menu

Hier kun je zien welke berichten UmindC als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

J. Cole - The Warm Up (2009)

4,5
Tweede tape - na Friday Night Lights - die ik van J. Cole luister, en ik word alleen maar meer benieuwd naar zijn debuut Cole World. Wat met producties van Kanye West en No I.D, en hoogstwaarschijnlijk een gastbijdrage van Jay-Z haast wel een classic moet worden.
Deze tape is iets minder dan de eerder genoemde Friday Night Lights, maar ook deze is erg fijn. J. Cole verzorgt bijna al zij producties zelf, en ook zij lyrics en zij flow is er prettig om naar te luisteren. Favorieten zijn Lights Please, en Dead Presidents II - natuurlijk op de beat van de gelijknamige Jay-Z classic.
4*, en zeer hoge verwachtingen voor 'Cole World'.

Jay-Z - The Blueprint 2 (2002)

Alternatieve titel: The Gift & the Curse

Ik heb mijn Jay-Z collectie met deze plaat nu compleet. En ik vind het zijn minste plaat, hij is veel te lang en er staan veel te veel fillers op. Disc 1 is de minste van de twee met eigenlijk als enige hoogtepunt The Watcher 2, waar Rakim voor mij de show steelt.
De tweede disc vind ik wel wat beter, met nummers als The Blueprint 2 en het steengoede Ballad For The Fallen Soldier. maar ook hier staan vreselijke nummers op, zoals het gedrocht Guns 'n Roses.

Een krappe voldoende voor deze 2e blueprint, 2.5.

John Legend - Solo Sessions Vol. 1: Live at the Knitting Factory (2003)

Geweldige plaat, dit is hoe ik John Legend het liefst hoor. Heel erg kleinschalig concert voordat hij echt bekend werd. Leuke nummers als Sun Comes Up en Must Be The Way, welke voor zover ik weet nog nooit gereleased zijn. De spirituele woorden van J. Ivy op So High vind ik ook echt iets toevoegen aan het nummer. Ook het duet met Imani Uzuri, een cover van Marvin Gaye geloof ik, is prachtig. Dan komt Kanye West ook nog even langs, die geloof ik ook niet echt bekend was rond deze tijd, vooral als producer geloof ik. Maar ook hij levert een prima bijdrage.
Motherless Child kende ik al van dit, maar dit album bewijst maar eens dat dat een prachtsong is. Ik wist trouwens niet dat dat nummer al zo oud is, vreemd dat Legend dit nooit op cd heeft gezet. Had het niveau van Get Lifted wel iets opgekrikt.
Van mij mag Legend wel een volume 2 van deze plaat maken. Heerlijk!

John Legend & The Roots - Wake Up! (2010)

4,0
2010 is zonder twijfel het jaar van The Roots, in juni kwam het geweldige How I Got Over uit, en 3 maanden later is er al weer een nieuwe plaat: Wake Up! met John Legend.
Toen ik hoorde dat het album bestaat uit allemaal covers (op 1 na) moest ik even slikken, een cover album is niet echt iets waar ik van houd. Het beste nummer is voor mij het ontroerend mooie nummer I Can't Write Left-Handed, origineel van Bill Withers, geschreven ten tijde van de Vietnam Oorlog. Daar waar het origineel een minuut of 6 duurde hebben John en The Roots het verlengt tot maar liefst ruim 11 minuten.

Ondanks dat alle nummers uit de jaren 60 en 70 komen klinkt het allemaal heel hedendaags, alsof de tijd heeft stilgestaan.
Anyway, het is een dijk van een plaat, en ik kijk uit naar 29 November

Jr. Walker & The All Stars - Road Runner (1966)

In het kader van 'het soul album van de week-topic' ook dit album beluisterd. En ik moet zeggen dat het me erg bevalt, zoals al gezegd: soul met een flinke dosis jazz. Ik kende Jr. Walker & The All Stars al van Shotgun, maar deze plaat bevalt mij iets meer.
Ik was trouwens ook wel verrast dat Motown het label hiervan was, totaal niet de welbekende zoetsappige Motown sound. Maar een heel swingend jazzy geheel.

Erg leuk!