menu

Hier kun je zien welke berichten UmindC als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

SLik d - High Vibes (2011)

Wat een ongelofelijk relaxte plaat is dit zeg! Had nog nooit van de beste man gehoord, maar hij zet op deze EP een enorm fijne sfeer neer. Soulvolle beats en een zeer aangename stem zorgen ervoor dat deze plaat heerlijk wegluisterd. In ''Happy B Marley'' bewerkt hij, of degene die de beats gemaakt heeft, op een enorm leuke wijze Bob Marley's Waiting In Vain.
Inderdaad niet een geniaal album, maar on-ge-lo-fe-lijk relaxed. Ga maar eens op zoek naar zijn andere EP's


Met dank aan Rob.

Soulja Boy - Bernard Arnault EP (2011)

Had hier allemaal een stuk minder van verwacht, maar Soulja Boy weet mij met deze plaat erg te verrassen. Het beste nummer is denk ik Ocean Gang. 2,5.
En zoals Rob al zegt: Swag.

Stat Quo - Statlanta (2010)

Jammer dat Dr. Dre zo met zijn artiesten omgaat, als dit project namelijk daadwerkelijk onder Aftermath was uitgekomen, was het misschien wel een heel goed album geworden. Hetzelfde geldt voor artiesten als Focus en Bishop Lamont. Neemt niet weg dat dit toch nog wel een knap debuut is, met toch wel vrij goede producties van Boi-1da en Che Vicious, en leuke gast-bijdragen van o.a Talib Kweli.
Toch heb ik niet echt het gevoel als of ik naar een album aan het luisteren ben, maar - zoals Game al zei - meer een soort streetalbum/mixtape. Een gevoel wat je absoluut niet mag hebben bij een debuut album.
Goed, een redelijk album dus, waar veel meer ingezeten had als dit onder Aftermath was gereleased. Met heerlijke tracks als Get Low - ge-wel-dig, die beat - en G.R.I.T.S.

Ik ga maar beginnen met een 3,5, met de hoop dat al die Dre tracks ooit nog uitgebracht worden.


KILLERBEE99 schreef:
Heeft niemand de fout gehoort in nummer 6? In het laatste stuk van het nummer (zo rond 3:16), net alszo iemand met z'n hand tegen een houten plank slaat ofzo, je hebt er echt geen oren voor nodig, want het gaat best hard.

Wel gehoord, maar ik stoor me er niet echt aan, wel amateuristisch natuurlijk.

Stephen Marley - Mind Control Acoustic (2009)

4,5
10 van de nummers die op "Mind Control" staan, maar dan akoestisch uitgevoerd. Ook broers Julian en Damian helpen op 2 nummers, wat altijd leuke combinatie's zijn.
Erg goed album van deze Marley, sommige nummers zijn zelf beter dan de studio-versies.

Stevie Wonder - Natural Wonder (1995)

Stevie Wonder live is natuurlijk altijd een spektakel, zo ook dit concert in Japan. Welke 3 nieuwe tracks bevat, Stevie Ray Blues, een mooi eerbetoonaan Stevie Ray Vaughan, Dacing to The Rhythm en Ms. & Mr. Little Ones. Waarvan vooral de tweede erg goed is.
Toch prefereer ik liever de in 2008 (2008?) uitgekomen DVD Live at Last, puur omdat ik diezelfde show in Rotterdam bijgewoond heb. Wat een magistrale avond was dat.

Maargoed, deze krijgt 4 sterretjes.