menu

Hier kun je zien welke berichten VanDeGriend als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

X-101 - X-101 (1991)

4,5
Techno Cult klassieker eerste klas. Het allereerste album dat werd uitgegeven op het Tresor-label van UR en, van even groot historisch belang, het allereerste album dat ik heb toegevoegd aan MusicMeter. Het Tresor/UR label zou uiteindelijk zo'n 200 releases met voornamelijk baanbrekende Detroit techno op zijn naam brengen.

X-101, de met enige mystiek omgeven andere naam voor Undergound Resistance bestond ten tijde van deze release uit de later nog veel en veel bekender geworden Jeff Mills en de wat minder bekende Robert Hood en Mike Banks. Op deze schijf tref je hoogst opzwepende techno van de bovenste plank aan. Een baken voor latere releases in het genre.

Ergens heb ik eens gelezen dat de als "monstrous" omschreven track " Sonic Destroyer" waarschijnlijk meer inspireert om de vuisten in de lucht te steken dan de voetjes van de vloer. Whatever...in ieder geval een killertrack.

Het grappige (voor mij dan) was, dat ik tijdens mijn speurtocht naar een plaatje van de hoes, nog even tegen de prijzen van dit schijfje op internet aanliep. Met een beetje mazzel heb je m voor een eurootje of 100, maar 150 doet ook mee .

Kwam hem tijdens het opruimen tegen en heb toen nog even overwogen hem voor 4 euri op cdvriend.nl te zetten. Dat doen we nu maar niet meer