menu

Hier kun je zien welke berichten UmindC als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Bad Meets Evil - Hell: The Sequel (2011)

3,5
Ik vind het een zeer geslaagd project geworden. Met een Eminem die beter rapt dan op Relapse en Recovery bij elkaar en een Royce die helemaal in bloedvorm verkeerd sinds Slaughterhouse ontstaan is. De EP begint geweldig met Welcome to Hell en Fastlane, Royce is vooral op die laatste enorm goed. Over The Reunion ben ik ook wel te spreken, alleen mag Eminem van mij nooit meer een refrein zingen.
Vervolgens komen er een hele rits redelijke tracks voordat Lighters komt, Lighters bevat een zoetsappig refreintje van Bruno Mars. Niks mis met die track denk ik zo, alleen past het totaal niet tussen de rest van de nummers. Maar op bijvoorbeeld Recovery had het het niveau van het album een stuk opgekrikt. Veder blijft het niveau redelijk gelijk, met Loud Noises (Slaughterhouse!) als laatste hoogtepunt van het album.

Ik hoop dat Eminem op zijn volgende solo-album deze lijn doortrekt.

Beyoncé - I Am...Yours (2009)

Alternatieve titel: An Intimate Performance at Wynn Las Vegas

Erg leuke registratie van dit concert, wat begint met een akoestische set en eindigt met een soort storytelling concept. Het is een stuk leuker - met name door het akoestische begin - dan de I Am... World Tour DVD. Toch prefereer ik de DVD van dit concert, waar je ook behind the scenes stukjes ziet.

Aanrader, zegt iemand die totaal geen Beyoncé fan is.

Bilal - Airtight's Revenge (2010)

4,5
Tering, wat blijft dit een lekker album, tegen het geweldige aan. Geniale producties, prachtige stem, mooie teksten. Dit album heeft bijna alles. En wat is Flying een ongelofelijk mooi nummer zeg! Veel beter dan zijn eerste plaat.

Bishop Lamont - The Shawshank Redemption (2010)

Alternatieve titel: Angola 3

Dit is de meest recente mixtape van deze Bisschop, wie natuurlijk geen geweldige MC is. Het wordt nergens echt slecht, al is het ook niet allemaal van erg hoog niveau. De twee Dr. Dre producties zij direct ook de twee beste nummers van de plaat; Rain en Change Is Gonna Come, jammer dat hij Aftermath heeft verlaten.

Blu - Her Favorite Colo(u)r (2009)

Geluisterd, en het is een best lekker album. Alleen ongelofelijk jammer dat alle nummers zo kort duren, en het daarmee op een totale tijd van slechts een half uur uitkomt, naar iemand als Blu kan ik veel langer luisteren hoor.
De kwaliteit wordt er daardoor natuurlijk niet minder op, de beats - die geloof ik allemaal van Blu zelf afkomstig zijn - zijn erg lekker, en propvol soul. Ook de raps zijn, zoals altijd bij Blu het geval is, erg vermakelijk, had alleen dus wat langer mogen duren.
Alles licht een beetje in het verlengde van Below the Heavens, alleen dan iets minder. Wat absoluut geen schande is, omdat die plaat gewoon magistraal is.

Ik trap af met een 3,5, wat natuurlijk altijd omhoog of omlaag kan gaan.

Boyz II Men - Love (2009)

Heerlijk plaat, dat het covers zijn kan me niks schelen. De stemmen van deze heren zijn gewoon heerlijk, en ook de productie -die van de hand van Randy Jackson komt- is aangenaam. Michael Bublé zingt ook prettig in combinatie met de gladde Boyz II Men stemmen.

Geen buitengewoon goede plaat, maar maar erg vermakelijk.

Busta Rhymes - The Big Bang (2006)

4,0
Vandaag weer eens - voor het eerst sinds tijden - gedraaid, en het blijft gewoon een enorm goed album. Busta Rhymes is natuurlijk geen top MC, wat hij vooral nodig heeft zijn goede beats. En laat het nu zo zijn dat Dr. Dre een aantal beats voor dit album geleverd heeft, en die zijn nagenoeg perfect. En ook J Dilla, Timbaland en Mr. Porter leveren meer dan prima werk.
Het album begint al gelijk goed met de Dre banger Get You Some, gevolgd door de welbekende hit Touch It. Even later komt het prachtige Been Through The Storm, met Stevie Wonder (!), en ook het einde van het album is magistraal - Legend Of The Fall Offs, eveneens een Dre productie.

Is dan alles zo goed aan deze plaat? Absoluut niet, New York Shit is een gedrocht vanjewelste, wat ook geldt voor I Love My Bitch, van Will.He.Is.
Voor de rest is het een erg vermakelijk album, wat ik zelfs 1 van Busta´s beste durf te noemen. Ziels jammer dat hij Aftermath verlaten heeft en hierna een gedrocht van een plaat heeft gemaakt, ik hoop nog steeds op reünie met Dr. Dre.

4