menu

Hier kun je zien welke berichten captain scarlet als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Buzzcocks - A Different Kind of Tension (1979)

4,0
Alleen al door nummers als Hollow inside, A different kind of tension, en I Believe verdient dit album 4 sterren wat mij betreft.

Flo & Eddie - Flo & Eddie (1973)

4,0
Prachtplaat. Elk nummer is raak. Absoluut mijn favoriete Flo & Eddie album, en het enige dat ik nog regelmatig draai, ook al is ie inmiddels in deplorabele toestand.
Een betere vinden zal echter moeilijk worden aangezien het ook nog eens 'n zeer zeldzaam album is.

Pixies - Indie Cindy (2014)

4,0
Begrijp die lage waardering ook niet. Ondanks dat het allemaal niet meer zo spannend en geniaal is als de oude Pixies-albums is dit op zich toch 'n hele fijne plaat geworden met hoofdzakelijk redelijk goede tot prima nummers.
Ruim voldoende kwaliteit en variatie voor 'n hele aangename luisterervaring. Nummers als What goes Boom, Silver snail, Magdalena, Greens and Blues en Indie Cindy , daar word ik gewoon blij van.
Another toe in the ocean is 'n heerlijk zomers niemandalletje dat zich meteen in je brein nestelt.

Queens of the Stone Age - …Like Clockwork (2013)

5,0
Tja, wat kan ik zeggen na 2 luisterbeurten....Like clockwork.
Lig hier compleet uitgeteld met m'n koptelefoon op.
Ik zeg: 5 sterren.

Santana - Santana III (1971)

Alternatieve titel: The Third Album

4,0
Beste album van Santana ever. Punt.

Simple Minds - New Gold Dream (81-82-83-84) (1982)

4,5
Simple Minds op hun hoogtepunt. Waren Empires and dance, Sons and fascination en Sister Feelings call al hele sterke albums, deze gaat er nog net overheen omdat hij praktisch alleen maar hele goede nummers kent, met als uitschieters Big sleep en Hunter and the hunted.
King is white is ook schitterend, de rest ijzersterk (alleen voor het irritante Promised you a miracle gaat er 'n half puntje af)
Daarna ging het helaas snel bergafwaarts. Sparkle in the rain was nog net te pruimen, maar verder was het wat mij betreft huilen met de pet op, met hier en daar nog 'n klein oplevingkje.

Spoon - They Want My Soul (2014)

4,5
Wat mij betreft een van de beste albums van het jaar. En gelukkig ben ik niet de enige getuige het eindejaarslijstje van muziekblad OOR. Helaas is de vinylversie al niet meer te vinden.

Suede - Bloodsports (2013)

4,0
Sterk album van Suede, Na Bowie is dit voor mij de tweede verrassende comeback van dit jaar. Ze klinken inderdaad nog net zo fris en fruitig als 20 jaar geleden, en dit album doet maar weinig onder voor die van de beginperiode.

Ten Years After - Watt (1970)

4,5
Wat 'n ontzettend fijne en relaxte plaat blijft dit toch. Een van de albums die me nooit gaat vervelen.
En dan ook nog die fantastische hoes. Om in te lijsten.
Jammer van die misplaatste live-cover van dat Chuck Berry nummer op het einde, anders had ie de volle 5 sterren gekregen.

The Kinks - One for the Road (1980)

4,0
Hoewel ik over het algemeen niet zo veel heb met live albums blijft absoluut een van mijn all time favorieten van The Kinks. Ze klink hier lekker ruig en ongepolijst.Niet perfect maar wel vanuit het hart. De foeilelijke hoes neem ik op de koop toe.
En zoals iemand al eerder opmerkte: ze zijn van oorsprong ook 'n rockband.
Uitvoering van Celluloid Heroes is prachtig, nog mooier dan de albumversie. Kan niet wachten tot ze weer bij elkaar komen en weer gaan optreden.

The Rolling Stones - Some Girls (1978)

4,0
Shattered, When the Whip comes down en Some Girls zijn wat mij betreft de prijsnummers op deze plaat, met 'n eervolle vermelding voor Before they make me run.