menu

Hier kun je zien welke berichten Mart als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Black Sabbath - Born Again (1983)

4,0
Lupin schreef:
Goed om te horen dat ik niet alleen sta in mijn liefde voor dit donkere, misschien wel meest ondergewaardeerde Sabbath album!
Spread the word! Spread the word! Hallelujah! We're Born Agains!

Voeg mij er maar bij, want ik heb ondertussen mijn stem verhoogd naar 4* Vind het album toch een bepaalde charme hebben, de zang van Gillan bevalt me goed, de riffs zijn geweldig en qua sfeer is het echt donker (zeker in de nummers Disturbing The Priest en Zero The Hero). Maar ook de snelle rockers Trashed en Hot Line vind ik heerlijk om te luisteren, en zorgen voor genoeg variatie. Inderdaad een zeer ondergewaardeerd album van Sabbath!!

Black Sabbath - Dehumanizer (1992)

2,5
Beetje een tegenvaller na Heaven And Hell en Mob Rules. Met name de composities vind ik saai: veel nummers zijn in steeds hetzelfde tempo gespeeld, en daardoor wordt de plaat snel saai voor mij (ik ben het dus helemaal eens met notsub). Ik krijg ook nergens echt een 'wow'-gevoel. Eigenlijk springen alleen Computer God en TV Crimes er voor mij uit.

Black Sabbath - Live Evil (1982)

Pff... Ik vind dit album moeilijk om te beoordelen. Aan de ene kant is de setlist prima in orde, en de band is hierop in topvorm. Maar aan de andere kant voelt het vaak niet echt of het album live is. Het publiek is vaak niet goed te horen (eigenlijk alleen tussen de nummers door) en de Ozzy-nummers klinken vaak voor geen meter als Dio het zingt. Soms neemt het zelfs de sfeer van een nummer weg, zoals bij Black Sabbath (het nummer)

Dio zelf werkt hier ook nogal op mijn zenuwen. Qua zang doet hij het zeker niet slecht hoor (ik vind hem zelf één van de beste metalzangers), maar zijn ge-'oh yeah' en 'all right' gaat na een tijdje zwáár irriteren (en geloof me, dat doet hij best vaak op deze live-opname...). Vaak zingt hij ook met een gitaarsolo mee, iets waar ik mij ook aan erger (zoals in Iron Man ).

En ik ben het ook eens met notsub dat het nergens écht vlamt. Het klinkt allemaal prima, maar ik voel niet de 'energie'. Vergelijk dit album bijvoorbeeld eens met Unleashed In The East (van Judas Priest). Die vind ik op alle fronten beter. Wat dit album betreft... Ik denk dat 2,5* hier wel op zijn plaats is.

Black Sabbath - Master of Reality (1971)

4,5
Goed album van Black Sabbath, met de toppers Sweet Leaf en Into The Void (wat misschien wel het eerste doom metal-nummer ooit is). Maar mijn absolute favoriet hierop is After Forever, wat een heerlijk nummer is dat. Solitude is een vreemde eend in de bijt, maar is een erg mooie ballad.

Black Sabbath - Never Say Die! (1978)

3,0
Ik ben het met de meerderheid hier eens. Never Say Die is een lekker nummer, maar voor de rest staat er hier vrijwel niks memorabels op. Breakout vind ik bijvoorbeeld ronduit zwak (met die saxofoon). Kijk, ik vind het niet erg als bands gaan experimenteren met hun sound, maar dan moeten ze er wel iets bijzonders mee doen.

Gelukkig kwam het na dit album toch nog goed met de band, toen ze Ronnie James Dio als zanger aannamen.

Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath (1973)

4,0
Wat mij betreft van dezelfde kwaliteit als voorganger Vol 4: een paar aardige nummers (Sabbath Bloody Sabbath, Sabbra Cadabra, Killing Yourself To Live) maar een 'wow'-gevoel krijg ik er niet van.

Black Sabbath - Sabotage (1975)

4,0
Ik heb hem de laatste tijd wat vaker beluisterd, en eigenlijk is het een best goed album, alleen jammer van Supertzar en Am I Going Insane. De rest vind ik dik in orde en is lekker heavy. Vooral de (korte) gitaarsolo's in The Thrill Of It All vind ik heerlijk om naar te luisteren Ik verhoog mijn stem naar 3,5*.

Black Sabbath - Seventh Star (1986)

3,5
Ik ben niet echt overtuigd van dit album, het klinkt (zoals Lupin en notsub al zeiden) als een standaard jaren '80 hardrock/metal plaat: het klinkt allemaal degelijk, maar nergens wordt het écht goed. Aan de andere kant is het ook weer niet zo dat er matige/slechte nummers op staan, en het album is op zich goed te beluisteren (mede dankzij Glenn Hughes' zang). Van mij krijgt hij een voldoende. Mijn favoriete nummers hierop zijn In For The Kill, Seventh Star, Danger Zone en Angry Heart.

Black Sabbath - Technical Ecstasy (1976)

3,5
Ik vind de hoes van dit album ook wel iets hebben. Dat hoekige en dat kleurrijke spreekt mij wel aan.

Maarja, "you can't judge a book by it's cover", en dat geldt zeker voor dit album. Dit is nóg minder dan Sabotage. De enige songs die er nog mee door kunnen zijn Back Street Kids en All Moving Parts (Stand Still), en die zijn niet eens zo heel erg bijzonder. Voor de rest vind ik dat er maar saaie en nietszeggende songs op staan. Jammer...

Black Sabbath - Vol. 4 (1972)

4,0
Ik vind dit album nog wel meevallen, nummers als Wheels Of Confusion, Supernaut, Snowblind zijn geweldig, eigenlijk vind ik alleen FX, Changes en Laguna Sunrise nogal matig, de rest is best goed te doen. Ik vind het album goed, maar niet spectaculair. Toch wel een stapje minder na Master Of Reality, en ik ben het eens met stuart dat dit "de eerste tekenen van verval vertoont".