menu

Hier kun je zien welke berichten Mart als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

AC/DC - Back in Black (1980)

3,0
AC/DC wordt vaak als één van de beste rockbands ooit genoemd. Ik kende een paar nummers van ze, zoals Highway To Hell en T.N.T. (en dat vind ik ook erg goede nummers), maar ik heb nog nooit een heel album van hun gehoord. Toen ik er achter kwam dat Back In Black het op één na bestverkochte album ooit was (en toen ik zag dat dit album in de top 250 stond), ben ik maar eens een poging gaan wagen.

Maar helaas, ik ben er niet echt kapot van, vrijwel elk nummer op dit album lijkt op elkaar (wat met name komt door veelal dezelfde zanglijnen en de (in mijn ogen) saaie en eentonige ritmesectie) en het klinkt gedateerd in mijn oren. De enige nummers die er voor mij uitspringen zijn Hell's Bells, Back In Black en You Shook Me All Night Long. De rest is niet slecht, maar niks bijzonders.

Leuke muziek voor in de kroeg dit, of om heel af en toe een nummer van te horen, maar ik kan er niet zoveel mee. Ik kan dan ook niet begrijpen dat AC/DC als één van de beste rockbands aller tijden wordt genoemd (waarmee ik niet meteen zeg dat het een
slechte band is). Back In Black is zeker geen slecht album (het is aardig te verteren) maar het is niks unieks in mijn oren.

Mijn mening bij dit album geldt eigenlijk ook voor het album Highway To Hell (van dezelfde band)

Accept - Breaker (1981)

Wat mij betreft van dezelfde kwaliteit als de andere Accept-albums die ik ken (Restless And Wild, Balls To The Wall en Metal Heart): Een paar uitschieters (Starlight, Son Of A Bitch, Burning), de rest van de nummers zijn niet zo bijzonder, maar het album als geheel luistert lekker weg. Ik vind alleen het nummer Breaking Up Again uit de toon vallen, maar overall gezien een prima plaat.