menu

Hier kun je zien welke berichten vincentcorjanus als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Manchester Orchestra - A Black Mile to the Surface (2017)

4,5
Dit album ontdekte ik per toeval dankzij een aanbevolen video op YouTube. Nou ben ik YouTube niet snel dankbaar... maar dit was toch wel heel fijn. De eerste keer dat ik The Alien hoorde werd ik nieuwsgierig naar de rest van het album, dit komt stiekem ook een beetje door de ogenschijnlijk mooie hoes.

Het album aangeschaft. Koptelefoon op. Het is eigenlijk een soort van reis die je aflegt, iedere keer wanneer je deze plaat draait (voor mij werken de nummers los minder goed, op The Silence en The Alien na). Vandaag nogmaals deze reis gemaakt, ook omdat reizen in de letterlijke zin van het woord niet meer mogelijk is. Meesterwerkje uit de jaren '10. Eentje om te koesteren.

Marillion - Brave (1994)

4,0
Erg mooi meeslepend album, stuk voor stuk goede songs, geen skipnummers! ik heb ook de film gezien erg indrukwekkend.
Net als mijn bovenbuurman heb ik ook 4 cd`s van Marillion, ik ga me ook zeker verdiepen in de andere albums (na 1989).

Na een aantal luisterbeurten kan ik ook niets anders geven dan 5 sterren

Marillion - F​.​E​.​A​.​R. (2016)

Alternatieve titel: Fuck Everyone and Run

4,5
Ik kan niet anders dan de volle mep te geven voor dit meesterwerk. Fantastisch! Van de eerste tot de laatste noot een lust voor het gehoor. Sterke teksten, meeslepende melodieën en natuurlijk de uitgesponnen nummers. Geniaal!

Marillion - Somewhere Else (2007)

3,0
Helemaal geen slecht album van Marillion, veel mensen vinden hem waarschijnlijk minder omdat deze na Marbles kwam dat natuurlijk een fantastische plaat is, overtreffen is bijna onmogelijk. Dat neem niet weg dat dit een prima album is, mijn favorieten zijn The Other Half en Thank You, Whoever You Are. Het grote minpunt van dit album vind ik Most Toys, wat een draak van een nummer. *4.0

Morrissey - I Am Not a Dog on a Chain (2020)

4,0
Qua timing zit Moz helemaal goed. In deze vreemde tijden kunnen we zijn stem en zijn muziek goed gebruiken. Naast de sterke singles staan er aantal puike tracks op deze langspeler. Voor mij springt vooral ‘My Hurling Days Are Done’ eruit. ‘Mama, mama and teddy bear
Were the first full firm spectrum of time.’ Zo simpel en zo krachtig. Een mooi beeld. Zijn stem lijkt zelfs niet aan kracht in te boeten en ook de moderne twist in de songs is erg verfrissend. Is dit eentje voor het jaarlijstje? Jáwel!

Muse - The 2nd Law (2012)

3,5
Ik vindt dit toch wel een erg lekkere plaat, door de single Madness heb ik hem aangeschaft.
Het nummer Panic Station doet mij qua melodie erg denken aan Another One Bite to Dust van Queen. De eerste 3 nummers vind ik samen toch wel de sterkste nummers maar ook Survival en Animals mogen er wezen.
Verder heb ik niet echt veel toe te voegen ik kan me erg vinden in de recensie van Deric Raven, mooi beschreven!
Dit is mijn enige album van Muse dat ik in mijn kast heb staan, ik ben ook erg benieuwd naar de rest van hun oeuvre.
4 sterren voor deze plaat.