulquarians leverden rond deze prima muziek af, en deze plaat is daar een goed voorbeeld van. Het absolute hoogtepunt is het prachtige duet met Stephen Marley, voor wie ik sowieso een groot zwak heb.
Ik trap af met een 4,5.